BikkelharT

Natriumarme producten in de test deel 5.

Deel vijf alweer wat betreft het testen van natriumarme producten! Wekelijks speur ik de schappen af opzoek naar producten zonder zout. Ik test ze uitgebreid voor je, zodat je weet of het een aankoopje waard is of niet. Lees je mee?

Gehaktkruiden Verstegen – natriumarm. Albert Heijn €1.73

 

gehakt

 • Uiterlijk: Het algemeen bekende potje van Verstegen. Met een handige klikdop en strooigaatjes. Je herkent de natriumarme lijn aan de blauwe deksel.
 • Bereiding: Heerlijke kruiden op basis van zoete ui en kruidnagel, om te gebruiken door het gehakt. Je kunt je gehaktbal ermee kruiden, maar rul gebakken gehakt gaat ook prima.  Deze kruiden lijken mij ook prima geschikt op groenten zoals broccoli en bloemkool!
 • Geur en smaak: Het ruikt naar paprika, kruidnagel, gember en peper, lekker kruidig! Als ik de kruiden puur proef, proef ik vooral peper en zoete smaken. Lekker! Door de gehaktbal proef je vooral ui, paprika, gember en peper. De bal was zeer geslaagd.

gehakt1

 • Prijs/kwaliteitverhouding. Een prima prijs voor een potje heerlijke kruiden. Je doet er ook vrij lang mee!
 • Cijfer: 8.0
 • Aanrader? Absoluut, dit hoort in je zoutarme kastje thuis als je op je zoutiname moet letten of gewoon minder zout wilt eten.

gehakt2

No Salt Knoflooksaus – ongezouten lekker. €1.69

knoflook

 • Uiterlijk: Een fles knoflooksaus…wat kun je er over zeggen? De fles oogt simpel, maar prima. Een eenvoudige draaidop en lekker grote opening. De saus zelf lijkt inderdaad op knoflooksaus.
 • Bereiding: Het voordeel van knoflooksaus is dat je het overal op kunt mikken! Dus dat hebben we gedaan. Op een broodje kaas, bij het vlees of gebakken aardappels en gewoon even puur, om het goed te kunnen proeven.
 • Geur en smaak: Het ruikt naar knoflook en yoghurt. De saus is ook op basis van yoghurt dus dat kan kloppen. Als ik de saus puur proef ben ik ineens teleurgesteld; waar is de knoflook? Ik proef een romige saus, vooral yoghurt en wat kruiden. Ik mis een sterke knoflooksmaak. Jammer! Wat ik er wel bij moet zeggen: ik mis totaal geen zout, dat is dan wel weer positief!
 • Prijs/kwaliteitverhouding. Ik denk dat je beter zelf knoflooksaus kunt maken met kwark, mayonaise en verse knoflook. Als je echt een knoflooksaus-liefhebber bent, raak deze fles dan niet aan. Het doet gewoon een beetje pijn. De saus is niet extreem duur, maar voor die prijs kun je hem prima zelf vers maken elke week. Als je het etiket leest zie je dat er ook maar 1,2% knoflook in zit…vind je het gek dat ik het niet proef? Dan vraag ik mij af…waarom?

knoflook1

 • Cijfer: 6.0
 • Aanrader? Nee, zoals ik hierboven al schreef; je raakt een beetje teleurgesteld in de saus. Ik heb mij ontzettend verheugd op de knoflooksaus omdat ik het erg lekker vind bij het vlees, maar dit is absoluut niet wat ik er van verwacht had.

knoflookkk

Dit was deel 5 alweer! De volgende keer test ik weer twee producten voor je. Heb je een suggestie of een vraag? Laat het mij weten!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment