Mama

Mijlpalen Tag

Een tijdje terug las ik bij Charlotte de ´mijlpalen tag´, over de eerste mijlpalen van je kindje. Vandaag vul ik hem in, nadat ik heel hard heb moeten nadenken.

Wanneer sliep jouw kindje voor de eerste keer door?

Ik weet het niet precies meer, omdat ik heel wat weken gemist heb. Ik geloof dat ze al vrij snel tot een uur of 5 sliep toen ze anderhalve maand oud was. Maar ja, is dat doorslapen?

Wanneer was het eerste echte lachje van jouw kindje?

Dit was op 29 april, bleek uit de videobeelden die toen gemaakt zijn, haha. Ze was toen anderhalve maand oud en ik was er zelf niet bij, maar gelukkig heeft Giorgio het gefilmd.

Wanneer kreeg jouw kindje haar eerste vaste hapje?

IMG_2330

Sarah was bijna vier maanden toen ze haar eerste hapje kreeg, dit was geprakte banaan. Ze vond het even wennen maar al snel was ze groot fan. En maar brullen als het op was of wanneer het niet snel genoeg ging. Daarna zijn we ook worteltjes, appel en doperwtjes gaan geven. Sarah was heel erg blij, we konden goed merken dat ze er aan toe was en dat ze de melk niet zo interessant meer vond.

Wanneer rolde jouw kindje voor de eerste keer om?

Vrij laat, Sarah was op dat gebied een beetje lui en vond omrollen niet nodig. Rond de 8 maanden was ze toen ze enthousiast begon om te rollen. Daarvoor rolde ze wel van de buik op de rug, maar niet andersom.

Wanneer ging jouw kindje voor de eerste keer zitten?

IMG_2358

Tussen de 7 en de 8 maanden wilde ze heel veel zitten ineens. Ze hield haar benen en rug ook stijf soms om niet te hoeven liggen. Ingepakt met kussens zat ze dan in haar box of op de bank wijs om zich heen te kijken. En dan viel ze weer om….en moest ze weer overeind geholpen worden.

Wanneer kroop jouw kindje voor de eerste keer?

Heel laat, zo rond haar eerste verjaardag had ze goed door wat kruipen inhield.  Ze heeft niet lang gekropen, want een paar maanden daarna liep ze al heel goed.

Wanneer ging jouw kindje voor de eerste keer zelf staan?

Rond de 10 maanden trok Sarah zich op aan de box en aan de salontafel en lukte het haar om te gaan staan. Zo bizar, dat is nu bijna een jaar geleden en kijk eens wat ze nu al kan!

Wanneer kreeg jouw kindje haar eerste tandje?

tanden

Sarah kreeg al vroeg haar onderste twee tandjes, gevolgd door de bovenste twee. Ze was toen 8 maanden en daarna zijn al haar tanden en kiezen in paartjes gekomen. Ze heeft nu alle snijtanden en moet nog een paar kiezen. Dat gaat dus heel hard.

Wanneer zei jouw kindje voor het eerst mama?

Toen ze nog maar een paar maanden oud was zei ze al een keer mama, maar dit was niet heel bewust. Volgens mij rond de 7 maanden begon ze bewust mama te zeggen. Maar niet alleen naar mij, ook naar mijn man. En nog zegt ze soms tegen hem mama en tegen mij papa.

En papa?

Ook rond die zeven maanden geloof ik. De klanken lijken erg op elkaar en ze haalden ze dan ook regelmatig door elkaar.

Wanneer zette jouw kindje haar eerste stapje?

Net na haar eerste verjaardag zette ze aan de hand stapjes in de kamer. Het loslopen kwam een paar maanden daarna, in juni. Ze was 14 maanden toen ze goed los kon lopen. Leuk weetje, ik was bijna 2 toen ik pas ging lopen, haha!

Neem jij deze leuke tag ook over? Laat het mij weten, het lijkt mij leuk om jouw antwoorden te lezen. En vergeet niet te vermelden dat de tag van Charlotte is! Een vraag aan jullie. Wat vond jij de leukste mijlpaal van je kindje?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Leuk dat je hem hebt overgenomen! Wat schattig, al die oude foto’s van mini Sarah ? X

  Beantwoorden
 • Ahhh zo lief al die oude foto’s!

  Beantwoorden
 • Wat een moppie! Ik ga binnenkort eens graven in mijn geheugen en in de foto’s!

  Beantwoorden
 • Heel leuk om te lezen. Over een tijdje als onze spruit wat ouder is wil ik deze tag ook overnemen.

  Beantwoorden
 • Wat een leuke tag!! Als moeder is alles wat je maar over je kindje kunt schrijven en vertellen leuk dus deze tag ga ik zeker ook invullen! 😉

  Beantwoorden

Write a comment