Lifestyle Mama Random

Mijn kind heeft zes weken vakantie. En ik kijk er wél naar uit!

Papa’s en mama’s denken er nogal anders over: de grote vakantie van hun kroost. De een vindt het heerlijk en kijkt er enorm naar uit, de ander vindt het vooral een verschrikking en telt de vakantiedagen af. Want hoe komen ze al die weken door met hun kroost thuis? En ik? Ik kijk er wél naar uit. En daar heb ik zo mijn redenen voor!

Herinneringen maken is hetgeen wat telt

Nu Sarah vier is begint ze steeds meer momenten te onthouden. Momenten die mooie herinneringen worden! En steeds meer besef ik dat fijne herinneringen maken zo ontzettend veel waard is. Overigens is het niet zo dat het meteen geld moet kosten, want ook een fijne middag in het park of de speeltuin kan voor heerlijke herinneringen zorgen.

Herinneringen zijn namelijk blijvend en zo ontzettend waardevol. Vroeger was zoveel mogelijk geld sparen mijn missie en motto, nu weet ik dat het morgen ineens allemaal voorbij kan zijn. Dan kun je toch veel beter zorgen voor zoveel mogelijk tijd met en voor elkaar?

Onze vakantie hebben we vorige week al gehad (een weekje Valkenburg) maar dat betekent dus niet dat de pret voorbij is. Ook wanneer je thuis bent kun je een heerlijke vakantie hebben!

Lekker blijven liggen

Geen wekker, dus heerlijk blijven liggen tot we zelf wakker worden. Sarah kan best prima vroeg opstaan, maar de laatste tijd blijft ze heel graag nog even liggen. Voor mij een teken dat ze gewoon toe is aan vakantie en bijslapen.

En ja, ik heb geluk met een fantastische slaper. Dat betekent dat we in principe elke nacht heerlijk slapen en gemiddeld om 8.30 wakker worden. Maar weet je wat fijn is van de vakantie? Ook al ben je wakker, je kunt zo lang blijven liggen als je wil. Nou ja…tot er een zekere kleuter smeekt om naar beneden te gaan 😉

Dagen indelen zoals wij dat willen

Niet elke dag hoeft gevuld te worden, maar we gaan zeker leuke dingen doen. Giorgio moet gewoon werken, dus Sarah en ik zijn op elkaar aangewezen. De dames zullen af en toe samen naar de kinderboerderij gaan, het centrum in gaan, ergens iets eten of drinken, zwemmen, naar de bioscoop en met vriendinnen afspreken.

Sarah zal zo nu en dan ook naar mijn vader gaan voor een dag of voor een logeerpartij. Ook dat is een enorm voordeel van de vakantie: heerlijk doordeweeks logeren bij opa! En het zal echt niet elke dag mooi weer zijn, maar dat geeft niet. We maken er elke dag het beste van en genieten van onze tijd samen. In of uit huis. Eigenlijk net als voor de periode op de basisschool!

Even allebei opladen

Over het algemeen doet Sarah het fantastisch op school en houdt ze elke dag goed vol. Wel merk ik dat ze aan het eind van de week behoorlijk prikkelbaar wordt en ‘last’ heeft van alle indrukken. De vakantie is er niet voor niets: even allebei niets moeten. Even niet ergens op een bepaald tijdstip moeten zijn. Even wat minder prikkels en drukte.

En ja, misschien heb ik makkelijk praten met één kind die geen ruzie maakt met broertjes en zusjes. Maar geloof mij: ook met een huis vol kids kan een vakantie heel waardevol zijn door de tijd die je met elkaar kunt doorbrengen. Geniet ervan!

Heb jij zin in de vakantie? Waarom wel/niet? Waar kijk je het meest naar uit?

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment