Julia Challenge

Recept voor Nachoschotel

Je kunt ze uit een zakje pikken en laten kraken tussen je tanden, terwijl je naar je favo filmpje kijkt. Maar nacho’s kun je ook gebruiken als een onderdeel van je warme maaltijd. Vandaag een recept van nachoschotel met gehakt, tomaat en kaas. Mijn nichtje bracht mij op dit idee en ik maakte hem zoutbeperkt. Deze moet je proeven!

nacho1

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 400 gram (runder)gehakt
  • 1,5 zak tortillachips naturel (indien helemaal zoutarm: zoutarme chips)
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blikje mais
  • 1 eetlepel zoutarme gehaktkruiden
  • 1 eetlepel chilipeper
  • Versgemalen peper
  • 1 eetlepel pittige paprikapoeder
  • Blaadjes sla
  • 200 gram geraspte kaas (indien zoutarm: mozzarella)
  • 1 kleine beker crème fraÎche

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 200 graden

Fruit de knoflook met wat boter in een hapjespan en voeg te tomatenpuree toe. Bak dit kort mee. Voeg het gehakt toe en bak deze rul.

Maal er peper, chilipeper, paprikapoeder en gehaktkruiden door. Voeg vervolgens de mais en de tomatenblokjes toe.

nacho2

Verspreid de nacho’s over de bodem van een ingevette ovenschaal.

nacho3

Strooi het gehaktmengsel erover en maak het af met geraspte kaas (of mozzarella).

nacho4

Laat de schotel 15 minuten garen in de oven tot de kaas gesmolten is. Serveer met de sla en de crème fraÎche.

nacho5

nacho

Eetsmakelijk!

Verwerk jij weleens nacho’s in een warme maaltijd? En wat vind je van dit recept?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering / 5.

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

  • Ooh heerlijk lijkt me dit. Senna is de laatste Tijs een lastige eter, dit zal hij vast lekker vinden.

    Beantwoorden
  • Jammie! Bedankt voor de tip. Ik ga het recept dit weekend maken 🙂

    Beantwoorden
  • Dit is zoooo lekker! Geweldig 😀

    Beantwoorden
  • Staat op dit moment in de oven
    Ben benieuwd hoe het gaat smaken

    Beantwoorden

Write a comment

Lees vorig bericht:
Memory Lane. 31 mei – 6 juni.

Een week van heel veel positiviteit ondanks hele slechte nachten slaap, zo kan ik deze week het beste samenvatten. Kijk...

Sluiten