Lifestyle

Negen keer typisch Geer!

Ik kan veel mensen uittekenen in bepaalde kleding. Of ze omschrijven in een paar zinnen. Wat maakt iemand nou typerend? Vandaag een blog met allemaal ‘typisch Geer’. Moeilijk om te bedenken, maar over het algemeen hilarisch om te lezen.

♥ Ik drink niet veel frisdrank, heel soms een glas cola light. Ik drink vooral water en dan bijna nooit uit een glas. Dat water wordt vies en lauw. Dus drink ik de hele dag uit de kraan. Elke keer als ik in de keuken kom neem ik een paar slokken. Waarom? Het is dan lekker koud en vers. Ofzo. Het valt mee dat ik nog geen vergroeide nek heb.

♥ Ik kan enorm, maar dan ook enorm genieten van een film kijken. Geen Nederlandse film, maar een typisch Amerikaanse film. Een thriller, komedie, actie of drama….maakt niet uit. Zolang het maar een heerlijke en goede film is. Het liefst wel in combinatie met chocolade, chipjes en voeten die worden gekriebeld.

♥ Nog even over dat kriebelen: ik kan moeilijk ontspannen en ben eigenlijk altijd aan het wiebelen, denken of malen. Maar als ik word gekriebeld dan word ik helemaal zen. Al vanaf kind trouwens. Sarah heeft deze eigenschap ook en vraagt regelmatig of ik haar wil kriebelen. Dan ontspant ze net als haar moeder, zo leuk om te zien.

♥ Zoals ik al eerder in een blog schreef ben ik ontzettend onhandig en ben ik de grootste vijand van de zwaartekracht. Ik laat alles vallen, stoot alles om en loop overal tegenaan. En het liefst word ik dan heel boos om vervolgens het meubelstuk of het item de schuld te geven.

♥ Vroeger. Alles van vroeger vind ik fijn en leuk. Jeugdherinneringen, foto’s kijken, liedjes draaien uit de jaren ’90. Het liefst verlaat ik dit tijdperk van social media en Trump en verhuis ik terug naar de jaren ’90. Gewoon omdat die zo fijn ware, zo onbezorgd. Muziek was toen nog echt muziek, dj’s waren toen nog echte dj’s en het enige waar je je druk om kon maken was je huiswerk. I love it.

♥ Ik ben met recht een pieskont. Benieuwd hoe vaak ik naar het toilet ga? Ik denk wel 20 keer per dag. Ik slik dan wel plastabletten, maar voordat ik hiermee begon kon ik al heel goed ‘piesen’. Gevoelige blaas ofzo, of een kleine blaas….Ik ben het inmiddels gewend maar soms is het vervelend. Vooral als je de deur uitgaat of binnen een uur vier keer moet.

♥ Perfectionstisch zijn kan fijn en positief zijn, maar vaak is het irritant. Ik wil met minder tevreden kunnen zijn, alleen tot nu toe werkt dat niet. Ik wil alleen het beste van het beste afleveren. Op het gebied van eten, bloggen, foto’s maken, etc. Tijdens mijn studie werd ik dan ook vaak geplaagd door deze eigenschap en was ik eindeloos bezig met schrijven.

♥ Ik loop met kleppen op, aldus mijn man. Wanneer we in het centrum lopen zie ik nooit bekenden die mij groeten, omdat ik naar 1 punt kijk. Pas als ik word aangetikt zie ik het. Dus mocht je mij ooit tegenkomen en ik zie je niet: het is niet persoonlijk! 😉

♥ Mijn ‘restface’ is een zogenaamde bitch face. Wanneer ik ergens mee bezig ben, buiten loop of boodschappen doe en niet lach, dan kijk ik meteen heel chagrijnig. Terwijl ik dat heel vaak niet ben, alleen mijn mondhoeken zoeken ook de zwaartekracht op (evenals mijn boodschappen). Ik heb zo vaak gehoord ‘niet zo boos kijken, je mag best lachen hoor’ wanneer ik op de fiets zat. En ja, daar werd ik dan wel chagrijnig van. Niet leuk wanneer je dat heel vaak hoort.

Zo, dit waren mijn eigenschappen! Ik ben benieuwd, wat maakt jou typisch jou?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (9)

 • Leuk om te lezen! Vooral punt 5 en eigenlijk ook 10 ben ik zelf uit ten voeten. Ik zeg het wel vaker dat ik het zo jammer vind dat onze kinderen niet opgroeien in het zelfde tijdperk als ik deed. Late seventies en de jaren 80/90. Waar je nog gewoon blij werd van Dr. Snuggles of zelf spelletjes ging bedenken om te doen.

  Beantwoorden
 • Hoi Geertje,

  Je blaas valt te trainen. Mogelijk gebruik je je bekkenbodemspieren niet goed.
  Als je er niets mee doet kan het erger worden.
  Neem eens contact op met een bekkenfysiotherapeut.
  (ja helaas weer meer afspraken en een andere therapie)

  Beantwoorden
 • Leuk om te lezen en zo meer te weten over jou. Ik drink ook bijna alleen maar water, en soms thee. ik wil altijd matchende kleding ( top zelfde kleur als schoenen) ik wil altijd wat zoets na mijn eten en alles moet symmetrisch zijn. Kan er slecht tegen als iets niet symmetrisch of recht staat.

  Beantwoorden
 • Ah herkenbaar, ik moet ook altijd plassen, vooral onderweg stom he.
  Ook die bitch face kan irritant zijn, zo zit m’n gezicht gewoon het lekkerst.
  Wat ook typisch ‘mij’ is als ik iemand zie in de supermarkt waar ik geen ‘zin’ in heb, dan loop ik gewoon een stelling om.
  En ik ben zo’n poets miep dat altijd denkt tekort te schieten in het huishouden, waar ik ook echt stress van kan krijgen
  als ik het niet allemaal meer overzie. Maar dat probeer ik ook meer los te laten, ik hoef niet perfect te zijn!
  Oh en waar ik ook om bekend sta is dat ik WALG en bang ben voor katten!! Waarom bestaan die geniepige monsters?

  Beantwoorden
 • Sommige dingen zijn heel herkenbaar! Ik moet ook de hele dag door plassen, mega irritant. Weet ook in de stad ieder toilet wel te vinden. En in andere steden speur ik voor een Hema of Mc. En de hang naar vroeger heb ik heel erg. Alleen bij mijn zijn het de good old eighties.

  Beantwoorden
 • Wat grappig dat je alleen maar water uit de kraan drinkt. Dat doe ik namelijk ook! In een glas vind ik er echt niets aan, maar uit de kraan vind ik water heerlijk. Dat perfectionisme herken ik ook. En ik moest lachen om je opmerking over het met kleppen op lopen.

  Beantwoorden
 • Leuke punten. Grappig van het water drinken uit de kraan. De laatste twee punten passen mij ook heel goed. Oogkleppen op en chagrijnig kijken. Vreemden spraken mij vroeger wel eens aan of ik niet kon lachen. Dan kregen ze ook nog de evil eye.

  Beantwoorden
 • Dat klunzige herken ik heel goed, daar heb ik ook heel erg last van. En mensen niet herkennen, omdat je ze gewoonweg niet ziet… ook super herkenbaar. Wat een mooie foto van jou bij het artikel trouwens!

  Beantwoorden
 • Superleuk om te lezen! Ik heb ‘m even ‘geleend’ van je, best grappig om zo over jezelf na te denken… 😉

  Beantwoorden

Write a comment

Lees vorig bericht:
Photodiary. Memory Lane 2-9 juli

Voor heel veel mensen is de zomervakantie dan eindelijk begonnen. Voor ons is hij al 'achter de rug', maar we...

Sluiten