Lifestyle Random

Never ending stories in het huishouden…

Ik ben niet gemaakt voor het huishouden. Althans, niet om zelf aan de slag te gaan. Eenmaal in een schoon huis voel ik mij zeer content. Maar het schoonmaken en opruimen zelf sla ik het liefst over.
Net als de was bijhouden, opvouwen en strijken. Wanneer heb ik ook alweer voor het laatst gestreken?

Omdat het moet…

Zodra er wat stof aan mijn vinger blijft hangen swiep ik met tegenzin een duster over de meubels gevolgd door een doekje met sop.
Het gaat niet vanzelf, helaas. Omdat er geen routine in het huishouden zit pak ik de stofzuiger of de dweil als ik denk dat het nodig is.
Niet dagelijks of middels een vast regime. Nee, ik doe het omdat het moet.
Daarbij bewaar ik het liefst zoveel mogelijk energie voor de dingen die ik leuker vind. Ik heb alles uit de kast getrokken om het schoonmaken leuker te maken. Kekke doekjes, de lekkerste allesreinigers en een perfecte playlist.

Een lichtpuntje: volgende week begint onze nieuwe schoonmaakster. Als ik zelf geen regime kan houden, dan moet iemand anders dat maar doen. Toch?

Sokken verdwijnen zomaar…

Onze stapels was is nog een verhaal opzich. Schone stapels blijven soms een week lang in een wasmand op de slaapkamer. Klaar om gevouwen te worden. Door kabouters? Want ik heb een bloedhekel aan was vouwen.
Dit heeft tot gevolg dat de schone stapel was die ik in de ochtend goedbedoeld op het bed kiep om gevouwen te worden, in de avond net zo hard terug de mand in wordt gepropt. Ik heb meer kleding in wasmanden dan in mijn kast. Tja.

Mijn grootste ergenis zijn overigens sokken. Ik raak ze altijd kwijt en loop regelmatig met verschillende sokken in mijn schoenen.
Ook al koop ik ze op dag of kleur, de weg tussen de wasmand en de wasmachine is blijkbaar niet veilig. Want ze verdwijnen altijd en komen in het algemeen nooit meer terug. Hierdoor nemen de paren sokken in rap tempo af in huis.

Sokken van bamboe

We kopen dus regelmatig nieuwe sokken vanwege deze grote verdwijntruc. Sokken voor Sarah haal ik vaak bij de Wibra en die van mij scoor ik het liefst ook zo goedkoop mogelijk. Ook wanneer je nieuwe mannensokken nodig hebt loont het trouwens om meteen grootverpakkingen te kopen, want zo ben je goedkoper uit.
Deze mannensokken zijn gemaakt van zachte bamboe. Sokken van bamboe zorgen namelijk voor frisse voeten, de hele dag. Ze zijn milieuvriendelijk, sneldrogend, antibacterieel, sterk en zacht.

Herken jij bovenstaande problemen? En was je al bekend met sokken van bamboe?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

 • Sokken ben ik ook geregeld kwijt. Huishouden doe ik elke dag een uur soms langer. Ik heb fibromyalgie en werk 20 uur. Zorg wel voor opgeruimd huis, dingen zoveel mogelijk vaste plek. En als je dan een uur per dag gebruik blijft het redelijk schoon.
  Was vouw ik gelijk als ik het van het rek haal leg het ook gelijk op zijn plek. Anders denk ik dat het ook blijft liggen. Zo was ik ook altijd na het eten direct af. Heb daar hekel aan. Niks opstapelen.

  Beantwoorden
 • Sokken koop ik het liefst met veel tegelijk. Handige hier van is dat het minder moeite kost om bij elkaar te zoeken. Als er een kwijt raakt, kan je alsnog een setje maken.
  De kids leggen de sokken op de trap naar zolder. Die worden meegenomen naar boven en gaan op kleur in waszakje in de machine.

  Beantwoorden
 • Hier het zelfde wij werken allebei onregelmatig en hebben regelmatig geen tijd voor elkaar omdat we vaak langs elkaar heen werken (helaas niet anders te plannen met beide werkplekken). Ik heb gelukkig een klein gelukmomentje gevonden toen ik een artikel las over zelf allesreiniger te maken met heerlijke etherische olieen, hierdoor kan ik mijn eigen geuren maken. Maak nu ook mijn eigen stofdoekjes en de geuren heerlijk, een klein voordeel bij het nadeel van poetsen haha.

  Beantwoorden

Write a comment