Looking good...

Mijn nieuwe routine gezichtsverzorging in de winter.

Ik heb een hele ingewikkelde huid. Hij is droog, gevoelig, maar ook zijn er weleens pukkeltjes te vinden en heb ik last van roodheid op mijn wangen. In de zomer heeft mijn huid minder aandacht nodig dan in de winter. Ik besloot optijd mijn routine aan te passen zodat mijn wangen vrolijk de winter door kunnen. Kijk je mee?

Reinigen

Heel lang ben ik fan geweest van de combinatie van cleansing oil en Micelair water. Maar ik merkte dat mijn huid er een beetje ‘moe’ van werd en dat ik reageerde met droge plekken en pukkeltjes. Cynthia liet mij kennis maken met de huidverzorging van Lush. Ooit heb ik er een keer een masker van geprobeerd, maar nog geen reinigingsproducten.
Ik besloot Ultrabland te testen en de toner Breath of fresh air. De ingrediënten zijn natuurlijk en verzachtend en de manier van reinigen perfect voor mijn veel vragende gezichtshuid.

IMG_1027

Ultrabland van Lush is ontzettend populair en niet voor niets. Het reinigt ontzettend goed, maar laat ook een goed verzorgde en gevoede huid achter. Het spulletje is gemaakt van o.a amandelolie en ruikt heel licht en neutraal.

IMG_1032

Rozenwater, honing en bijenwas zorgen voor een zachte en rustige huid. Ik gebruik hem in de avond om mijn make-up er af te halen (zelfs waterproof mascara gaat er moeiteloos af!) en bij het reinigen gebruik ik een warme washand. Voelt heerlijk.

Na deze stap spray ik mijn gezicht in met Breath of fresh air en pak ik een wattenschijfje om mijn huid nog even op te frissen en de laatste restjes te verwijderen. Breath of fresh air ruikt lekker fris en kruidig. Een toner op basis van zeewier, rozemarijn en bronwater.

Verzorgen

Ik ben al maanden fan van een huidolie als verzorging. Afgelopen zomer gebruikte ik enkel een huidolie (Yenlt), deze winter gebruik ik de huidolie als extra verzorging onder mijn nachtcrème. Ik ben verschillende olieën aan het gebruiken en op dit moment gebruik ik voor de nacht de pure olie van Squalan facial oil. Deze is geurloos en heel basic, maar voedt heel goed. Mijn droge plekjes zijn minder en mijn huid voelt in de ochtend heel zacht.

IMG_1038

IMG_1040

Mijn dagverzorging en nachtverzorging is ook veranderd. Ik had afgelopen zomer voldoende aan een licht verzorgende beautyfluid van Olaz. Nu gebruik ik…jawel…nurturing cream van Naïf. Per toeval heb ik ontdekt dat dit dé perfecte verzorging is voor mijn huid. Ik had geen nachtcreme meer en pakte dit goedje erbij.

IMG_1052

Ik werd wakker met een hele zachte en gladde huid. Geen puistjes, geen droge plekken. De verhouding in deze crème is perfect voor mij blijkbaar. Dat wordt dus een grote tube bestellen!

Extra verzorgen

En dan is er nog de extra verzorging waar ik in de koude maanden altijd fan van ben, zoals maskers. Ik probeerde onlangs het gezichtsmasker van Lush (rosy cheeks) en deze is zo fijn. Speciaal voor de gevoelige en rode huid. Hij verzacht, kalmeert, voedt en maakt glad. Mijn huid prikt bij de meeste maskers vanwege de gevoeligheid, maar verwelkomde dit spul met open armen. Geen reactie, geen naar gevoel maar wel een hele rustige en zachte huid.

IMG_1020

IMG_1023

Naderhand was mijn rode huid een stuk rustiger en voelt enorm zacht aan. Het masker ruikt ook nog eens heel lekker naar roosjes en rozenolie.

Afgelopen weekend was ik op het event van Like my brand moms. Een event waarbij merken zichzelf introduceren en waarbij je kunt testen en proberen. En kopen! Ik maakte kennis met Divine Sensation, een spray die een liftende, verfrissende en verzachtende werking heeft. Je kunt het gebruiken op je gezicht, hals en handen en de huid wordt verzorgd en gehydrateerd.

IMG_1046

IMG_1045

Je kunt hem over de dag gebruiken, tijdens je vliegreis, wanneer je last hebt van droge lucht door de verwarming of gewoon even als opfrisser. Ik heb het tot nu toe na mijn make-up opgedaan om het poederige ervan af te halen. Ik merk dat er minder droogteplekjes zijn aan het eind van de dag op mijn kin en neus. Mijn make-up ziet er ook veel natuurlijker uit. Ik ben fan geworden!

Tot zover mijn nieuwe routine voor de koudere maanden. Mijn huid heeft voeding nodig, maar ook een goede en niet te agressieve reiniging. ik denk dat ik de goede combinatie te pakken heb!

Heb jij of ga jij je verzorgingsroutine aanpassen voor de winter? En zo ja, wat mag er niet ontbreken in je routine?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Wat grappig dat je de crème van naait voor je gezicht gebruikt. Dat is nog een relatief goedkope oplossing ook nog! Met zo’n grote tube kan je volgens mij een eeuwigheid doen. Leuk om de producten te zien welke je gebruikt.

  Beantwoorden
 • Ik had altijd een hele droge huid, maar nu met de zwangerschap kan ik op mijn ene wang een dikke puist hebben en op mijn andere wang alleen maar schrale, droge huid. Heel irritant! Ik kan alleen niet zo goed tegen maskertjes en crème’s, vanwege mijn eczeem. Jammer! Anders had ik dat masker graag een keer willen proberen. Alleen al vanwege de geur… hmm!!!

  Beantwoorden
 • Wat leuk om te zien en te lezen dit. De gezichtsverzorging van Lush is zo lekker, ik ben zelf helemaal gek op het masker Catastrophe Cosmetic. Wordt je huid niet vet als je een olie onder je nachtcrème aanbrengt? Ik gebruik het zelf in plaats van een nachtcrème, maar heb ook niet een heel droge huid. Misschien is jouw huid wat droger en heeft-ie dat wel nodig?

  Beantwoorden
  • Ja mijn huid is zo ontzettend droog en gevoelig dat ik in de winter prima een olie en creme kan gebruiken. Alleen een olie of creme is te weinig en het voelt heerlijk zo! Die masker ken ik niet, maar er is nog zoveel lekkers te vinden daar bij Lush 😉

   Beantwoorden
 • Klinkt goed! Ga het zeker eens proberen!

  Beantwoorden

Write a comment