Lifestyle Mama

Mijn dochter van vijf is de grootste van de klas…

Ik had een klasgenoot op de basisschool die vanwege een geschatte lengte aan de groeiremmers werd gezet. Ze zou anders langer dan 1.90m worden en voor een vrouw is dat niet fijn. Tegenwoordig worden groeiremmers niet meer gebruikt nadat bleek dat veel vrouwen na het gebruik onvruchtbaar waren.

Toen Sarah na de zomervakantie haar maatje 122 niet meer pastte besloot ik haar opnieuw te meten. Ze tikt momenteel de 124 centimeter aan wat haar een +2 geeft met het tabel van de WHO. Met haar lengte heeft ze een gemiddelde lengte bereikt voor een meisje van 7. Van mij heeft ze overigens de lengte niet, aangezien ik zelf maar 1.63m ben.

Haar vader is ook niet extreem lang, maar wel fors gebouwd. Grote voeten, flinke benen en romp. Op de echo’s bleek al dat Saar een meisje op grote voet zou worden en dat klopt. Ze is nog maar 3 maten verwijderd van mijn schoenmaat en het duurt dus niet heel lang meer voordat we elkaars schoenen aan kunnen. Maar…voor hoe lang?

Ik had zelf altijd wel een centimeter of 10 langer willen zijn, maar inmiddels ben ik helemaal tevreden met het feit dat ik klein ben. Sarah zal mij echter snel inhalen en na een berekening zou ze uiteindelijk een lengte halen van 1.86. Nog langer dan haar vader, dat wordt wat!
Ze is nu ook de langste in de klas en steekt met kop en schouders uit boven haar klasgenoten. Ze vindt het zelf maar al te leuk en ‘cool’ en heeft er totaal geen problemen mee.
Haar wijsheid past perfect bij haar lengte en daarmee wordt ze soms ouder geschat dan ze daadwerkelijk is. Grappig, aangezien mama zich laatst een keer moest legitimeren bij de Gall en Gall.

Het langer zijn dan de rest van de klas zal voorlopig nog wel zo blijven. Wie weet steekt ze op de middelbare school nog steeds met kop en schouders boven de rest uit. Het kan tegen die tijd in haar voordeel werken, maar wie weet ook in haar nadeel.
Tegenwoordig zetten ze kinderen niet meer aan de groeiremmers in verband met de bijwerkingen op latere leeftijd.
En dat vind ik prima, want ik wil liever dat ze ’te lang’ is dan dat ze op latere leeftijd onvruchtbaar lijkt. Tenslotte wens ik haar ook toe om het mooiste ooit te ervaren. Kinderen krijgen!

Tja, behalve dat we vaak nieuwe kleding en schoenen voor haar moeten kopen ervaren we dus op dit moment geen enkel nadeel aan het groter zijn. Sarah zelf ook niet en dat is het belangrijkste.
Wie had ooit gedacht dat dat kleine, dysmature kindje van 4 pond zo’n sterk en groot kind zou worden? Ik ben enorm trots, hoe dan ook.
En ook al zal het niet meer lang duren voordat ik omhoog moet kijken om in haar ogen te kijken, ze zal altijd mijn kleine meid blijven <3

Heb jij ook lange kinderen? Of juist kinderen die klein zijn? Ervaar jij voor- en nadelen?

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Ik ben zelf erg klein (1.52) en mijn beide zoons zijn ook klein…. de oudste wordt over 3 weken 10 en is 1.36. De jongste (bijna 9) is net aan 1.31….. Mijn mijn is net wat langer dan gemiddeld dus ik hoop dat ze op een gegeven moment wel een groeispurt krijgen , maar vooralsnog lijken ze meer naar mijn kant van de familie te talen.

  Beantwoorden
 • Zoontje van 1,5 is ook groot, zit op de +2 of +2,5 lijn. Hij wordt door anderen vaak ouder geschat en daardoor overschat. Dat geeft bijvoorbeeld opmerkingen dat hij slecht praat terwijl hij perfect praat voor zijn leeftijd. Of dat hij zich moet legitimeren om ergens gratis naar binnen te mogen.

  Kleding is geen probleem, schoenen wel. Vooral de eerste schoenen die soepel moeten zijn om goed te leren lopen. De schoenenwinkels hebben zijn maat niet in het assortiment. Gelukkig kunnen we tegenwoordig online shoppen en hebben we een fijne schoenenwinkel gevonden die ondanks dat ze geen goede schoenen kunnen leveren toch goed meedenken. Daar even de voeten meten, overleggen welke schoenen we online willen aanschaffen en wanneer de schoenen binnen zijn lopen we nog even binnen voor een check. Geweldige service terwijl ze dus geen cent aan ons verdienen.

  Beantwoorden
 • Ontzettend herkenbaar. Mijn dochtertje van 3 (medio januari 4) is 1m09, 20 kilo en heeft schoenmaat 30. Ze zit ook op de +2 lijn. Niet gek met een papa van 2m05 en oom van 2m16. Ik ben zelf 1m77 dus niet heel lang of klein, en mijn broer 1m98.
  Mijn zoontje werd na 42 weken geboren met 55cm, maar is nu niet veel langer dan gemiddeld. Hij wordt over een maand 2 (waar blijft die tijd?!) En is 89cm, schoenmaat 23.

  Yara wordt vaak overschat. En ze kon al snel niet meer in het voorzitje op de fiets en in de kinderwagen. Ook valt ze nu kwa schoenen niet meer in de kleine meisjes schoenen, terwijl ze pas 3 is. En ze is zwaar om te tillen, terwijl ze dat nog wel vaak wil.

  Beantwoorden
  • Ik was altijd de langste van de klas. Zeker van alle meisjes. Met mijn 1,85 in groep 8 was ik vaak zelfs langer dan mijn docenten.
   Mijn zoon van net 7 treft hetzelfde lot, hij draagt kledingmaat 148/152.
   De langste dame ben ik bijna altijd, hakken draag ik met trots.
   Nu de kleding industrie nog zover krijgen dat ze meer lange kleding maken en ik ben blij.
   Er is niks mis met lang zijn, en laat je door niemand anders vertellen.

   Beantwoorden
 • Ik was altijd de langste van de klas. Zeker van alle meisjes. Met mijn 1,85 in groep 8 was ik vaak zelfs langer dan mijn docenten.
  Mijn zoon van net 7 treft hetzelfde lot, hij draagt kledingmaat 148/152.
  De langste dame ben ik bijna altijd, hakken draag ik met trots.
  Nu de kleding industrie nog zover krijgen dat ze meer lange kleding maken en ik ben blij.
  Er is niks mis met lang zijn, en laat je door niemand anders vertellen.

  Beantwoorden

Write a comment