Lifestyle Mama

Mijn mama is pas erg!

Als je dacht dat jij een zogenaamde ‘loedermoeder’ was, dan heb je mijn blunders en streken nog niet gelezen. Ik ga met de billen bloot en vertel openhartig over mijn ernstige delicten…

Te scherp eten voorgeschoteld krijgen.

Ik was uitgeschoten met de chilipeper toen ik spaghetti aan het maken was. De helft van de peper had ik er weer uit kunnen scheppen, maar de andere helft niet. ‘Zal vast meevallen’, dacht ik nog. Sarah zette ik alvast aan het eten terwijl ik mijn salade nog even afmaakte. Toen ik zelf een hap van de spaghetti nam, stond mijn mond in brand. Ik kon niet lekker verder eten zonder af en te pauze te nemen. Maar Sarah…die at rustig door. En ze vond het heerlijk.

Droog brood als lunch.

‘Sarah, eet eens je brood op’, riep ik voor de derde keer toen ze steeds het brood weer uit haar mond haalde. Ook mikte ze het brood op de grond. Als ze niet wil eten, word ik niet boos. Maar ik vraag haar wel of ze toch een paar happen wil eten. Maar ze weigerde. Toen ze in bed lag nam ik zelf ook een sneetje. Wat bleek? Het brood was ontzettend droog en absoluut niet lekker. Arme Sarah…

Schoenen verkeerd om aantrekken.

Dit is mij gelukkig maar één keer overkomen, want ik voel mij er nog schuldig over. Ik trok haar nieuwe schoenen aan en ze liep vrolijk mee aan de hand. Toen we bij de huisarts aankwamen en ze op schoot zat, zag ik dat haar linkerschoen aan haar rechtervoet zat en andersom. Gelukkig zag niemand in de wachtkamer mijn actie. In het toilet heb ik ze snel weer omgewisseld.

Kleine teen door de sandaal heen.

Ook dit is niet vaak voorgekomen, want pijnlijk is het wel. Afgelopen zomer had ze halfopen sandalen. Het nadeel hiervan is dat er gauw een kleine teen blijft hangen en aan de zijkant eruit piept. Zo ook bij mijn lieve meisje. En ik maar afvragen waarom ze zo verdrietig was toen ze een stukje liep met sandalen aan.

‘Tiet’ als eerste woordje aanleren.

Ja, ik vind dat grappig. Ik kan ook hard lachen wanneer Sarah per ongeluk haar middelvinger de lucht in steekt. Ik ben zelf nogal makkelijk daarin. Wel leer ik Sarah natuurlijk om zich netjes te gedragen, maar ik vond het hilarisch toen ze voor het eerst ’tiet’ zei en nog naar de goede plek kon wijzen ook.

Haar tussen klittenband.

Sinds ik ooit haar schort voor het eten dichtmaakte (klittenbandsluiting) en daarbij enkele haren tussen het klittenband meenam, is Sarah panisch voor knoopjes en sluitingen in haar nek. Dat moet vast heel pijnlijk geweest zijn…

Gezicht schoonmaken met billendoekjes.

Ken je dat? Dat je geen toetenpoetsers of washandjes in de buurt hebt en maar even een billendoekje pakt om het gezicht van je kindje schoon te maken? Werkt prima hoor, alleen zit Sarah de rest van de dag onder de puistjes. En ook al weet ik dat haar huid gevoelig is, ik pak ze soms alsnog als er niets anders in de buurt is…

Eerst een foto, dan redden.

Het is natuurlijk afhankelijk van de situatie, maar er zijn momenten dat ik eerst een foto wil maken en dan pas een meisje red die onder de bank is geschoven en er niet meer zelf onder vandaan komt, of met haar bovenlijf gevangen zit in een eetkamer stoel. Wanneer de situatie pijnlijk of gevaarlijk is red ik haar natuurlijk direct uit haar benarde positie, maar als dat niet het geval is leg ik het graag even vast op de gevoelige plaat.

Gelukkig ben ik over het algemeen een hele lieve, beschermende moeder, maar soms….heel soms… 😉

Wat is jouw blunder als moeder? Vertel het mij in de reacties!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (16)

 • Hihi arme Sarah 😉 Nee hoor ik denk dat er veel meer moeders zijn die dezelfde dingen wel eens hebben gedaan!

  Beantwoorden
 • HAHA, ik had van de week ook zoiets. Ik had chilikaas gekocht (en die is best wel pittig) en dat kind van mij zat te azen op mijn broodje met die kaas. Ik geef hem zonder pardon een hap en dacht daarna: oeps. Maar hij vond het lekker en heeft mijn halve brood op zitten eten haha.

  Beantwoorden
 • Iets met geen traphekje en mn kind kwijt zijn en iets met bovenaan de trap zitten en op de deur kloppen waarachter zn vader zich gereed stond te maken voor een douche….

  Beantwoorden
 • Eerst een foto maken van jongste die aan het aanrecht bungelde omdat ze met haar voeten niet meer bij de Stokke kwam. En dat ze (gelukkig in het buitenland) tegen iedereen vagina riep terwijl ze zwaaide als de koningin

  Beantwoorden
  • Hahaha hierom moest ik luidop lachen 😀
   Moet hilarisch geweest zijn!

   Beantwoorden
 • Haha dat gezichtje van Sarah, echt priceless! En heel erg leuk geschreven- en stiekem ook al een beetje herkenbaar.

  Beantwoorden
 • Hihi, heb echt moeten lachen om dit artikeltje. Ontzettend leuk geschreven!

  Beantwoorden
 • Hihi fijn dat ik niet de enige ben met die billendoekjes! Volgens mij maakt het geen reet uit trouwens 🙂 (Goeie woordgrap he haha)

  Beantwoorden
 • Haha eerst een foto en dan redden zijn denk ik heel veel mama bloggers schuldig aan. Super leuk blokje!

  Beantwoorden
 • Vermakelijk om te lezen. Ik heb kids wel eens te kleine schoenen aan getrokken

  Beantwoorden
 • Haha hilarisch! Heb er echt om moeten lachen 😀

  Beantwoorden
 • Haha wat een heerlijk begin van mijn ochtend. Ik heb erg gelachen 😀

  Beantwoorden
 • Hahahaha om de helft zou ik niet schuldig voelen hoor. Billen doekjes zijn voor haar gezicht, ook voor die van mij. Pittig eten gaat er ook hier prima in. Sterker nog, ze eet ons bord leeg en die van haar zonder peper niet.. Maar ja mijn vader gaf haar okerrsoep met madame Jeannette met 11 maanden, dat kan er mee te maken hebben ?

  Beantwoorden
 • Haha ojee, dan ben ik ook een loedermoeder :p schoenen verkeerd om check, billendoekjes check, foto’s check en tiet ookal check. Daar heb ik nu nog steeds last van 😉

  Beantwoorden
 • Hier de eerste blunder ook pas gehad….
  dochterlief in de kinderwagen zetten, terwijl de tas van mama er nog aan hangt… kinderwagen kiept voorover? Gelukkig kon mama haar nog opvangen! Huilend meisje en allemaal mensen die je aan staan te kijken ☺️ En dan heel snel wegwezen daar haha!

  Beantwoorden
  • Ahh oeps! Haha, gelukkig kun je er nu om lachen. Maar op dat moment…

   Beantwoorden

Write a comment