BikkelharT Random

Natriumarme producten in de test deel 6

Vandaag weer 3 producten die ik uit het natriumarme schap van meneer Albert Heijn geplukt heb. Na vijf eerdere edities zul je denken dat de producten zo langzamerhand bijna op zijn. Maar niets is minder waar, want ik heb onlangs een website ontdekt met nog veel meer natriumarme lekkernijen!

IMG_9697

Van Wijngaarden’s Zaanse Ketchup (€0.94 Albert Heijn).

IMG_9700

In één van de vorige delen kwam al een keer de mayonaise van dit merk voorbij.  Ik was daarom onwijs benieuwd naar de ketchup. Zou deze ook zo lekker zijn?

 • Uiterlijk: Tja, een simpele tube. Zo op het oog is het niet heel opvallend dat het om een natriumarme versie gaat. De gewone tubes ketchup (en mayonaise) lijken er erg op. Er zit een wiebelig dopje op, maar verder is het een prima verpakking.
 • Bereiding: Dat is het mooie van ketchup, je kunt het overal op doen of doorheen doen. Ik hem hem gegeten bij een tosti, op een broodje kaas en door de pasta.

IMG_9703

 • Geur en smaak: Hij ruikt en smaakt naar ketchup. Iets zurig en lekker zoet. Hij is heerlijk! Ik mis iets pit (dat zal de zout wel zijn) maar verder is dit heel prima te doen.
 • Prijs/kwaliteitverhouding.Helemaal goed, want je betaald niet heel veel voor lekkere zoutarme ketchup.
 • Cijfer: 9
 • Aanrader? Jazeker! Kijk alleen uit als je bepaalde plastabletten gebruikt die kalium in je bloed opsparen. In de ketchup zit namelijk wel kalium (een vervanger voor natrium).

 

Rijstwafels van Consenza (€0.89 bij Albert Heijn).

IMG_9699

 

 • Uiterlijk: Ziet er uit als een rijstwafel, ook de verpakking is standaard.
 • Bereiding: Als tussendoortje zonder of met beleg. Ik vind het altijd lekker met smeerkaas, smeerworst, een eitje of avocado
 • Geur en smaak: De geur van rijstwafels, daar kun je niet omheen! Hij ruikt én smaakt hetzelfde als de gewone rijstwafels met zout. Heerlijk zijn deze! Doordat de smaak zo goed is snap ik niet waarom er in gewone rijstwafels nog zou zit. Deze zijn veel beter voor je gezondheid (en dat van je kindje als hij of zij ook van rijstwafels houdt!)

IMG_9702

 • Prijs/kwaliteitverhouding. Prima verhouding, al betaal je wel iets meer dan gewone rijstwafels met zout. Gek eigenlijk, dat je vaak meer betaald voor producten waar iets niet in zit.
 • Cijfer: 8.5
 • Aanrader? Absoluut! Deze rijstwafels zijn trouwens ook glutenvrij.

 

No Salt Ketjap Manis (€1.49 Albert Heijn)

IMG_9701

 

 • Uiterlijk: Een typisch flesje voor ketjap met een onwijs scheef geplakt label. Geeft niet! Het staat alleen een beetje goedkoop.
 • Bereiding: Om bepaalde gerechten op smaak te brengen, zoals bami, nasi, wokmaaltijden en door een omeletje bijvoorbeeld.
 • Geur en smaak: Hij ruikt…niet echt naar ketjap. Ik mis een pittige zoute geur, maar dat is ook niet zo gek bij een zoutarme ketjap. Ik ruik vooral heel veel zoete geuren. Als ik hem puur proef trek ik even een heel scheef gezicht. Ieh! Dit had ik niet verwacht. Er komt een soort stroperige substantie uit de fles dat bijna identiek smaakt naar stroop. Nee, ik zou hier mijn gerechten niet op smaak mee willen brengen. Jammer, want met wat spicy kruiden erdoor zou het meer op ketjap lijken. Waar ik het wel voor zou kunnen gebruiken is het marineren van vlees. Ik denk dat je dan een heerlijke zoete marinade krijgt en dat het vlees bij het braden karameliseerd.
 • Prijs/kwaliteitverhouding. Nee, ik vind dit een te hoge prijs voor iets wat geen ketjap mag heten.
 • Cijfer: 5
 • Aanrader? Nee, niet als je ketjap verwacht. Voor een eventuele marinade voor kip zou dit nog wel eens heel lekker kunnen zijn.

Tot zover weer drie producten die de test hebben doorstaan. Heb jij wel eens een zoutarm product gebruikt? En naar welk product ben jij nieuwsgierig?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

 

Misschien vind je voorgaande edities ook interessant:

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Deel 4

Deel 5

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

 • Leuk dat je dit test! Wat ik zou willen weten, (doen ze ook wel eens in de Ouders van Nu), een kopje met ‘dubieuze stoffen’. Is dat misschien ook wat voor jou? Ik zie soms dat ze ipv zout ergens suiker in doen, zoals de zoutarme pindakaas van de appie. Zonde vind ik dat! Dan heb ik liever dat mijn kind wat zout binnenkrijgt, dan wat suiker. Ik snap dat dat voor jou als patient anders is 😉 Maar dit was iets wat in me opkwam.
  x

  Beantwoorden
  • Goeie van je! Ik zie wel dat natrium vaak wordt vervangen door kalium, wat ook niet voor iedereen goed is. Gek dat de pindakaas veel suiker bevat! Snap dat je je kind dat niet wilt geven. Ik zal er eens meer op gaan letten bij de volgende tests!

   Beantwoorden

Write a comment