Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 20-26 mei

Het was warm en zonnig en daardoor leek het wel hartje zomer! Afgelopen week aten we buiten bij Eten op Rolletjes, ‘vierden’ we Wereld Lupusdag (en ons 11 jaar samen zijn) in de Jaarbeurs in Utrecht en kwam de politie bij Sarah op school!

Zondag

We hebben door de Pinksteren een heerlijk lang weekend en ook nog eens mooi weer. Vandaag is er Eten op Rolletjes hier in Ede en we gaan er even kijken met mijn vader, zus en neefje. Het is bloedheet en druk, maat enorm gezellig!

Ons plan was een lekker hapje te vinden zodat we niet meer warm hoeven te eten thuis. Ik nam een bad ass burger, die echt heerlijk was. Inclusief bacon, een lekkere saus en krokante sla. En let op dat bordje ‘silence I grill you!’ Hilarisch!

Soort zoekt soort zeggen ze toch?

En de kleintjes genoten ook nog van een lekker ijsje! Wat een fijne dag.

Na het ijsje nog op de springkussen en in deze draaimolen met stoeltjes. Vorig jaar zat Saar er ook op!

Maandag

Nog een fijne en warme dag. Vandaag op de planning: fietsen naar Veenendaal om een ijsje te eten. Hier zijn we er bijna, maar Saar moest even worden toegesproken…

De buit! Saar had uiteraard chocolade, ik had citroen en framboos. Giorgio had witte chocolade en cookies.

Weer soort zoekt soort, al vind ik die gekke man achter mij wel een tikkie erger.

Dinsdag

Het gewone leven is weer begonnen na een lang weekend en Sarah gaat gewoon weer naar school. Tussen de middag eet ze een broodje bij mijn vader. Ik ruim zelf de keuken een beetje op en ik werk aan een blogje.

En ineens komt er een foto in mijn inbox op Facebook…dit ben ik! Maar dan een jaar of 23 geleden. Ik logeerde met een vriendinnetje bij haar opa en oma op Texel. Toen al aan het koken!

Ik publiceer een recensie over dit fijne boek! Mocht je gek worden van alle tegenstrijdige adviezen: haal dit boek. Heerlijk eerlijk, nuchter en wetenschappelijk. Geen hypes of rare tegenstrijdige berichten.

Mijn verslaving deze week? Aardbeien! We eten ze elke dag, Saar en ik. Met druifjes, in de yoghurt of met ijs. Heerlijk dat het seizoen nu echt is begonnen.

Woensdag

Ik breng Saar naar school om 8.15 en vandaag heeft ze in de middag vrij. Maar…de politie komt wel op bezoek! Het thema in de klas is nu ‘politie’ en het bezoek is toch wel het hoogtepunt. De kinderen mochten in de auto zitten, de sirene horen, de knuppel bekijken en…

….de handboeien! Zo interessant en zo çool’ volgens Saar. Ze had het er de rest van de week steeds over.

Wanneer ze uit is van school doen we wat kleine boodschappen en we nemen ook een nieuwe bril mee voor Saar. Deze is van de Blokker en kostte nog geen vijf euro. Zelf uitgekozen en staat hartstikke leuk!

In de middag kijken we lekker een film en daarna komt opa eten! Het recept komt komende week op de blog, het was heerlijk! Wrap-pakketje met kip, paprika en een heerlijke dip.

Donderdag

Donderdag maak ik weinig foto’s, want ik sta heel moe op en ga om 10.00 ook weer naar bed wanneer Sarah op school zit. Wanneer ik weer uit bed ben ruim ik beneden wat op, ik werk wat mailtjes weg en dan is het alweer tijd om Saar op te halen.

En in de avond maak ik mijn highlights op Instagram, ja je kunt niet achterblijven natuurlijk! Grinnik…

Vrijdag

Vrijdagochtend is even haasten, want er komt tussen 8.15 en 12.15 een pakketje en ik ben net tussen die tijdstippen twee keer uit huis om Saar weg te brengen en op te halen. Maar het pakketje wil ik absoluut niet mis lopen, want het is een doos vol ijs! Mmm.

Melt vroeg of ze mij een paar smaken mochten opsturen om te proeven. Daar is maar 1 antwoord op natuurlijk…Elke smaak bevat een stuk minder calorieën dan regulier ijs. Er zit minder suiker in, zoetstoffen (Stevia) en meer eiwit. Ik ben heel benieuwd!

Vrijdagmiddag: we lunchen samen en gaan daarna richting opa, want er gaat gelogeerd worden met neefje! Maar eerst een foto maken nadat Saar naar het toilet is geweest en zelf haar broek weer aan heeft gedaan…

We zijn bij opa! En meteen wordt er in de tuin gespeeld. Deze oude stok is zojuist korter gemaakt door opa zodat de kleintjes kunnen schoffelen in de tuin. Echt, van opa mag bijna alles…

En kikkervisjes spotten!

Giorgio en ik eten samen en proberen een bekertje ijs als toetje, namelijk deze salted caramel.

Eerlijk? Deze vind ik niet zo lekker. Het ijs is zoutig en heeft een zoete nasmaak van Stevia, geen lekkere combinatie. De structuur is ook even wennen aangezien dit ijs minder vet en suiker bevat.

Later proeven we wat van het chocoladeijs en die vind ik al een stuk lekkerder! Houd het in de gaten op Instagram, dan lees je wat ik van de andere smaken vind.

Zaterdag

Goedemorgen! Kindloos, maar toch een wekker om 8 uur. Vandaag is het ‘Wereld Lupus dag’ en de NVLE (stichting voor Lupus) organiseert in de Jaarbeurs Utrecht een event. Met informatie, vragenuurtjes, de nieuwste ontwikkelingen, lekkere hapjes en drankjes. En natuurlijk lotgenoten!

Dit is de ontvangstruimte waar ook de lunch is en waar wat sessies worden gehouden. Het is er heerlijk koel en donker, zelfs de gordijnen zijn dicht. Fijn voor mensen met Lupus!

Het is er gezellig druk, ik gok zo’n 150 mensen.

Gelukkig betekent geen daglicht niet meteen dat het ongezellig is. Wat een mooie ruimte!

Een lesje ‘omgaan met vermoeidheid’. Niet veel bijgeleerd, maar dat kwam ook omdat ik in de middag al scheel keek van eh….vermoeidheid.

Het was heel interessant en fijn om er te zijn, maar wat valt het altijd weer tegen qua energie. Mijn hoofd is vol en mijn lijf moe…

Eenmaal bij mijn vader schuiven we aan voor een barbecue en zien we Saar ook weer! Ze heeft heerlijk gelogeerd, visjes voor in de vijver gekocht, gespetterd met water en nog veel meer.

Giorgio regelt verder de barbecue en we hebben zoveel vlees dat er heel wat overblijft. Ik zit vol!

Toetje is zalig: aardbeien met rood fruit mascarpone ijs!

Ik wens jullie nog een heel mooi zonnig weekend!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment