Lifestyle

Mijn Bucketlist

Er zijn plekken waar je in je leven ooit naartoe wilt, activiteiten waar je van droomt en dingen die je echt ooit gedaan moet hebben. Ik heb het over een bucketlist, ook wel een ‘emmerlijst’ genoemd en graag deel ik vandaag die van mij!

bucket

Ik ben geen type dat graag van een brug afspringt met een elastiekje. Ook zul je mij niet snel een wandeling op de maan zien maken of tussen haaien zien zwemmen. Nee, wat dat betreft ben ik misschien een beetje saai en doorsnee, maar toch kan ik 10 geweldige dingen opnoemen die ik ooit in mijn leven gedaan wil hebben. Daar komt ie!

1. Op wereldreis gaan. Niet zomaar de wereld rond, maar landen en continenten bezoeken als Amerika (inclusief roadtrip), Azië, Afrika, Nieuw Zeeland en Australië. Tot nu toe ben ik enkel naar Amerika, Curaçao, Bahama’s, Duitsland, België en Frankrijk geweest. De wereld ontdekken en al het moois zien lijkt mij geweldig.

Bron: www.stopandstare.nl
Bron: www.stopandstare.nl

2. Een boek schrijven. Over het onderwerp ben ik nog niet uit, maar dat ik een boek wil schrijven staat vast. Hoe gaaf is het mensen mee te kunnen nemen in jou verhaal en ervoor te zorgen dat lezers hun boek niet meer weg kunnen leggen? Helemaal opgenomen worden in een verhaal is heerlijk en graag zou ik zo’ n goed verhaal op papier zetten. Maar of het een thriller wordt, een drama, een grappig boek of een persoonlijk verhaal, daar ben ik nog niet over uit.

3. Uitgebreid shoppen op de PC hoofdstraat.

Bron: www.textilia.nl
Bron: www.textilia.nl

Ik denk dat ik weinig hoef uit te leggen over dit punt. Het lijkt mij heerlijk om een keer ongegeneerd een shopaholic uit te hangen in een van de duurste straten van Nederland, zonder te hoeven denken aan geld. Gewoon, voor 1 dag de ster uithangen. Niet elke dag, want dat lijkt mij niet leuk meer.

4 Een rolletje in een serie of film. Wat niet iedereen weet is dat ik vroeger toneelles kreeg. Ik vond acteren geweldig en nog steeds heeft het een speciaal plekje. Een (klein) rolletje in een film of serie is mijn ultieme droom. En het hoeft niet internationaal te zijn, Nederlands is ook prima.

5. Een weekje met het gezin naar Disney World. Een paar jaar terug ben ik met mijn man en zijn ouders (die wonen in Amerika) naar Disney World geweest in Orlando. Geweldig, ik genoot er zo van en dan vooral van de Rides. Achtbanen vind ik niets, maar de Rides vond ik geweldig. En de sfeer, heerlijk! Als Sarah groter is zou ik haar graag willen meenemen naar Disney World.

6. De moeder van Tupac ontmoeten, Afeni Shakur.

Bron: www.thedrop.fm
Bron: www.thedrop.fm

Dit punt behoeft misschien wat uitleg. Als jong meisje van 12 was ik gefascineerd door Tupac Shakur (ook wel bekend als 2Pac), een rapper die omstreden was door zijn eerlijkheid en grote mond. Ik zag geen rapper of een mooie vent in hem, ik zag een dichter en een wereldverbeteraar. Op de een of andere manier inspireert hij mij enorm en raken zijn teksten mij. Het was een ontzettend slimme man en hoewel ik veel van hem weet, zou ik graag zijn moeder ooit willen ontmoeten om verhalen over hem te horen. Dat lijkt mij zo bijzonder!

7. Een goed doel opzetten

Ooit zou ik een goed doel willen opzetten welke onderzoek financieert voor het antifosfolipidensyndroom. Er is nog zo weinig over deze ziekte bekend (het ontstaan ervan, een behandeling) dat het mij geweldig lijkt als er meer onderzoek naar gedaan wordt met goede resultaten. En dat kun je pas bereiken als er geld voor is. Ook zou ik dan artsen en patienten goed willen informeren over deze aandoening.

8. Vrijwilligerswerk doen

Het doen van vrijwilligerswerk lijkt mij heerlijk. Ik zie mijzelf na mijn pensioenering dit dan ook doen. Met oudere mensen op stap. eenzame mensen bezoeken, boodschappen doen voor anderen, etc. Het is niet dat ik het nu niet zou willen, maar ik heb er simpelweg de tijd niet voor. Het feit dat zoveel mensen eenzaam hun oude dag slijten vind ik verschrikkelijk. Het zullen je ouders maar zijn, heel naar!

9. Op mijn oude dag eindigen in een huisje vol met gezellige leeftijdsgenoten

Lang leve de lol tot het einde volhouden.Niet eenzaam verpieteren in een bejaardenhuis met allemaal onbekende mensen die je misschien niet eens mag. Nee, met je eigen vrienden en familie in een huis wonen waar voor je gezorgd wordt, dat lijkt mij geweldig!

Bron: www.froot.nl

10. Oud worden

Nummer tien van de lijst, maar eigenlijk mijn prioriteit….oud worden. Behoeft geen uitleg denk ik 😉

Ik ben heel benieuwd naar jullie wensen. Waar heb jij altijd van gedroomd? Wat zou jij ooit eens willen doen? Laat het mij weten!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Zes is wel heel origineel 😀

  Beantwoorden
 • 5 staat er bij mij ook op. Ik ben er nog nooit geweest maar lijkt me echt geweldig.
  Nummer 2 deel ik ook wel een beetje. Maar dan zou ik juist een boek willen schrijven. Zwanger zijn is niet altijd leuk. En dan dus mijn persoonlijke verhaal erin. En die vast nog vele andere. Die roze of blauwe wolk is er niet voor iedereen.
  En vrijwilligerswerk dat staat er bij mij op en dan specifiek in een hospice.
  Verder wil ik graag steden trips gaan maken. Te lang weg zijn krijg ik heimwee van :(.
  Samen oud worden staat ook boven aan.
  En waarmee ik bezig ben is aan een leuke toekomst werken met leuk werk want ik vind werken stiekem best wel leuk.

  Beantwoorden
  • Klinkt goed! Samen oud worden is ook een hele mooie wens 🙂

   Beantwoorden

Write a comment