Lifestyle

Met deze 3 tips vind jij de perfecte kerstboom

Nog maar enkele weken en het is alweer Kerst, de mooiste tijd van het jaar. Veel mensen beginnen al ruim van te voren met het bepalen welke kleuren in de kunstkerstboom of verse kerstboom gaan worden gebruikt. Daarnaast moet er ook gepland worden waar of wanneer Kerst zal worden gevierd. Hier wil je natuurlijk op voorbereid zijn. Dat betekent het ‘kerstklaar’ maken van je woning.
De eerste stap is het aanschaffen van een kerstboom. Maar welke kies je eigenlijk? In dit artikel vind je 3 tips waardoor je de perfecte kerstboom naar huis meeneemt.

 Tip 1 – het budget

Kerstbomen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo kun je kiezen voor goedkope kerstbomen of luxueuze kerstbomen; je kunt het zo duur maken als je wilt. Daarom is het belangrijk vooraf te bepalen hoe duur de kerstboom mag zijn.
Een kunstkerstboom is meestal prijziger in vergelijking met een echte kerstboom. Echter, de kunstkerstboom gaat ongeveer 6 tot 10 jaar mee, waardoor je de kosten er ook uit kunt halen. Een echte kerstboom is dus goedkoper, maar kun je maar eenmalig gebruiken.
Het is natuurlijk wel zo dat een echte kerstboom zorgt voor de ultieme ervaring van Kerst, denk bijvoorbeeld aan de geur van de dennentakken.

Tip 2 – het formaat

In de winkels kun je kiezen voor kleine kerstbomen of grote kerstbomen. De kleine kerstbomen zijn onder de 1,75 meter hoog en de grote kerstbomen zijn vaak meer dan 2 meter hoog.
Daarom het is het aan te raden eerst de beschikbare ruimte op te meten voordat je een kerstboom aankoopt. Je wilt namelijk niet voor verrassingen komen te staan, wanneer de kerstboom al in huis staat. De meest populaire hoogte van de kerstbomen liggen tussen de 185 en 215 centimeter.

Tip 3 – de soort kerstboom

Binnen zowel de kunstkerstbomen en de echte kerstbomen zijn er allerlei stijlen waaruit je kunt kiezen. Zo kun je kunstkerstbomen kopen waarin de lichtjes al zijn geplaatst of die er besneeuwd uitzien.
Bij de echte kerstbomen kun je kiezen uit spar-achtigen bomen of bomen met Pinus-achtige takken. Laat je online inspireren.

 Kortom, het is alweer bijna Kerst en daar wil je natuurlijk op voorbereid zijn. Je huis maak je gezelliger door het te versieren met een kerstboom en de bijbehorende kerstversieringen.
Kies je perfecte kerstboom door vooraf het budget, het formaat en de type kerstboom die je in huis wilt te bepalen.

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment