BikkelharT Halfvol

Natriumarme producten in de test. Deel 2.

Vandaag is het dinsdag, op lifesabout.nl de dag van positiviteit en een halfvol glas. Lichtpuntjes zijn voor mij vaak kleine dingen of gebeurtenissen waar ik blij van word. Lekker eten is daar één van. Want ondanks mijn ‘dieet’ wil en kan ik nog steeds genieten van eten. Vandaag 2 natriumarme producten in de test, namelijk zoutarme jus en mosterd. Is het te eten of kun je het beter in de schappen laten liggen? Lees maar verder!

Natriumarme vleesjus van Knorr. €0.59 Albert Heijn

jus1 Ik ben geen jus-mens en dus maak of koop het eigenlijk nooit. Maar omdat ik alles uit het natriumarme schap wil testen, moet ik ook hier aan geloven. Ik testte de natriumarme vlees jus van Knorr.

jus2

Zoals je kunt zien zit er geen zout in deze jus (nou ja…0.01 gram) en is de jus op smaak gebracht door smaakversterkers en kruiden als peper, laurierblad en oregano. Ik vind de smaakversterkers heel jammer, maar snap wel dat het er in zit aangezien er geen zout in zit. De jus heb ik bereid met wat boter en braadvocht van de rundertartaar.

jus3 jus4

 

 • Uiterlijk: Na bereiding lijkt de jus op de jus die ik ken. Prima dus!
 • Bereiding: Makkelijk als je de aanwijzingen volgt.
 • Geur en smaak: De jus ruikt lekker, een beetje naar uitjes. De smaak…tja. Je proeft direct dat het helemaal zoutloos is. Je mist gewoon…zout. En dat vind ik jammer, aangezien Knorr met andere kruiden de jus meer smaak had kunnen geven. Ik had er iets pittigs aan toegevoegd, zoals rode peper of cayennepeper. Een natriumarm product is voor mij juist geslaagd als je niet door hebt dat er geen zout in zit. Dat is in dit geval dus niet zo.
 • Prijs/kwaliteitverhouding. Voor 0.59 heb je een prima jus als je niet teveel waarde hecht aan de smaken die je mist.
 • Cijfer: 5.
 • Aanrader? Nee, ik vind het eerlijk gezegd echt vies. Het uiterlijk en de geur is prima, evenals de prijs, maar de smaak is echt niet lekker. Bij elke hap verlang je naar een beetje zout en smaak. Jammer!

Damhert Nitrition Mosterd No salt, €1.59 Albert Heijn.

mosterd

Ik ben werkelijk waar dol op mosterd. Op een broodje kaas, door de salade, bij vis in de oven en natuurlijk bij een kroketje. Kaas en kroketten moet ik niet teveel eten, maar deze mosterd mag onbeperkt. Ik testte de natriumarme mosterd van Damhert.

mosterd2 mosterd3

 

 • Uiterlijk: De mosterd ziet eruit als mosterd, herkenbaar zoals ik dat graag zie.
 • Bereiding: Niet van toepassing,
 • Geur en smaak: De mosterd ruikt scherp en een beetje zuur door de azijn. Maar het is dezelfde geur als gewone mosterd! Ik probeer eerst een beetje pure mosterd en smeer het later op een plakje kipfilet die ik op brood eet. Het is iets zuurder dan ik gewend ben, maar lekker! Ik mis geen zout en dit kan prima door als mosterd. Lekker!
 • Prijs/kwaliteitverhouding. Voor 1.59 heb je een goede, lekkere mosterd. Vind ik niet duur voor het feit dat dit een goed natriumarm product is.
 • Cijfer: 8.5
 • Aanrader? Jazeker, dit is een blijvertje. Dit is mosterd zoals mosterd smaakt, alleen een tikje zuurder maar dat vind ik niet erg. Ik mis niet bij elke hap het zout en ik smeer het overal op. Ook maak ik er sla mee aan, met een beetje yoghurt en honing.

mosterd4

Bij mosterd hoort natuurlijk een kroketje, maar deze zit bomvol zout. Daarom ga ik komende week zelf kroketjes maken zonder zout. Het recept komt volgend weekend online!

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

 • Ha, toevallig had ik van de week zo’n zin in dat eerste bordje en heb toen ook jus erbij gemaakt. Gewoon een beetje bouillon, boter en witte wijn. Maarja, dat past waarschijnlijk niet in je dieet 😉 was wel erg lekker! x

  Beantwoorden
  • Boter en witte wijn mag ik, maar bouillon niet (tenzij het speciale zoutarme is). Maar het klinkt lekker! Ik ga ook zeker een keer zelf proberen te maken.

   Beantwoorden

Write a comment