Lifestyle

Mijn haat-liefde verhouding met perfecte interieurfoto’s

Ken je ze? Die perfecte, oogverblindende Pinterest-waardige interieurfoto’s waar menig vrouwenhart sneller van gaat kloppen. Nou mijn hart ook hoor! Ik kan er uren naar kijken en opslag verliefd worden. Maar ook haat ik ze. Intens. Oh, en neem deze blog met een perfect korreltje zout.

De perfecte hoek, met de prachtigste kleuren en de meest oogstrelende materialen. De kleuren zijn in al hun perfectie op elkaar afgestemd en het is er brandschoon. Er ligt geen papiertje op de grond. Nog geen pluisje….nog geen stofje. Het is perfect, maar zo vreselijk irritant. Heel even waan ik mij op die bank en kijk ik in het rond.
Alles om mij heen is steriel, schoon, perfect, landelijk en robuust. Iemand heeft het perfect bij elkaar verzonnen en het klopt gewoon. Ineens is een stapel oude schilderijen die tegen de muur aan staan ware kunst. Of een paar boomstammen die los in de kamer gedrapeerd staan.
Wanneer ik dit zelf zou maken thuis krijg ik een mopperende echtgenoot achter mij aan dat er zoveel troep in huis ligt. Hoe dan?

De werkbank op onderstaande foto zal mij een hoop blauwe plekken bezorgen, de planten kopzorgen. Ik houd nog geen plastic plant in leven, laat staan groen. Achter de werkbank staat een muur welke voor de helft bedekt is met A4tjes. Ik weet niet hoe het bij jou is, maar wanneer ik iets op de muur plak blijft het hoogstens tien minuten hangen. Of er gaat een glas sap over de muur heen. En die boom rechts in de tuin, ja die heb ik ook. Met datzelfde grote raam, zonder strepen.

interieur

Ik ben jaloers. Waarom verzin ik niet even zelf een nieuw interieur bij elkaar? Waarom heb ik een voorbeeld nodig? Struinend door de Ikea en de Karwei raap ik alle nodige spullen bij elkaar. In het wagentje lijkt het te kloppen, maar wanneer ik thuis kom slaat de schrik toe.
Dit staat niet, dit staat voor geen meter. Even was ik vergeten dat bij dat perfect ogende interieur ook een perfect huis hoort met perfect licht en meer dan perfecte ramen van boven tot beneden. Waardoor je als het ware de natuur in je huiskamer krijgt. Om dat te bereiken zal ik een muur uit het huis moeten breken of ons dak laten verwijderen. En dan?

Neem nou onderstaand plaatje. Beeldig niet?
Realistisch ook. Wanneer dit mijn woonkamer zou moeten worden zou ik als eerste moeten verhuizen. Ten tweede zal ik van meubel naar meubel moeten springen om deze glanzende vloer schoon te houden. Waar zijn de haren van de hond? En de druppels sap? Waar is al het speelgoed, hallo? En de kringen op tafel, van de theetjes en de koffie? Leuk een televisie, maar waar kan ik mijn afstandsbediening kwijt? En om die grote glazen deuren schoon te houden zou ik elke week een dozijn aan Glassex moeten inslaan. Ja hoor.

pint

Nee, voor mij geen complete make-over op basis van een perfecte interieurfoto. In real life is het altijd minder mooi dan op de foto die tig keer bewerkt is, waarbij er gebruik is gemaakt van speciale belichting, alle meubels en vloeren streeploos schoon zijn en waarbij de huizen altijd onmogelijk gebouwd zijn.
Inspiratie opdoen vind ik leuk om vervolgens zelf de rest te bedenken en aan te vullen. Heerlijk een kamer maken die echt van ons is en van ons komt. Nu wij bezig zijn met het realiseren van een werkkamer kan dat fantaseren beginnen. En nee, er komen geen boomstammen op de grond te liggen en er staan straks geen lege lijsten aan de muur.
Ten eerste zal het voor geen meter staan, ten tweede is het onpraktisch en als laatste ben ik het gezegende type dat een paar keer per dag over van alles struikelt en vervolgens haar tegen stoot. En blauw is wel de laatste kleur die ik op Pinterest tegen zal komen. Een beetje inspiratie opdoen oké, maar dan ook echt een heel klein beetje.

Na een paar minuten sluit ik de foto’s van Pinterest weer af en schrik ik op. Is dit mijn huis? Heel even was ik gewend geraakt aan dat perfecte plaatje en keek ik rond in mijn beeldschone Pinterest living. Terug in de realiteit, zonder Early Dew, al voelt dit ook wel heel erg als thuis. Heerlijk!

Houd jij van interieurfoto’s of haat je ze? Laat je horen!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (12)

 • Ik vind de foto’s prachtig om naar te kijken, maar weet ook dat het verre van realistisch is. Als je foto’s van ons interieur ernaast plaatst dan lijkt dit net een zwijnenstal terwijl het gewoon schoon is, alleen met twee kinderen niet echt opgeruimd 😉

  Beantwoorden
 • Haha ik kijk gewoon niet naar die foto’s 😉 Het ziet er allemaal prachtig uit om in werkelijkheid liggen daar vast ook de duplo blokken door het hele huis heen. Wellicht gesorteerd op kleur en maat, maar toch 😉

  Beantwoorden
 • Ook zo’n haat liefde verhouding.. balen dat het nooit zo mooi is als je wil, die pilaren met zo’n grote bloempot, schitterend! Maar dat kan hier niet.. onze keuken is zoiezo lelijk en gedateerd en onze vloer is volgend jaar aan de beurt.. wie weet dat ik dan weer wat meer tevreden ben ?

  Beantwoorden
 • Zo herkenbaar! Ik vind ze prachtig om naar te kijken en net als jij kan ik nog geen plant in leven houden haha. Ik ben ontzettend blij met ons huis en interieur, maar ik zwijmel altijd weg bij zulke foto’s 😉

  Beantwoorden
 • Haha ik heb een hekel aan dat soort foto’s. En ik snap het ook niet zo goed. Een huis is om in te leven, niet om een schilderij van te maken. Gewoon lekker leven in je huis, inclusief speelgoed en weet ik veel wat! Dat geeft een huis juist warmte in mijn ogen. Al die witte stylistische huizen.. blegh

  Beantwoorden
 • Ik vind het heerlijk om foto’s te kijken, inderdaad om inspiratie op te doen. Maar het zal me niet lukken om ons huis er zo uit te laten zien. Ik bedoel, een ToetToet garage is op geen enkele manier mooi weg te werken in een stylish verantwoord interieur. En ik heb liever een blije dreumes dan een Pinterest perfect huis :p

  Beantwoorden
 • Ik houd vooral van interieur foto’s met kringloopspullen. Daar raak ik zwaar geïnspireerd door.

  Beantwoorden
 • Heel herkenbaar! Het is zooo leuk om foto’s te kijken op pinterest. Bij alles denk ik, dit wil ik ook! Maar helaas ondertussen gooit ons zoontje weer een vaas of lamp omver…. Niet echt haalbaar dus. En idd zo schoon en zonder rommel is helemaal niet gezellig 🙂

  Beantwoorden
 • Heb jij niet even geleden fotos geplaatst van jouw huis?Volgens mij was ik daar al jaloers op…

  Beantwoorden
 • Hahaha, wat grappig geschreven. Ik ken de frustratie. Lang leve de inspiratie, maar bij ons pakt het toch altijd net even wat anders uit. Helaas.

  Beantwoorden
 • Haha leuk geschreven!
  Herkenbaar hoor van dat karretje en spulletjes. Tot je thuis komt. Dan komt het niet tot z’n recht zoals het in je hoofd zit. Ik zie vaak genoeg leuke dingen op Pinterest en dan denk ik: verhuizen? Nee, we zitten prima hier 🙂
  Maarja ik ben ook een echte interieur lover 😛

  Beantwoorden
 • Whaha “waar is het speelgoed, hallo?” inderdaad!!! En streeploze ramen? Never gonna happen, haha 😉

  Beantwoorden

Write a comment