Ik haalde nog wel eens lekkerbekjes of kibbeling bij de visboer of op de markt. Nu ik natriumarm moet eten doe ik dat liever niet meer, maar ik vond het altijd zo lekker. Gelukkig kan ik ook thuis genieten van een gebakken visje, zelf gepaneerd en gekruid. En daar hoort een lekker sausje bij! Kijk verder hoe je dit heerlijke gerecht maakt: gebakken vis met een witte wijnsaus!
Benodigdheden voor 4 personen:
- 4 stukken witvis (ik gebruikte Pangasiusfilet), ontdooid.
- 50 gram Paneermeel
- Boter of olie
- 2 Eetlepels natriumarme viskruiden (Verstegen)
- Versgemalen peper
- Eetlepel bloem
- 50 ML kokend water
- 1 Natriumarm bouillonblokje (Damhert)
- Scheutje witte wijn
- 1 Theelepel mosterd
- 1 Eetlepel crème fraîche
1. Strooi het paneermeel in een diep bord of bakje en voeg daar 1 eetlepel viskruiden aan toe. Maal er wat verse peper bij en roer dit door.
Dep de visfilets droog en haal ze door het paneermeel. Leg de gepaneerde vis op een droog bord.
Verhit boter of olie in een koekenpan en bak de vis op een middelmatig vuur goudbruin. Keer regelmatig om.
2. Verhit in een (steel)pannetje boter of olie en voeg de bloem hieraan toe.
Blijf goed roeren op laag vuur tot je een papje krijgt. Laat dit ruim een minuut warm worden.
Voeg al roerend 50 ML kokend water toe aan het papje en blijf goed roeren. Voeg hier een scheutje wijn aan toe en laat de saus op laag vuur indikken. Voeg na 2 minuten een eetlepel viskruiden, een eetlepel mosterd en de crème fraîche toe en roer dit goed door. Laat de saus op laag vuur nog even zachtjes doorkoken. Roer af en toe door.
3. De vis met de saus heb ik geserveerd met aardappeltjes uit de oven. Ik schilde wat aardappels die ik in blokjes sneed en in een ovenschaal legde. Hier deed ik Rozemarijn over, fijngesneden knoflook en wat chilipeper. 45 minuten in de oven op 175 graden. Ook maakte ik wat roerbakgroenten erbij, maar zowel de aardappels als de groente kunnen vervangen worden door iets anders.
Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle voorgaande recepten zonder pakjes en zakjes? Je vindt ze allemaal hier.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (3)
Hmmmm nomm, het ziet er echt onwijs lekker uit!
Ik ben dus niet echt van het vis eten, maar dit ziet er lekker uit!
Wanneer voeg je het bouillon blokje toe?