kids recept Lifestyle

Memory Lane. Photodiary 7-13 oktober

Zo, dat is weer even geleden dat er een weekoverzicht online kwam! Om precies te zijn was de laatste Memory Lane online gekomen toen we eind augustus terugkwamen van vakantie. Inmiddels kleuren de bladeren bruin, hebben we de eerste verkoudheid al achter de rug en deden we weer genoeg leuke dingen!

Maandag

Afgelopen weekend was geweldig! Vrijdagavond reisde ik in mijn eentje naar Rotterdam voor een geweldige benefietavond van MommaLuv. Een stichting die zich inzet voor (toekomstige) mama’s in Afrika. De avond vulde zich met sprekers, je kon je Instagram en Linkedin laten scannen en er werden profielfoto’s gemaakt. Ik ben er blij mee! En wat een energie was er die avond <3

Misschien zag je het al op Instagram, maar ik ben weer blond! Ik besloot vorige week voor een balayage naar de kapper te gaan en ben er enorm blij mee! Ook omdat mijn grijze uitgroei zo minder opvalt 😉

Zaterdag was ik uiteraard enorm brak na een tevens korte nacht en een verkoudheid met kriebelhoest. De ergste kriebelhoest….waarbij je er echt in blijft. Desondanks gingen we zondag naar de bioscoop met Saar waar ze ook een paar vrienden tegenkwam!

Ze is al vaker naar de bioscoop geweest maar kreeg alsnog een diploma. Zonder ‘h’, maar wel heel leuk! We keken naar de nieuwste afleveringen van NickJr, er waren kleurplaten en een springkussen.

En zondagavond namen we mijn vader mee uit eten. Heerlijke sushi stond er voor onze neus! Het is geen all you can eat maar eer de ‘luxe’ echte sushi a la carte. We hebben genoten!

Saar at lekker noedels, kipsate en uiteraard een lekker toetje met ijs!

Dinsdag

Na wederom een slechte nacht door de kriebelhoest ben ik deze dagen echt een zombie. Overdag probeer ik wat te slapen maar ook dat lukt niet door het hoesten. Ik stop mijzelf vol met vitamine C, tijmthee, honing en weet ik het wat. Pip houdt er ook een rustig dagje op na.

En ze merkt altijd als we ziek zijn of verdrietig. Dan komt ze lekker bij je liggen of gooit ze een poot op je. Zo lief <3

Een oude foto van Saar, maar zo voel ik mij inmiddels. Mijn wallen hebben jaarringen….

Dat de herfst is begonnen kunnen we niet meer omheen. Pip was aan het kwispelen en blaffen in de tuin en het bleek om een grote bruine naaktslak te gaan. Brrr. Ik ben niet zo dol op die beesten.

Wel heerlijk in de herfst: stamppot! Dit keer maakte ik zuurkoolstamppot met spekjes en rookworst. Blijft lekker.

Woensdag

Ik bel in de ochtend met de huisarts vanwege het hoesten, want ik slaap al nachten op rij amper 4 uur en mijn keel heb ik kapot gehoest. Gelukkig krijg ik wat codeine voorgeschreven om iets meer te slapen en mijn keel rust te geven.

Mijn kringen onder de ogen zijn inmiddels verdubbeld en een nieuwe oogcreme komt dan goed uit. Deze heb ik al vaker gehad en blijft toch favoriet! En…een nieuwe lipgloss!

Mijn vader nam Saar even mee na schooltijd om naar de winkel te gaan. Ze wil overal opklimmen en er dan een foto van hebben…

Deze dame houdt alvast in de gaten of iedereen wel thuiskomt…En als het gordijn te hoog staat klim je gewoon wat hoger 😉

We eten lekker makkelijk: pasta met gerookte zalm en broccoli. Vinden we allemaal lekker en is heel snel klaar.

Donderdag

Eindelijk iets beter geslapen, maar ik hoest nog de longen uit mijn lijf. Normaal ga ik op dinsdag en donderdag sporten maar dat lukt me nu echt niet. Al mijn energie gaat naar eten koken en Saar. Terwijl Saar op school zit slaap ik een paar uurtjes bij en in de middag hangen we samen op de bank. Later kwam Pip ook nog op mijn schoot…

Ze zit het liefst op je schoot, op de bank of in een van onze stoelen. En dat geeft meteen een deja vu, want Shiva lag er ook altijd in! En hoe het past? Geen idee.

Hup, weer naar de apotheek voor wat medicijnen die op zijn. Soms denk ik ‘wat zullen ze denken hier bij de apotheek, die komt wel een paar keer per week’ maar tegelijk doet het mij weinig. Ik ben een onschuldige junk 😉

Wederom makkelijk avondeten: ovenfriet met sperziebonen en een kipburger. Geen energie betekent makkelijk eten en dus even weinig nieuwe recepten. Komt wel weer!

Vrijdag

Mijn nacht verliep gelukkig nog weer beter dan gister, dus met iets meer energie staan we om 7.30 op! Het is bijna weekend en er staan weer leuke dingen op de planning. En over ruim een week is het alweer herfstvakantie!

Bizar, dat er nu alweer een paar maanden school voorbij is. Ook bizar hoe snel Saar weer nieuwe dingen leert. Andere namen en woorden schrijven in plaats van alleen haar eigen naam. En nu is ze zelfs bezig met sommetjes opschrijven!

De verwarming ging deze week ook weer aan…brrr.

Pip en ik hadden een foto-momentje terwijl Saar naar zwemles is. Ze snapt alleen niet hoe ze in de camera moet kijken (ja duh Geer ze is een hond) dus de selfies zijn nogal bijzonder.

Mijn lunch voordat ik Saar weer ga ophalen bij zwemles: salade met biefstukpuntjes.

En wanneer we weer thuis zijn is het dan eindelijk….weekend!

Zaterdag

Zaterdag slaap ik heerlijk uit tot 10.00. Wat een verademing om weer een beetje normaal te kunnen slapen! Overdag doe ik vrij weinig, maar in de avond ging ik sushi eten met een vriendin.

Deze broek en blouse had ik ook aan toen ik naar de benefietavond in Rotterdam ging. Blouse is van The Sting en de flared jeans van de H&M en kostte twee tientjes. En lekker dat ie zit!

All u can eat dus dat wordt aanvallen!

Na alle sushi moeten de toetjes ook worden getest. Red velvet cake, brownie, Ferrero Roche ijs….te lekker!

Daarna wijntjes drinken in een kroeg waar we vroeger ook kwamen toen we nog jong (kuch) waren.

Zondag

Zondag is een rustdag voor ons allemaal. Helemaal na mijn ‘gezuip’ gisteravond met twee wijntjes. Bizar dat je vroeger avonden kon stappen en je nu totaal gebroken ben na eventjes te zijn geweest.

Saar ontbeet lekker met ei, bacon en kaas!

Met de kruimels van een boterham lekker gamen. Ook dat is een zondag!

Niet alleen schrijven en sommen maken doet ons verbazen, ook tekenen doet ze steeds meer en leuker! Ze bekijkt soms filmjes op Youtube en tekent dan iets na. Geweldig! Dit is een eikel zoals je wel kunt zien 😉

Ik wens jullie een heerlijke week toe!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

 • Hoi Geertje,
  Mijn man is sinds vorige week ook hartpatiënt, en moet nu een zoutarm dieet volgen. Erg blij dus dat ik jouw site al kende, en je recepten.
  Ik zie nu dat je zuurkool gegeten hebt, eet jij gewone zuurkool of iets met minder zout? En de rookworst? Groetjes, Erna.

  Beantwoorden
  • Hi! Wat heftig voor je man en voor jou! Hopelijk kan ik jullie genoeg inspiratie geven.
   Ik eet zelf wel heel af en toe zuurkool en rookworst, maar heel af en toe. Ik heb geen zoutarm dieet maar zoutbeperkt.
   Het is dus ook afhankelijk van je dieet wat je mag hebben aan zout.
   Ik weet wel dat er veel recepten online staan om zuurkool zelf te maken indien je dit wil maken (en dus kun je het zoutarm maken).
   Rookworst blijft altijd een zoutbom, helaas.

   Beantwoorden
 • Dankjewel, ik ga eens zoeken naar een recept om zelf zuurkool te maken!

  Beantwoorden

Write a comment