Lifestyle Random

Mijn ‘nagelbijt’ momenten als autobezitter.

Een auto hebben als gezin is ontzettend fijn. Nou doe ik zelf veel op de fiets met Saar achterop, maar als we boodschappen doen, erop uit willen als het regent of een eindje verder willen reizen is een auto ideaal. Maar naast heel veel voordelen heeft een auto helaas ook nadelen. Voor mij de bekende ‘nagelbijt’ momenten. Momenten dat je denkt ‘ oh jee, gaat dat wel goed?’

Waar is dat tankstation?

Giorgio is er een held in: net zo lang rijden tot de laatste druppel benzine op is. Zodra het lampje gaat branden wil ik zo snel mogelijk naar het tankstation, want je weet maar nooit wanneer je de volgende treft. Giorgio is daar veel rustiger in en rijdt nog een stukje verder, nadat hij berekend heeft hoeveel kilometers hij nog kan rijden op dat laagje benzine.

Ik word er altijd enorm onrustig van, vooral in het buitenland. ‘ Ga nou maar gewoon tanken voordat we stilstaan op de weg’, roep ik zenuwachtig. Maar nee, we rijden stug door in alle vertrouwen en zijn altijd net op tijd bij een tankstation voordat de auto begint te stotteren. Waarom zoveel stress terwijl het niet nodig is?

Wat is dat geluidje?

Voordat we onze gezinsauto kochten hebben we al heel wat auto’ s versleten. Het waren wat goedkopere auto’ s die ons van A naar B brachten, meer hadden we niet nodig. Maar wat een pech hadden we elke keer met die auto’ s. De accu hield er steeds mee op in de winter, de kopbakking was lek of er was een ander mankement. En als je al veel pech hebt gehad en al te vaak in je portemonee hebt moeten kijken, is elk geluidje niet welkom.

Hebben we onze auto wel op slot gedaan?

Ken je dat? Loop je heerlijk door de stad om te winkelen, vraag je je ineens af of je de auto wel op slot hebt gedaan. Eenmaal twijfel zorgt voor innerlijke onrust en het laat je niet meer los. Er zit maar één ding op: terug naar de auto en controleren.

Als je geluk hebt is de auto op slot, of hij zit niet op slot en alles zit er nog in. Met een gerust hart kun je verder winkelen. Als je pech hebt, zat de auto inderdaad niet op slot en is dat niet onopgemerkt gebleven. Gelukkig heb ik het zelf nooit mee moeten maken, maar diefstal uit een auto lijkt mij vreselijk. Net als in je huis zijn er toch vreemde mensen aan je persoonlijke spullen gekomen.

Wist je dat je al met een WA + autoverzekering van Centraal beheer automatisch ook bent verzekerd bij diefstal en inbraak? Ook je accessoires zijn dus meeverzekerd tot een bepaald bedrag. Dus mocht je toch die pech hebben: het feit dat je verzekerd bent voor diefstal geeft toch extra rust.

Hoe duur zal de APK dit keer worden?

Mijn ultieme billenknijp moment is toch wel het moment dat je de auto wegbrengt voor de APK of een grote beurt. Ik ben altijd als de dood dat er kosten bijkomen omdat er dingen gerepareerd of vervangen moeten worden. En je kunt niet zeggen bij een APK ‘ laat maar even zo’, want de auto komt dan niet uit de APK.

Dat moment dat de garage belt als je auto daar staat voor een keuring zorgt altijd voor hartkloppingen. Wat nu weer? Wat moet dat allemaal gaan kosten? Op de jaarlijkse kosten heb ik mij altijd verkeken. Wanneer je een auto koopt lijkt het alleen maar voordelen te hebben, maar onderhoud is vreselijk duur.

Zijn we wel goed verzekerd?

Ik mag van geluk spreken dat wij met onze auto nooit een ongeluk hebben gehad of op een andere manier schade heeft opgelopen. Giorgio is een onwijs goede chauffeur. En dat zeg ik niet alleen omdat hij mijn man is, maar hij rijdt ontzettend veilig. Als oud militair en chauffeur van groot transport weet hij zo’ n beetje alles over veilig rijden.

Ik rijd zelf al een paar jaar niet, vanwege onzekerheid in de auto en het feit dat ik meerdere medicijnen gebruik die de reactievermogen beinvloeden. Fietsen vind ik dan vaak al een opgave, laat staan autorijden. Dubbel zo blij ben ik dus met een veilige en kundige chauffeur die mij en Sarah van A naar B brengt. En niet alleen hij, ook mijn vader is vaak een rots in de branding.

Ik weet nog goed dat ik hoorde dat mijn vader een dier tegen zijn auto had gehad. Op klaarlichte dag, op een rustige weg waar 80 mag worden gereden, stak er uit het niets een wild beest over de weg. Het is altijd de schrik van mensen die rijden op een weg waar wild kan oversteken. Want hoe reageer je?
Uit automatisme zul je het object proberen te ontwijken, maar dat kan voor nog meer gevaar zorgen. Uitwijken kan zorgen voor een aanrijding met een boom, andere auto’ s, etc. De voorkant van de auto was volledig ontwricht en verbogen.
Al ben je een goede chauffeur en al rijd je altijd veilig: een ongeluk ligt altijd op de loer. En niet alleen door wilde beesten, maar ook door je mede weggebruikers. Een goede autoverzekering is dan echt noodzakelijk!

Met de auto verzekerd bij Centraal Beheer ben je verzekerd van een uitstekende schadeafhandeling. Ook krijg je een vervangende auto bij reparatie van schade en krijg je tot drie jaar na aankoop van je auto de aankoopwaarde terug bij total loss of diefstal. Dat maakt het nagelbijten toch een stuk minder!

Wat is jouw ultieme ‘nagelbijt moment’ als het gaat om je auto of autorijden?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment