Lifestyle Looking good...

Mijn mondverzorgingsroutine

Mijn tanden zijn ontzettend belangrijk voor mij. En eigenlijk ook één van de dingen waar ik trots op ben. Ze staan recht zonder beugel, er zitten geen gaatjes in en ze zijn gezond en sterk. Het leek mij leuk om mijn routine en de producten te laten zien die ik dagelijks gebruik om mijn mond en tanden te verzorgen.

Ik poets elke dag twee keer mijn tanden: in de ochtend en in de avond voor het slapen, zoals heel veel mensen eigenlijk doen. Maar daarnaast voeg ik nog wat extra’s toe aan de verzorging van mijn tanden. Ik ben er maar wat zuinig op en houd ze graag zo lang mogelijk mooi en gezond.

IMG_4735

Als eerste hebben we natuurlijk een tandenborstel nodig. Ik poets afwisselend periodes met een handtandenborstel en een elektrische tandenborstel. Sinds we bovenstaande tandenborstel (Cross Action) nieuw hebben poets ik weer trouw elektrisch. Het voelt toch schoner aan en deze geeft naast je poetstijd ook aan of je te hard drukt.

IMG_4741

Je ziet het goed, twee tandpasta’s. De tandpasta van Oral B vind ik gewoon heel fijn en betaalbaar. Ik poets met deze allebei, eerst met de linker tube (gewone whitening tandpasta) en vervolgens met de rechter tube. Dit is een ‘whitening accelerator’ en is een zogenaamde whitening versneller. Je gebruikt het na het poetsen met een gewone tandpasta en je merkt na een paar dagen dat je tanden echt een stukje witter zijn. Aanslag van koffie en thee gaat tevens minder hardnekkig op je tanden zitten. Eigenlijk een soort conditioner, aanrader!

IMG_4738

Dan nog een hele simpele flosdraad, deze is van het Kruidvat. Hij is lekker dun en sterk. Ik had altijd moeite met stokers en flosdraad omdat mijn tanden zo dicht op elkaar staan, maar dit draadje is dun genoeg. Ik flos elke dag en dan vooral tussen mijn kiezen. Wel zo’n fijn gevoel dat je plekken reinigt waar een tandenborstel niet komt, maar etensresten wel.

IMG_4739

En dan eindigen we met een slokje mondwater! Het liefst een frisse en scherpe, maar niet eentje waar ik met tranen in mijn ogen sta te spoelen. Deze is van meneer Albert Heijn en is eigenlijk perfect. Zorgt voor een frisse adem en een tintelend smoelwerk.

IMG_4745

Lijkt jouw mondverzorgingsritueel op mijn ritueel? Of gebruik je hele andere producten? Ik ben heel benieuwd!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Jij hebt zeker een heel mooi gebit. Het is ook heel belangrijk want het is wel je eerste indruk. Ik gebruik ook een elektrische tandenborstel, tandenstokers, mondwater en de tandpasta van Colgate Optic White. Normaal gesproken zou ik deze tandpasta niet zo snel gekozen hebben maar omdat hij een tijdje geleden bij de Plus in het boodschappenpakket zat, ben ik sindsdien verkocht. Door deze tandpasta worden mijn tanden ook een stuk witter!

  Beantwoorden
 • Wat goed dat je hier aandacht aan besteedt! Je hebt inderdaad een prachtig gebit.
  Ik heb ook een elektrische tandenborstel, maar niet zo’n hippe die iets met tijd doet. Flossen doe ik altijd s avonds en s ochtends stoken, ik heb het idee dat dat elkaar aanvult.

  Beantwoorden
 • Ik poets gewoon ’s ochtends en ’s avonds mijn tanden met één soort tandpasta 😉

  Beantwoorden
 • Je hebt inderdaad een mooi gebit, ik kan me voorstellen dat je daar blij mee bent! Ik poets 2 keer per dag met een gewone tandenborstel. Ik krijg enorme kriebel aan mijn neus als ik elektrisch poets. Heel gek haha

  Beantwoorden
 • Hihi.
  Hier is het altijd een feestje als ik bij vriendlief ben. We hebben daar een elektrische tandenborstel met een stuk of wat standjes (whitening, cleaning en nog een paar). Heerlijk! Dan poets ik wel een paar minuten. Bij mij thuis en op m’n werk gebruik ik een gewone tandenborstel.
  Van tandpasta’s vind ik de meeste wel lekker uit, zeker die van oral-B met ‘stukjes’ erin. Enige harde eis is als het maar geen draaidop heeft. Ik wil altijd zo’n open duw dopje. 🙂
  Nog een leuk detail: ik douche twee keer per dag (niet goed voor m’n huid denk ik, maar ben dollll op douchen!) en ik poets m’n tanden altijd 9/10 x onder de douche.

  Beantwoorden
 • Die tweede tandpasta kende ik nog niet. Ga ik zeker eens proberen

  Beantwoorden

Write a comment