Lifestyle

Mijn huis verraadt mijn emoties

Niet alleen muziek, de kleuren van je kleding of de keuzes van je voeding kunnen verraden hoe jij die dag in je vel zit. Aan mijn huis en dan met name de binnenkant is namelijk altijd heel goed te zien hoe ik mij voel. Herkenbaar?

IMG_2503

Het is denk ik een vrij logische verklaring dat wanneer je je slecht voelt, je ook geen zin hebt om energie te steken in het opruimen en schoonmaken van je huis. Maar op dagen dat ik moe en ‘nukkig’ ben interesseert het mij ook niet hoe het huis erbij staat en of het gezellig is. Zolang het dak boven mijn bed niet lekt ben ik op dat moment tevreden, haha.
Aan mij hoef je dus niet te vragen of ik lekker in mijn vel zit. Kijk rond in mijn huis en trek je conclusies aan de hand van het aantal centimeters stof en hoeveelheid vierkante meter troep dat de vloer versiert. Dat ik continue moet uitwijken voor gevaarlijk speelgoed en blokjes onder mijn voet interesseert mij dan ineens niet meer. De bank en het bed is bereikbaar en daar gaat het om.

Maar ik kan ook manisch zijn en bij het opstaan ineens de kriebels krijgen dat het anders moet. Ik begin schoon te maken en ben niet te stoppen. Niet alleen moet alles glimmen, het moet ook van zijn plaats, ergens anders staan en oude accessoires maken plaats voor nieuwe. Niet straks, maar nu. Door de energie die ik voel in mijn lijf en het feit dat ik een positieve bui heb, kan ik dit klusje prima klaren. Best tegenstrijdig als je er zo over nadenkt.
Want wanneer ik een baaldag heb en de boel de boel laat, ontneem ik mij nieuwe energie en levenslust door niet aan de slag te gaan. Aangezien het soppen en puinruimen mij een leeg, opgeruimd hoofd geeft, zou je denken dat dit een logische oplossing is bij slechte dagen. Helaas ben ik echt, maar dan ook echt niet van mijn plek af te krijgen als ik mijn dag niet heb. Ik ben een loederhuisvrouw en geef er aan toe wanneer ik zin heb. Eigenlijk is dat ook wel prima, want ik heb geleerd dat alles gezond is, mits het met mate gebeurd. En dat pas ik dan ook maar toe op het huishouden.

Is dit tegelijkertijd ook dé verklaring voor onze schoonmaakwoede in het voorjaar? De zon en het zicht op warme dagen verblijd en geeft energie, waardoor je als een soort terror door het huis sjeest met een emmertje sop.
Nieuwe kussentjes hier, andere kleuren kaarsen daar…het ‘moet’ allemaal fris en nieuw, want we voelen ons goed. Wanneer er een nieuw seizoen aanbreekt bruis ik van binnen van de energie doordat ik mijn outfits kan inwisselen voor nieuwe kleding. Hup, kast leeg en nieuwe kleding erin. Even geniet ik van nette stapeltjes en een opgeruimd geheel, maar na een aantal weken grabbel ik er dagelijks op los. Ook in het laatste trimester van je zwangerschap kunnen er een hoop nog niet ontdekte poetstalenten naar boven komen borrelen. Maak daar gebruik van want zulke drang zul je met kinderen nooit meer voelen.

Zo, en nu duik ik met een stuk chocolade en een koopje thee op de bank. Genietend van mijn uitzicht op bergen speelgoed en stof.

Herkenbaar?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Dit is best wel herkenbaar inderdaad.. Als ik al niet gezellig mijn bed uitkom, dan zal het me echt een worst zijn hoe mijn huis erbij staat! Gelukkig kan ik mezelf er later meestal wel toe zetten om iets te gaan doen haha

  Beantwoorden
 • Super herkenbaar! Op dit moment is mijn leven een beetje een chaos dus het huishouden schiet er bij in.
  Maar met het lente-weer dat ze toch beginnen te voorspellen denk ik dat ik binnenkort ook de kriebes ga krijgen.

  Beantwoorden
 • Hier is het juist andersom. Als ik mij slecht voel ga ik heel hard boenen. Al ben ik sowieso wel dol op een schoon huis. Het zorgt juist dat als ik mij niet goed voel de controle krijg. Iets van chaos in je huis, chaos in je hoofd.

  Beantwoorden
  • Ik heb dat ook. Als ik me niet goed voel dan ga ik juist poetsen. Dat zorgt voor wat afleiding en geeft mij een opgeruimd hoofd. Ook als ik wat lichte hoofdpijn heb is poetsen een ideale activiteit. Soms ben ik dan zo afgeleid dat mijn hoofdpijn erdoor verdwijnt.

   Beantwoorden
 • Heel herkenbaar.. als ik met thee en bergen zoet op de bank zit, dan kun je me beter even laten ? gelukkig komt het niet zo heel vaak voor

  Beantwoorden
 • Erg herkenbaar!

  Beantwoorden

Write a comment