Je kunt ze uit een zakje pikken en laten kraken tussen je tanden, terwijl je naar je favo filmpje kijkt. Maar nacho’s kun je ook gebruiken als een onderdeel van je warme maaltijd. Vandaag een recept van nachoschotel met gehakt, tomaat en kaas. Mijn nichtje bracht mij op dit idee en ik maakte hem zoutbeperkt. Deze moet je proeven!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 400 gram (runder)gehakt
- 1,5 zak tortillachips naturel (indien helemaal zoutarm: zoutarme chips)
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 2 tomaten, in blokjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 blikje mais
- 1 eetlepel zoutarme gehaktkruiden
- 1 eetlepel chilipeper
- Versgemalen peper
- 1 eetlepel pittige paprikapoeder
- Blaadjes sla
- 200 gram geraspte kaas (indien zoutarm: mozzarella)
- 1 kleine beker crème fraÎche
Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 200 graden
Fruit de knoflook met wat boter in een hapjespan en voeg te tomatenpuree toe. Bak dit kort mee. Voeg het gehakt toe en bak deze rul.
Maal er peper, chilipeper, paprikapoeder en gehaktkruiden door. Voeg vervolgens de mais en de tomatenblokjes toe.
Verspreid de nacho’s over de bodem van een ingevette ovenschaal.
Strooi het gehaktmengsel erover en maak het af met geraspte kaas (of mozzarella).
Laat de schotel 15 minuten garen in de oven tot de kaas gesmolten is. Serveer met de sla en de crème fraÎche.
Eetsmakelijk!
Verwerk jij weleens nacho’s in een warme maaltijd? En wat vind je van dit recept?
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (8)
Ooh heerlijk lijkt me dit. Senna is de laatste Tijs een lastige eter, dit zal hij vast lekker vinden.
Jammie! Bedankt voor de tip. Ik ga het recept dit weekend maken 🙂
Dit is zoooo lekker! Geweldig 😀
Staat op dit moment in de oven
Ben benieuwd hoe het gaat smaken
Dit is heerlijk. Mijn jongens eten op dit moment niet zo makkelijk, maar als ik dit voor hun neus zet, is het een gegarandeerd succes!
Wat goed dank je wel!
Ik ga dit vanavond maken. Ben benieuwd!!
Super fijn recept!! Wij doen er vaak iets minder chilipoeder door aangezien het anders erg scherp is! En de crème fraiche doen we er gewoon doorheen. Verdeeld door het recept heen!
Heerlijk recept!