Looking good...

Mijn manier van ontspannen

Ontspannen is altijd goed voor een mens. De één kan het wat makkelijker dan de ander. Kunst is om te ontdekken waar je goed van kunt ontspannen. Vandaag laat ik je zien op welke manier ik volledig tot rust kom; een heerlijk avondje dobberen!

Naast slapen heb ik een tweede hobby waar ik gelukkig en relaxed van word. Één keer per week duik ik het bad in vergezeld met een hoop fijne dingen, variërend van maskers tot etenswaren.

1. Gezichtsmasker

masker

Ik heb geen specifiek merk gezichtsmaskers die ik altijd gebruik. Fijn vind ik de maskers van dr. Van der Hoog of Montagne Jeunesse. Vooral van dat laatste merk heb je ontzettend veel keuze. Ik kan niet zomaar alles op mijn gezicht smeren, want veel maskers zijn te agressief voor mijn gevoelige huid. Een kalmerend of verzachtend masker doet het altijd goed. Ik raak altijd een beetje teleurgesteld als je een masker afspoelt en je voelt geen verschil, wat ik vaak heb met maskers van Nivea.  De beste maskers die ik heb gehad waren de verse maskers van Lush. Als je deze niet kent, moet je echt even hier een kijkje nemen. Deze zijn zo goed!

2. Haarmasker

Mijn droge, volumeloze haar kan wel een goed masker gebruiken. De hot oils van Gliss Kur zijn fijn, maar maken mijn haar slap. Dit ervaar ik helaas met heel veel maskers. Op dit moment gebruik ik de masker van  Maria Nila. Deze is eigenlijk speciaal voor gekleurd haar, maar ik vind hem zo lekker. De pot is goed gevuld met een dikke, romige substantie die mijn haar naar snoepjes laat ruiken.

masker1

3. Scrub

Voor mijn lijf graag een grove scrub met olie! Ik denk dat ik wel vaker dan één keer per week de korreltjes over mijn huid schuur. Het geeft zo’n schoon en naderhand zacht gevoel, heerlijk! Mijn favoriete scrubs zijn die van Therme en Sabon. Vooral Sabon heeft onwijs lekkere potten scrubs met olie, waardoor je een heel zacht velletje overhoudt.

4. Glas witte wijn

masker3

Als je mij een beetje kent, weet je dat ik kan genieten van een glaasje witte wijn. Ik vind alcohol verder niet heel veel aan, maar witte wijn gaat er wel in. Als ik wijn meeneem naar mijn warme bad moet ik wel voorzichtig zijn. De combinatie van warm water en alcohol laat je bloeddruk dalen. En dan neem ik met het avondeten ook nog een bloeddrukverlager in. 1+1+1= 3. Uitkijken dus.

5. Iets om te snacken

En je weet vast wel dat ik naast witte wijn ook heel erg van sushi houd. Het liefst met zalm, tonijn en avocado. Mijn favoriete snack omdat sushi (zonder sojasaus) bijna geen zout bevat. De verse sushi van de Albert Heijn XL is al maanden favoriet. Ik ben gewoon een beetje verslaafd! Als ik geen sushi neerzet op mijn badrand, wil ik nog wel eens vers fruit meenemen. Ook lekker!

6. Een fijn tijdschrift

Dit is meestal de Linda! Een heerlijk blad om een half uur tot drie kwartier in weg te duiken. Mode, beauty en lifestyle komt voorbij; mijn interesses. Ik heb zo’n handig tijdschriftenrek van de Xenos waardoor ik het blad niet hoef vast te houden. Dit kan ik iedereen aanraden die graag een boek of tijdschrift leest in het warme water.

woentje4

7. Gezellige muziek

Op de achtergrond klinkt radio 538 of Q music. Een beetje afwisseling is altijd fijn. Drie kwartier lang hele rustige muziek vind ik niks, net als de hele tijd up-tempo. Doe mij maar meezing liedjes, want in de badkamer klinkt alles beter, toch?

8. Een lekkere geurkaars

Van Breese, Yankee of Rituals. De lekkerste geurkaars die ik ooit had was een kaars van Janzen. Volgens mij is deze verkrijgbaar bij de DA (of misschien inmiddels niet meer). Geurkaarsen en waxmelts kunnen niet ontbreken vind ik, heerlijk.

 

Mijn manier van ontspannen is dus het warme water van een bad met lekkere hapjes, een glas wijn, muziek en wat leesvoer. Waardoor ontspan jij? En houd je ook van een warm bad? Laat het mij weten in de reacties!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment