Lifestyle Looking good...

Mijn eindoordeel na vijf maanden Oenobiol supplementen gebruiken.

Ik gebruik nu al een tijdje de supplementen van Oenobiol voor mijn huid, haar en voor wat extra energie. Vanaf drie maanden moet je resultaat gaan zien en merken en inmiddels zijn we over die drie maanden heen. Hebben de supplementen verschil gemaakt? Welke resultaten zijn verrassend? Of ben ik ook teleurgesteld in mijn verwachtingen?

*Dit artikel bevat producten die ik heb toegestuurd gekregen. Ik word hiervoor niet betaald en mijn mening/oordeel is te allen tijde eerlijk.

Er zijn vijf verschillende lijnen binnen Oenobiol en ik koos ervoor om mij met name te richten op mijn huid en haar. Zo mocht ik de afgelopen maanden de ‘Beautysupport’ proberen, ‘Volume’, ‘Gevoelige huid’ en ‘Energie’. Ik heb al jaren last van een (over)gevoelige huid en ook mijn haren konden wel wat ondersteuning gebruiken. Het viel uit en ik had last van het geplukte kip effect. Oftewel: mama inhammen. En voor wat betreft ‘energie’….ik kan altijd wel wat extra energie gebruiken. Maar zou ik daar baat bij hebben met mijn chronische aandoeningen?

Het fijne van de supplementen van Oenobiol vind ik dat er alleen natuurlijke ingredienten worden gebruikt. Wetenschap en voeding wordt gecombineerd in elke capsule en met de uitgebalanceerde combinaties zorg je voor schoonheid van binnenuit. Klinkt mooi he? Maar is dat wel haalbaar met supplementen? Hierbij mijn eindoordeel!

Mijn haar

Voller, gezonder haar. Dat wil iedereen! Maar eerlijk is eerlijk, een supplement zal je dunne bosje niet 123 veranderen in een volle bos met haar. Maar wat heeft het wel gedaan voor mijn haar?
Ten eerste zijn mijn ‘mama inhammen’ een stuk minder geworden. Het kuikenhaar is een stuk gegroeid waardoor de pieken niet meer overeind blijven staan, maar gewoon met de rest van mijn haren naar beneden vallen. Zelfs de kapper viel het op dat mijn haar daar niet meer zo dun is.

Verder heb ik een stuk minder haaruitval dan pakweg een jaar geleden. Toen kon ik nog hele plukken uit mijn hoofd trekken onder de douche en zat mijn borstel heel snel vol haar. Mijn haaruitval is nog niet helemaal weg (het is ook een natuurlijk proces) maar wel echt een heel stuk minder. Blij mee!

Mijn huid

Ik ben helaas gezegend met een gevoelige, dunne huid. Naast rode plekjes en vlekjes is mijn huid ook vaak heel droog en heb ik op en af last van netelroos. Het meest benieuwd was ik dan ook naar de supplementen voor de gevoelige huid.
In het begin merkte ik nog weinig. Mijn netelroos stak vaak de kop op en in mijn gezicht zag ik vaak rode vlekjes.
Toen ik begon was het nog geen winter en nog niet heel koud, dus van een droge huid was nog geen sprake. Na een tijdje ging de verwarming dan toch echt aan en buiten werd het kouder en kouder.

Wat er toen gebeurde? Met mijn huid niet zoveel en dat is juist positief! In de wintermaanden kreeg ik altijd op mijn kin en wangen droge, rode en schrale plekken. Die heb ik dit jaar nog niet gezien. Ook heb ik de afgelopen tijd geen last gehad van netelroos. En daar ben ik misschien nog wel het meest blij mee!

Kortom: mijn huid is rustiger in de wintermaanden dan voorheen en dat voelt gewoon heel goed! Ik ben benieuwd wat dit gaat betekenen voor de zomermaanden wanneer de zon weer meer schijnt. Ook daar reageerde mijn gevoelige huid altijd enorm op.

Energie

Ik mocht naast de ‘beautysupport’, ‘gevoelige huid’ en ‘volume’ ook de ‘energie’ sticks proberen. Je lost deze sticks op met wat water en je krijgt naast een energieboost meteen vitamine c binnen.
De smaak is absoluut niet vies en doet mij denken aan een soort ice tea. Maar eerlijk is eerlijk: ik merkte hier weinig verschil van. Er zit caffeïne in, maar net als met koffie doet het weinig voor mijn futloze lijf. Misschien ook niet gek aangezien ik chronisch ziek ben en chronisch vermoeid. Het was dan ook een wonder geweest als ik er meer energie van zou krijgen.

Eindconclusie

Ik beken: ik zou voor mijn huid en haar niet meer zonder de supplementen willen. Nooit gedacht maar het is zo: supplementen kunnen daadwerkelijk bijdragen aan een mooiere huid en gezonder haar.
Deze supplementen blijf ik dan ook na mijn ambasadeurschap gebruiken om mijn huid rustig te houden en mijn haar gezond.
De energie sticks zal ik niet snel meer opnieuw gebruiken, maar kunnen naar mijn mening wel iets doen voor een ‘gezond’ persoon die soms een opkikker kan gebruiken. Vooral in de wintermaanden kunnen de sticks met o.a vitamine C heel wat goeds voor je energielevel doen.

Ook nieuwsgierig geworden? Voor meer informatie en een productoverzicht klik hier!

Benieuwd naar mijn andere blogs over Oenobiol?

Eerste review Oenobiol

Hoe kun je mama inhammen verminderen en/of camoufleren?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

 • Heb het toevallig ook in huis gehaald, ben halverwege het eerste potje. Merk vooral aan mn nagels dat die minder zacht zijn en dus minder scheuren. Zie inderdaad ook wat kleine donshaartjes in de inhammen ontstaan. Maar ja ik slik het nog maar zo kort. Denk dat er wel een langere tijd voor nodig is. Ik vind het wel een rij prijzig product

  Beantwoorden
 • Hi Geertje, ik ben benieuwd hoe je bevindingen zijn nu je de supplementen langer gebruikt.

  Beantwoorden
  • Hi! Ik ben vooral over de ‘volume’ heel tevreden, want mijn haar valt een stuk minder uit. Ook merk ik wel een beetje verschil sinds ik de ‘gevoelige huid’ capsules gebruik. Ik zie minder rode plekjes. Maar helaas heb ik verder nog een flink gevoelige huid.

   Beantwoorden

Write a comment