Halfvol Lifestyle Random

Mijn levenslessen van 2015

2015 was heftig, mooi, ontroerend, zwaar, verdrietig….maar ook heel leerzaam. Ik verzamelde alle grote levenslessen die ik leerde het afgelopen jaar en deel ze graag met jullie.

Dat het leven fragiel is had ik zelf al ondervonden, maar dat het in 1 seconde voorbij kan zijn drong nog niet tot mij door. Wanneer je in de ochtend het huis verlaat, heb je geen garantie dat je in de avond weer in bed ligt. Het kan maar zo ineens afgelopen zijn door simpele domme domme pech. Je leest waarschijnlijk weleens de woorden ‘ga nooit weg zonder te groeten, ga nooit weg zonder een zoen’…Dat klinkt misschien vaag of ver van je bed, maar het klopt als een bus. Dat noodlot kan iedereen overkomen en zo ver van je bed is het niet. En dat bed is dus niet zo vanzelfsprekend.

Als er iets is wat ik dit jaar leerde, is te luisteren naar je lichaam en te zien wat je echt nodig hebt. Mijn lichaam heb ik genegeerd, terwijl als je luistert je ontzettend veel informatie krijgt van je lijf. Wat maakt je echt gelukkig? En wat kan je en wat niet?
Heel belangrijk is ook om te kijken naar wat je nog wel allemaal kan, want daar sta je vaak van te kijken zoveel. Als je alleen maar denkt aan alles wat je niet meer kunt, val je in een gat en het maakt je niet gelukkig.
En wat betreft het werk…je werkt om te leven en niet andersom. Al voelde het wel zo het afgelopen jaar. Werk leek zo belangrijk dat ik mijzelf voorbij liep en mijn gezondheid negeerde. Ik moest alles aanpassen om het werk te kunnen doen, wat uiteindelijk alsnog mislukte. Was ik een dag vrij? Dan zat ik op de bank en deed ik niets, om zoveel mogelijk energie op te sparen voor een werkdag erna. Dat is niet goed, je werk moet je aanpassen op je leven en je kunnen en niet andersom. Werk was voor mij heel belangrijk, maar is nu een stuk minder belangrijk. Ik heb nu gezien dat andere prioriteiten stellen heel goed kan uitpakken.

DSC_2354

Uiteindelijk draait het leven niet om materie, uiterlijk, cijfers of likes. Het draait om je familie, vrienden , je gezondheid en alle liefde om je heen. Dat is wat er toe doet. Zij zijn er voor je als het minder gaat en jij bent er voor hen als zij hulp nodig hebben. Liefde overwint alles. En dat lijken we (en ik) nog weleens te vergeten.
Soms kan ik mij druk maken om het feit dat een foto die ik gedeeld heb niet zo leuk is gevonden, of bekruipt mij een lichte jaloezie als ik een geweldig mooie outfit zie bij een ander. Nee ik heb geleerd dat teruggaan naar de basis o zo belangrijk (maar ook soms ook zo moeilijk) is.

DSC_0887

Bloggen en schrijven is één van de beste beslissingen die ik ooit heb genomen. Ik twijfelde lang, maar heb nooit spijt gehad. Schrijven is mijn alles geworden en ik vind het heerlijk. Het maakt mijn hoofd net wat leger, mijn woorden inspireren anderen, maken een ander aan het lachen of aan het huilen en dat zijn toch wel de mooiste complimenten. Zelf ondervind ik veel rust door het bloggen en heb ik elke dag iets om naar uit te kijken. Het geeft mij voldoening ook al kan ik mijn oude werk niet meer uitvoeren, het geeft mij een gevoel van nuttig zijn en het zorgt voor afleiding.

En als laatste levensles kan ik beamen dat hoe sterk je ook bent, er niks mis is met het zoeken naar en accepteren van hulp om zo handvatten aangereikt te krijgen om weer stevig in je schoenen te staan. Dat is niet zwak, dat is niet raar en al helemaal niet slecht. Het maakt de banden van je rugzak alleen maar sterker, want dat is nodig met veel gewicht er in.

Wat is jouw belangrijkste levensles van 2016? Op naar een voorspoedig, gezond, inspirerend en gelukkig 2016!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (11)

 • Helemaal waar allemaal! Al moet ik zeggen dat ik hier ook allemaal te weinig bij stil sta, goed om daar eens wat meer tijd aan te besteden!

  Beantwoorden
 • Je hebt een heftig jaar gehad meis, wel goed dat je hier nu bij stilstaat. Reminder voor mij want soms kan ik me zo “druk maken” om inderdaad erg onbelangrijke dingen. Toch maar eens proberen om minder te doen. Mooi gezegd!

  Beantwoorden
 • Mijn belangrijkste levensles is ook dat ik moet luisteren naar mijn lichaam omdat ik dan veel verder kom. Ook dat ik wil genieten van alle mooie kleine dingen in het leven, want het leven gaat zo snel. Ook ik moet gaan leren denk ik dat het niet om statistieken draait, maar ik wil zo graag dat ze mijn blogs leuk vinden 😉 Ik vind het goede levenslessen van je, je hebt dan ook heel wat meegemaakt! Ik hoop van harte dat 2016 een mooi jaar voor jullie mag worden!

  Beantwoorden
 • Ik hoop dat 2016 een mooi jaar wordt voor jullie! Met veel gezondheid en liefde!

  Beantwoorden
 • De belangrijkste les van dit haar is voor mij ook dat ik meer naar mijn lijf moet luisteren. Ik heb er dan wel niet over geblogd (misschien doe ik dat nog) maar ik ben mezelf echt tegengekomen.

  En inderdaad, dat wat er echt toe doet zijn de hele kleine vanzelfsprekende dingen die je vaak voor lief neemt.

  Beantwoorden
 • Mooie waardevolle levenslessen! Ik vind het ook o zo belangrijk om stil te staan bij de gewone kleine dingen in het leven, die lijken evident maar zijn het niet. Ik probeer die houding ook door te geven aan de mensen rondom mij die steeds druk doorgaan. Ik wens jou nog véél blogplezier en véél liefde van en voor je gezin. Groetjes

  Beantwoorden
 • Mooi geschreven! Ik ga ook nooit naar bed zonder mijn moeder weltrusten te wensen sinds mijn vader er niet meer is. Je wordt je zo veel meer bewust van het leven.

  Beantwoorden
 • Ik ben het helemaal met je eens. Je hebt je levenslessen mooi verwoord. Mijn levensles? Loslaten. En dat betekent loslaten in werk en privé. Na bijna thuis te hebben gezeten met een burn-out weet ik dat mijn geluk en het geluk van m’n gezin het allerbelangrijkste zijn.
  Het was op z’n zachts gezegd een pittig jaar voor je. Ik wens je geluk, liefde en nog heel veer meer voor 2016.

  Beantwoorden
 • Lieve Geertje, wat een heftig jaar was het voor jullie. Ik ben blij dat je bent gaan bloggen en dat ik je heb leren kennen. Ik wens je een mooi en fijn 2016 toe! Xxx

  Beantwoorden
 • Ik wens je heel veel liefde, gezondheid en succes voor 2016!! Mijn levensles van 2015 was luisteren naar mezelf!

  Beantwoorden
 • Wat een heftig jaar hebben jullie achter de rug, ik vind het zo knap hoe je zo positief kan blijven en door kan gaan. Mooi hoe je je vasthoud aan de belangrijke dingen in het leven en de kleine geluksmomentjes! Daar kan ik no wat van leren! Op naar een mooi nieuw jaar! Liefs Susanne

  Beantwoorden

Write a comment