Mama

Mommy Wars Tag (borstvoeding, zindelijkheid, huilen).

Je hebt hem vast al eens voorbij zien komen: de Mommy Wars Tag. Deze tag is bedacht door Betty en Esther van de blog Mamazoektuit. Een tag met allemaal vragen over het moederschap die soms gevoelig kunnen liggen. Lees je mee?

IMG_2056

Geef jij je kind borst- of flesvoeding?

Sarah krijgt geen flesvoeding meer, maar ze is er wel mee opgegroeid. Niet mijn eigen keuze, want ik wilde heel graag borstvoeding geven. De eerste week na de keizersnede heb ik daar veel moeite voor gedaan. Ze kreeg bijvoeding met Nutrilon. Echter door de morfinepomp de weken erna en het feit dat ik te ziek werd is mijn borstvoeding teruggelopen en moest ik er mee stoppen. Ook was het op een gegeven moment gewoon niet meer mogelijk.

Slaapt je kind bij jou in bed, of heeft hij/zij een eigen bed?

Sarah slaapt vanaf 2 maanden in haar eigen bed. Ze heeft de eerste weken wel in een wiegje naast ons bed geslapen. Voor ons allebei is een eigen bed en kamer het beste voor onze nachtrust, want we worden snel wakker van elkaar. In het weekend liggen we nadat we wakker worden soms nog wel met z’n drieën in bed, maar Sarah wil dan al snel spelen en door de slaapkamer rennen.

Gebruik jij wasbare luiers of koop je ze kant-en-klaar bij de drogist of supermarkt?

Ik gebruik wegwerpluiers. Wasbare luiers hebben ook veel voordelen, maar ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om poepluiers uit te wassen.

Uitsluitend houten speelgoed of V-tech?

IMG_2059

Geen van beide, gewoon wat Sarah leuk vindt. is het hout, dan is het hout. En is het plastic dan is dat ook prima. Op het KDV komt ze ook met beide in aanraking, dus het heeft geen zin om haar panisch op een houten speelgoed-dieet te zetten. Lekker spelen wat zij leuk vindt, niet wat mama eventueel zou willen.

Trek jij tweemaal daags een potje open of kook jij uitsluitend vers?

Het aantal keer dat wij een potje hebben gekocht kun je denk ik op één hand tellen. Ik heb altijd vers gekookt en gepureerd voor Sarah. Heel soms als we een drukke dag hebben en laat eten, of er komt een pittige maaltijd op tafel, dan koop ik een potje voor het warme eten. Maar iedereen moet lekker doen wat hij/zij zelf wilt. Potjes zijn volgens mij ook gewoon gezond, al denk ik dat je er je voordeel mee doet als je zelf kookt. Het is veel goedkoper en je kindje went aan de smaak en manier van koken.

Dragen of wagen?

Ik heb twee mooie draagzakken in huis, maar deze zijn weinig gebruikt. Sarah was een heel rustig baby’tje en ik was te zwak in de eerste maanden om haar bij mij te dragen. Zij heeft veel in de wagen gelegen als we gingen wandelen. En nu vind ik 13 kilo te zwaar om bij mij te dragen en Sarah wil alleen maar lopen.

Ga je al vroeg in de weer met zindelijkheidstraining of loopt jouw kind op z’n vierde nog rond in de luiers?

Af en toe heeft Sarah ineens interesse in het potje of het plassen. Ze gaat ook vaak mee naar het toilet en geeft mij dan een papiertje aan, helpt met doortrekken en zwaait (ja echt) het plasje uit. Maar op het potje doet ze nog weinig. Wij zien wel wanneer ze er aan toe is. Trainen kan wel, maar als zij er nog niet klaar voor is heeft het weinig zin. We gaan er gewoon ontspannen mee om. Komt vast wel goed!

Shop jij je drie slagen in de rondte bij Primark, of koop jij alleen eerlijke merken voor je kind?

Ook ‘eerlijke’ merken (lees: dure merken) maken gebruik van kinderarbeid. Ik vind het dus een lastige discussie, omdat shoppen bij een duurder merk niet hoeft te betekenen dat het eerlijk gemaakt is. Ik shop bij de Primark, H&M, Zeeman, Zara en soms de Hema.

Is er in jouw huishouden ruimte voor onderhandeling met je kind, of ben je een ware drillsergeant?

Ik ben geen drillsergeant. Ik denk dat goed communiceren met je kind heel belangrijk is. Wij als ouders geven grenzen aan, maar er is ruimte voor onderhandeling. Als je open over alles kunt praten en onderhandelen bereik je naar mijn idee meer dan het uitoefenen van dictatuur.

Laat jij je kind wel eens huilen, of troost je ‘m al bij de eerste snik?

Afhankelijk van de reden. Als Sarah is gevallen of pijn heeft dan troost ik haar meteen, even knuffelen en weer verder. Of wanneer ze zich niet lekker voelt of bang is na een nachtmerrie. Maar soms huilt ze ook van vermoeidheid of uit verveling. Soms eist ze ook een plakje kaas uit de koelkast, maar daar ga ik niet op in. En dan is het brullen. Ik pak haar op dat moment niet meteen op om te troosten maar ik probeer haar af te leiden met iets leuks om te doen, zoals tekenen of voetballen. Het ligt er dus echt aan waarom ze huilt.

Tot zover mijn antwoorden! Ik tag drie mama’s die deze vragen over mogen nemen (geheel vrijblijvend). Doen jullie mee Fleur, Charlotte en  Susanne?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (13)

 • Leuk leuk leuk! Deze tag wil ik invullen. Het is maar goed dat wasbare luiers bestaan en nog beter dat er moeders zijn die dit gebruiken, ik heb er nog nooit één in huis gehad. Can’t do…

  Beantwoorden
 • Leuk om jouw antwoorden te lezen!

  Beantwoorden
 • Leuke tag! Ik had hem inderdaad al eens voorbij zien komen. Heb je deze vragen zelf verzonnen of heeft iedere blogger zijn/haar eigen vragenlijstje opgesteld?

  Beantwoorden
 • Leuk om jouw antwoorden te lezen en bedankt voor de tag, ik ga ermee aan de slag!

  Beantwoorden
 • Hihi dat plakje kaas, dat kennen we hier nog niet. Ben benieuwd wanneer dat soort zaken hier aan de orde komen.

  Beantwoorden
 • Leuk!!! Er komen er verschrikkelijk veel online momenteel!
  Erg leuk om te lezen!

  Beantwoorden
 • […] Ik zag de tag al bij verschillende blogsters (Twinkelbella, Littlewonderworld en  Geertje van Life’s About) voorbij komen. ik vertel over mijn zaken in deze blog. Deze leuke tag is bedacht door Esther en […]

  Beantwoorden
 • Leuk! Deze ga ik zeker invullen!

  Beantwoorden

Write a comment