Kijk je mee?

Memory Lane. Photodiary 27 mei – 2 juni

Heerlijke vrije dagen met het hele gezin, een verjaardag met tropische hitte en veel lekker en gezond eten. Onze week was er een om door een ringetje te halen! Veel plezier met lezen!

Maandag

We starten de week met het idee dat het een heerlijk kort weekje gaat worden met een lang weekend vrij! Voor Pip maakt het natuurlijk niets uit. Hoe kan dit trouwens lekker liggen?

Terwijl Sarah op school zit werk ik een recept uit en word ik herinnerd aan drie jaar geleden, toen Saar met haar knuffels in de keuken zat te picknicken <3 En kijk dat haar!

En nu is dit meisje alweer 5 en speel ik Levensweg junior met haar als ze uit school is. Dit spel is trouwens een dikke aanrader, Saar vindt hem fantastisch!

Ik kook vandaag een snelle, simpele maar hele lekkere kipragout met rijst. Het recept kwam afgelopen week online!

Dinsdag

Ik begin de ochtend met een uurtje sporten in de sportschool. Het hoost en het komt met bakken uit de lucht. Maar wanneer je een hond hebt moet je er altijd uit, ook als het gigantisch slecht weer is. Pip vond het niet erg trouwens, ze genoot juist van de regen!

Op Instagram heb je ze misschien al voorbij zien komen: mijn groene ‘wallen’. Het waren eigenlijk eyepatches van Pixi. In dit potje zit 30 paar en ze bevallen heel goed. Ze voelen heerlijk fris aan en laat een verzorgend laagje achter. Niet gesponsord, gewoon zelf gekocht!

Kijk, het lijkt een beetje jelly achtig.

Mijn lunch voor vandaag: een omelet met oude kaas en sla. Mmm!

En ik neem in de middag, wanneer het wat droger is, deze schmink mee bij de Action. Morgen heeft Sarah juffendag en ze mag als dier verkleed! Mevrouw wil een giraffe worden en dus heb ik bruin en geel nodig.

De dames wachten hier samen tot papa thuiskomt <3

Woensdag

Ik haal mijn drie maandelijke medicijnen weer op (altijd een tas vol) en elke keer is het weer een verrassing welke andere verpakkingen ik krijg. Dit keer een doosje met een zakje waar losse stripjes in zitten. Goedkoper? Vast. Maar niet echt gebruiksvriendelijk en ook niet milieuvriendelijk. Hoe bewaar ik deze strips dan? Ik heb nu het zakje maar rechtop gezet in mijn medicijndoos. Maar echt handig is dit niet.

Mijn giraffe is er klaar voor! Ze keek hier een beetje sip want ze vond dat giraffen bruine hoeven hebben en ze wilde dus ook bruine laarzen aan. Maar ja, die hebben we niet #luxeprobleem.

Mijn overheerlijke lunch: sla met biefstuk en oude kaas. Afvallen en balans zoeken hoeft geen straf te zijn!

Het avondeten is niet heel spannend en enorm makkelijk: woknoedels met rundvleesreepjes, knoflook, ketjap en groenten.

Donderdag

Donderdagochtend is de sportschool dicht, dus ik sla een keertje over en geniet van een rustige vrije ochtend met Giorgio en Sarah. Het is Hemelvaart en er is weinig te doen. Maar mijn lunch (wederom sla met biefstuk) maakt alles weer goed.

We doen de rest van de dag veel spelletjes, draaien wat wasjes weg en kijken filmpjes.

Rummikub junior wordt ook steeds vaker gepakt door Sarah. Rijtjes maken gaat steeds makkelijker!

En daarna weer Levensweg met de nodige lekkere knabbels (niet voor mij helaas).

Ons avondeten: spaghetti met balletjes van tonijn! Het recept kwam vandaag ook online en is zeker een aanrader.

Vrijdag

Ook vrijdag zijn Giorgio en Sarah lekker vrij, dus wederom starten we rustig op. Ik ga in de ochtend een uurtje sporten, om gister te compenseren. Pip probeert hier trouwens haar koelmat uit, gekocht bij de Action. Koelt bij lichaamscontact en is ideaal voor de zomer en om mee te nemen op vakantie.

Nog even met woest en wild haar knutselen voordat we gaan douchen, want…

….we gaan lekker ergens lunchen en daarna naar de bioscoop!

Dat hoofd van Sarah als ze haar bord ziet 😉

Giorgio had een clubsandwich XXL.

En ik een heerlijke salade carpaccio met zongedroogde tomaten. Heerlijk!

Daarna naar Huisdiergeheimen 2, die was echt geweldig leuk! Deel 1 viel al heel goed in de smaak (Sarah keek deel 1 minstens 20 keer). Na de film even piano spelen. En kijk dat haar <3

In de avond, wanneer Sarah eigenlijk naar bed moest, kreeg ik een idee: we trekken mijn trouwjurk aan bij Saar! Twinkelende ogen keken mij aan en eenmaal voor de spiegel voelde ze zich een echte prinses. ‘En kijk mama ik heb tietjes’.

Geweldig toch? <3

Zaterdag

Vandaag wederom lekker een vrije dag, maar geen saaie dag! In de middag vertrekken we naar Arnhem voor een barbecue bij familie van Giorgio. Maar eerst even chillen met kibbeling.

Ondertussen maak ik ijsjes, want het wordt mooi weer de komende dagen. Ik maak gewoon een smoothie en maak er ijsjes van!

Zo, klaar en opgevijzeld voor onze eerste barbecue van dit jaar!

En dit meisje is er ook helemaal klaar voor.

Die geur van barbecue….dat is toch wel echt mijn favoriete geur van de zomer!

Na lekkere vispakketjes, zalm, biefstuk en sate wordt er nog even gespeeld binnen voordat we het toetje aanbreken.

We zijn pas rond 21.30 thuis, want het was enorm gezellig!

Zondag

Ook vandaag zijn we weer op pad. Gelukkig heeft deze dame nog een beetje uitgeslapen tot 9.15 uur. Als een echte lady zit ze klaar om naar de verjaardag van haar neefje en beste vriendje te gaan!

Thijs is 6 geworden en dat vieren we natuurlijk eerst met taart! En daarna lekkere broodjes en salade.

Pip was ook mee, voor het eerst naar een drukke verjaardag. Dat ging helemaal prima en boven verwachting!

Saar droeg vandaag trouwens een jumpsuit van de H&M. Ideaal met dit warme weer en hij staat zo leuk!

Pip is uitgeteld na het feestje, mede door het geknuffel van alle kindjes <3 En ja, ze verhaard enorm!

Eenmaal weer thuis gaan Saar en ik aan de slag met het zaaien van tomatenzaadjes, komkommerzaadjes en basilicumzaadjes. Saar kijkt minstens twee keer per dag of ze al iets ziet groeien, haha.

En ook Sarah is uitgeteld na een leuk en druk weekend. Slaap lekker kind!

Ik wens jullie een hele fijne week toe met wederom een lekker lang weekend!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment