Interieur

Met de deur in huis knallen. Mijn kleine puber in een notendop.

Er was eens een meisje van ruim 7 jaar. Een kop groter dan haar leeftijdsgenoten en inmiddels in het bezig van een grotere schoenmaat dan ik. Dat meisje, is mijn dochter Sarah. De ‘nee’ fase zijn we al een aantal jaren voorbij. Daarvoor in de plaats hebben we nu een soort puberfase. Je zou het ook pre-puberfase kunnen noemen. Althans, dat hoop ik. Want ze mag ook nog een aantal jaar kind zijn. En de deuren in huis? Die wennen alvast om hard dichtgegooid te worden.

Stampvoetend de trap op nadat de deur beneden hard is dichtgegooid. Het gebeurt soms wanneer ze het ergens absoluut niet mee eens is. De deur naar de trap is eens in de zoveel tijd aan de beurt om hard dichtgegooid te worden om nog een paar seconden na te trillen. Gelukkig geen deur met glas, maar een stevige doch originele deur uit de jaren ’90.

Onze deuren beneden hebben een partij te lijden gehad tijdens het opgroeien van Sarah en onze vorige hond Shiva. Nu is de deur naar de trap vaak het slachtoffer van onze kleine puber, de andere deur naar onze hal is uitgebreid getest door hondennagels. Shiva leerde haarzelf aan om te krassen op de deur als ze naar buiten wilde. Hierdoor ontstond in de loop der tijd een kale bekraste plek op onze binnendeur. Inmiddels is deze plek volledig bedekt met een behang van stickers, voetbalplaatjes en plaktattoo’s. En omdat we de intentie al snel hadden om de deuren te gaan vervangen mocht Saar haar gang gaan op een van deze deuren. Nergens op de meubels mag stift, stickers of verf komen. Maar voor de deur naar de gang maakten we een uitzondering.

Je leest het al: onze twee binnendeuren beneden zijn niet alleen oud, maar inmiddels ook origineel (door de stickers) en handig voor puber-buien. Echter wil ik ze binnen nu en een jaar wel graag vervangen voor een nieuwe binnendeur. Alles in ons interieur is wit, taupe of zwart. De twee binnendeuren steken daarbij lelijk af met hun gele kleur. Ook zijn de kozijnen van deze deuren nog origineel (en oud) en net zo gelig gelakt als de deuren.

Niet te duur, wel kwaliteit

Mijn wensen voor nieuwe binnendeuren zijn dat ze stevig en kwalitatief goed zijn, maar ook betaalbaar. Ik kom nog vaak binnendeuren tegen die bijna onbetaalbaar zijn. Ze zijn prachtig, daar niet van. Maar je wil niet onnodig veel geld betalen voor goede kwaliteit met de kans dat er nog eens een sticker op kras op kan komen.

Dan nog de keuze: opdekdeuren of stompe deuren? Stompe deuren vallen in het kozijn zelf, in tegenstelling tot een opdekdeur. Overal in huis hebben we stompe deuren en ik vind ze het mooier dan de opdek variant.

Stalen binnendeuren zijn op dit moment enorm populair. Toch zou ik zelf niet voor stalen deuren kiezen. We hebben al aardig wat meubels die (gedeeltelijk) mat zwart zijn. Teveel zwart wordt naar mijn idee te donker in huis. Bovendien zullen deze stalen deuren over een aantal jaar niet meer ‘in de mode’ zijn. Daarom zou ik voor een clean, mat witte deur gaan.

Maar zoals ik al aangaf vind ik de prijs-kwaliteit verhouding veel belangrijker. Zeker met in de toekomst een puberende dame die met deuren gaat slaan en in de toekomst eventueel een puppy erbij in huis. Hoe dan ook: het is echt tijd om ze te vervangen!

Ben jij tevreden met je binnendeuren of zou je iets heel anders willen?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment