Lifestyle

Mijn ideale dag.

Dagen bevatten vaak momenten die gewoon helemaal fantastisch zijn. Momenten waar je van geniet, die je dag jouw dag maken en die voor een ideale dag zouden zorgen als ze 24 uur zouden duren. Helaas blijft het vaak bij dromen en fantaseren, maar ook dat is fijn! Of is het toch haalbaar? Zo ziet mijn ideale dag er uit!

De zon schijnt door de kieren van het rolgordijn naar binnen. Ik ruik een frisse wind en hoor vogeltjes fluiten buiten. Het is negen uur en ik rek mij uit. In de verte hoor ik Sarah mij al roepen en ik trek snel mijn ochtendjas aan. Ik slenter richting de kamer van Sarah en ze slaakt een kreet van vreugde. Mama! Ik haal haar uit bed, geef haar een dikke kus op haar slaapwangen en til haar op de commode. Wanneer haar luier is verschoond en haar lijf is opgefrist trek ik haar kleding aan en ze springt in mijn armen om naar beneden te gaan. Tot dusver klinkt dit ideaal en dat is het ook. En tot nu toe is dit ook de realiteit.

DSC_0406

Beneden zit Giorgio al aan de keukentafel en staat er koffie voor mij klaar. Ik smeer een broodje voor Sarah en zorg voor wat te drinken. Buiten is het al warm en zonnig, dus we verhuizen meteen door naar de tuin. Omringd door bloemen en planten voelen we de kruimels van het ontbijt op onze benen vallen. Onze tuin is af en helemaal perfect. Na het ontbijt kan ik even douchen terwijl Giorgio het badje vult in de tuin voor Sarah. Wanneer ik mijn haren aan het drogen ben hoor ik veel gespetter en plezier vanuit de tuin. Er verschijnt een glimlach op mijn gezicht.

We gaan vandaag winkelen in Amsterdam, mijn favoriete place to be. Het weer is heerlijk en mijn kledingkast is leeg. Voordat we gaan neem ik mijn medicijnen in, ook op deze ideale ‘perfecte dag’. Mijn ideale dag moet namelijk wel haalbaar zijn (ooit) en een dag zonder medicatie is geen realiteit. Mijn ideale dag is óók met een lichaam dat hulp nodig heeft en misschien wat ouder is dan het zou moeten zijn. Maar dat geeft niet, want er valt genoeg te genieten vandaag.

In Amsterdam stop ik bij de Lush, glip ik naar binnen bij Mac en Bobbi Brown en breng ik een onverwacht bezoekje aan de kapper. Daar laat ik mijn haar knippen en in model brengen en sinds kort brengen ze ook make-up aan. Prima, ga je gang! Met volle tassen en een idem bos haar strijken we ergens neer voor een lunch en verlaten we Amsterdam. We rijden we richting huis en in de auto zetten we het volume van de radio te hoog en zingen we te hard mee met muziek van eind jaren negentig.
Aan het eind van de middag zijn we thuis en ik plof op de bank met Sarah. Ze gaat tegen mij aanliggen en we beginnen te lezen uit een boekje. We wijzen, spreken uit en zingen.Dit moet wel een ideale dag zijn.

Straks ga ik uiteten met vriendinnen en daarna een avondje drankjes drinken in een lounge-bar. Voordat ik op de afgesproken plek verschijn trek ik één van mijn nieuwe outifts aan en verlaat vol zelfvertrouwen het huis. De avond is in een paar woorden samen te vatten: de slappe lach en enorm gezellig. Dankbaar en voldaan duik ik in mijn fris gewassen bed en val ik als een blok in slaap. Vandaag was een ideale dag, geen wolken en geen buien, alleen maar zon.

Wacht eens even, mijn dagen zijn al bijna ideaal. Het kan natuurlijk altijd beter en er zijn momenten dat ik mijn dagen verafschuw, maar ik ben er zo te lezen bijna. Bijna!

Hoe ziet jouw ideale dag eruit?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (10)

 • Dat klinkt goed! Voor mijn ideale dag heb ik niet veel nodig. Alleen mijn kinderen, lekker weer en de speeltuin, het bos of het strand. Ik vind het heerlijk om buiten te vertoeven met mijn kinderen.

  Beantwoorden
 • Wat een heerlijke dag. En helemaal dat je er bijna bent..
  Mijn ideale dag is met mijn man en dochter en geef mij wat zon en ik ben al zeer tevreden. Dochterlief speelt nu eenmaal graag buiten. Tja, simpel maar fijn.

  Beantwoorden
 • Dat klinkt goed! Op mijn ideale dag ben in lekker op vakantie denk ik!

  Beantwoorden
 • Lekker op een mooie lente dag wandelen op het strand met de hond en man en kind, lekker koffie drinken op een terrasje en dan moe en voldaan terug naar huis

  Beantwoorden
 • Heerlijk, nou dan moet je maar zo´n dagje gaan inplannen denk ik 😉 Ik vind het heerlijk om met Michiel en Yarah in de wind op het strand te lopen, dit deden we afgelopen zaterdag en wat werd ik erg gelukkig van =)

  Beantwoorden
 • Klinkt als een heerlijk dagje! Fijn dat je al bijna zover bent! Heerlijk positief stukje, nu nog wachten op het zonnetje en kom maar op met die ideale dagen!

  Beantwoorden
 • Klinkt goed! Mijn ideale dag is heerlijk achter in de tuin op onze loungeset liggen en de hele dag lezen en wat dutten in de zon terwijl op de achtergrond de kinderen lekker spelen. Nog even dan kan dat weer gaan gebeuren hoop ik!

  Beantwoorden
 • Wat fijn om na te denken over je ideale dag. Hij klinkt heel erg fijn!
  De mijne is met mijn partner of vriendinnen ergens heen gaan. Lunchen/shoppen of iets dergelijks. Om de avond heerlijk voor mezelf met een mok thee een boek of serie te kijken<3

  Beantwoorden
 • In mijn droomscenario is mijn ideale dag ook gewoon veel tijd doorbrengen met mijn gezin. Maar aangezien ik dat gezin nog niet heb en het dus even bij dromen blijft, denk ik dat mijn ideale dag nu zou zijn dat het zonnetje schijnt, dat ik leuke klanten heb op het werk en dat ik op tijd en stond leuke dingen kan doen met de vriendinnen, ook al is het ook leuk om gewoon thuis te zijn in mijn huisje.

  Beantwoorden
 • Dat klinkt super! Ik denk dat voor ons de ideale dag ook een vakantie dag is met veel zon, lekker zwemmen, coctails drinken en shoppen. Ons zoontje houdt van zwemmen dus dat mag zekerniet oontbreken op deze dag!

  Beantwoorden

Write a comment