Lifestyle Random

Met je getuitte lipjes achter het stuur…

Regelmatig komen ze voorbij op Instagram: stories die gemaakt zijn terwijl degene achter het stuur zit. Bezig met rijden en tegelijk bezig met de telefoon. Sowieso is dit altijd een no go, maar bij mensen met een groot bereik vind ik het helemaal storend. Want horen zij met hun bereik niet het goede voorbeeld te geven?

Famke Louise is daar een goed voorbeeld van. Zonder haar helemaal zwart te maken: ze zal vast heel aardig zijn en ze maakt leuke muziek. Maar verder heeft ze geen flauw benul van wat ze doet achter het stuur. Met getuitte lipjes neemt ze al rijdend Instastories op. Om al haar (jonge) volgers te laten zien dat ze mooi is. Maar waarom toch die drang om dat achter het stuur, al rijdend, te doen?

Ik denk nog vaak aan het dodelijk ongeluk van mijn broer terug. Hoe opgelucht ik was dat er geen drank of telefoon in het spel is. Het blijft afschuwelijk, maar het was een noodlottig ongeval zonder aanwijsbare oorzaak.
Zonder alcohol, zonder iemand die bezig was met zijn telefoon. Wanneer dat wel het geval was geweest had ik naast intens verdriet ook woede gevoeld. Eeuwige woede. Godzijdank is dat niet aan de orde.

Famke Louise en veel andere influencers en bn’ers lijken twee dingen niet te beseffen. Dat een ongeluk in een klein hoekje zit wanneer je je aandacht moet verdelen tussen de weg, je medeweggebruikers en de telefoon. Maar ook het voorbeeld dat zij zijn voor veel mensen.
Jonge mensen in de bloei van hun leven die een leven zonder telefoon niet meer voor kunnen voorstellen. Die hun rijbewijs nog moeten halen. Welk verkeerd signaal krijgen zij van hun idool?
De drang om je selfies en stories achter het stuur te delen snap ik niet. Waarom kun je niet wachten tot je ergens stilstaat? Tot je op je plek van bestemming bent of gewoon thuis? Of zouden ze het stoer vinden om al rijdend zichzelf te filmen met getuitte lippen? Nee, dat is niet stoer maar laf.

Famke (en andere influencers), wanneer je auto stilstaat ben je net zo mooi. Misschien nog wel mooier. En stoerder, veel stoerder. Laat je volgers alsjeblieft zien dat rijden en met je telefoon bezig zijn geen goede combinatie zijn.
Dat op de weg letten en respect hebben voor het leven van je medemens veel en veel belangrijker is dan het delen van honderden selfies en stories van jezelf terwijl je aan het rijden bent. Echt, doe het gewoon niet meer.
Maak andere bewustere keuzes voordat je een (dodelijk) ongeluk veroorzaakt waardoor je jezelf nooit meer in de spiegel kunt kijken. En dat zou zonde zijn met zo’n mooi koppie en leuk leven, toch?

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Mijn vader is doodgereden omdat iemand een cd aan het wisselen was en dus afgeleid was.

  Beantwoorden
  • Och wat vreselijk….

   Beantwoorden
 • Ik ben het hier zooooow mee eens!!!
  Ik stoor me mateloos aan deze acties, zoveel ig’ers die dit doen, ook diegene met een mega groot bereik! Ik heb ze allemaal ontvolgt mede hierdoor!

  Beantwoorden
 • Dit is nooit goed te praten en getuigd van weinig inzicht en respect. Ik wordt hier ook telkens weer verdrietig van wanneer ik een mede weggebruiker met andere dingen bezig zie dan met het verkeer.

  Beantwoorden

Write a comment