Looking good...

Mooie lippen krijg je niet zomaar. Mijn persoonlijke routine lipverzorging.

Kou, verwarming op standje Curaçao en wind doen niet veel goeds voor de huid van je lippen. Ik sta dan ook regelmatig op winterkiekjes met een mond vol velletjes en barstjes.
Naast dat het niet zo charmant is, is het vaak ook pijnlijk. Wel eens gelachen en toen uit je lip gescheurd? Klinkt hilarisch, maar oef..
Vandaag laat ik je mijn persoonlijke routine lipverzorging zien, waardoor ik tegenwoordig wat charmanter op foto’ s kan lachen.

mint1

Scrubben is stap 1 die je niet moet overslaan als het om lipverzorging gaat. Klinkt tegenstrijdig, want bij een droge huid raadt men vaak scrubben af. Klopt, maar niet als het om je lippen gaat.
Door te scrubben haal je die vervelende velletjes en korstjes weg en verbeter je de doorbloeding van de huid.

Van Lush heb ik twee fijne lipscrubs, eentje met mint en chocolade en de ander met een cola ‘ smaakje’, een kersteditie. Beide scrubs zijn op basis van suiker en kun je ook heel goed zelf maken door wat suiker te mengen met wat olijfolie. Even scrubben en met een nat doekje weer afnemen. Wat zijn ze zacht!
Vind je dit teveel gedoe, dan kun je ook prima uit de voeten met een oude zachte tandenborstel.

mint2

Na het scrubben is het tijd voor een basisverzorging. Labello is prima, maar misschien een beetje oudbollig.
Tegenwoordig heb je meer ‘hippe’ lipverzorging zoals Babyliss. Ik gebruik zelf op dit moment een lipverzorging van Greenland. Lekker natuurlijk, zonder teveel poespas aan bijvoorbeeld Parabenen.

green1 green2

Ook smeer ik voor het slapen de 8 hour Cream op van Elizabeth Arden. Een redder in nood, die je vast vaker voorbij hebt zien komen. De volgende ochtend heb je weer een zachte en soepele mond. Soms gebruik ik de cream overdag, deze geeft namelijk een heel fijn glossje.

elisaa

Na de verzorging wil je misschien ook een kleurtje. Ik durf het nog steeds niet aan: rode lipstick. Omdat ik een erg bleke huid heb vrees ik dat ik met rood teveel ga knallen. Voor een feestje prima, maar om dagelijks te gebruiken…nee.

stift11

 

stift1

Mijn favoriete kleuren op dit moment zijn: Maroon 20 van Catrice en nummer 1 van Hema, een nudekleur. Zoals je ziet speel ik vaak nog op safe.
Als ik geen zin heb in lippenstift laat ik het bij de lipverzorging of smeer ik wat glans op van de Tuinen.

Klaar om te lachen? Wat versta jij onder goede lipverzorging?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Heeeel herkenbaar!! Gelukkig bestaan deze fijne middeltjes. Mijn scrub was laatst op, ik heb hem ook zelf gemaakt inderdaad met grove suiker, kokosolie/vet en honing. Werkt goed en velletjes zijn weg

  Beantwoorden
 • Ik heb er ook zo veel last van. Tegenwoordig gebruik ik hurraw, wat ook natuurlijk is. Toch blijf ik er last van houden. Ik ben heel benieuwd naar de eight hour cream!

  Beantwoorden
 • Ik gebruik eigenlijk niks!!
  Als ik wat droge lippen heb pak ik vaak de labello of andere lippenbalsem, maar verder alleen lippenstift!

  Beantwoorden
 • Die scrub ziet er echt fijn uit, ik moet echt mijn lippen beter verzorgen!

  Beantwoorden
 • ik smeer veel met Purol. Zelf lipscrub maken lijkt me heerlijk, vergeet het alleen steeds.. Toch maar onthouden.

  Beantwoorden

Write a comment