Kijk je mee? Lifestyle

Memory Lane. Photodiary 26 maart – 1 april.

Een gekke week….Natuurlijk was het Pasen en genoten we van lekker eten, maar afgelopen week stond vooral in het teken van een hele zieke man (met waterpokken!) en voor de vierde keer een gekke 28 maart.

Maandag

Een korte week en een lang weekend in het vooruitzicht, want vrijdag is Saar vrij van school en maandag natuurlijk ook met Pasen. De kleuter heeft in ieder geval weer zin om naar school te gaan! Terwijl zij op school zit werk ik een recept uit van deze kids-proof pasta met paprika-kaassaus en salami.

En van al die foto’s krijg je trek! Als lunch een goed gevulde salade met gerookte zalm en ei.

Saar is overgebleven vandaag en dat ging helemaal prima. En wat een verschil met energie bij mij! Thuis heb ik een druk en enthousiast meisje die nog even (dagelijks) laat zien dat haar waterpokken ECHT bijna weg zijn. Aanschouw!

Echt, mijn meisje heeft enorme voeten. Ze heeft zelfs grotere voeten dan haar neef die 1 jaar ouder is. Nog een paar maten en ze kan mijn schoenen aan! Hoe dan?

Hier moest ik even hard om lachen. Zie je het voor je?

Maandagavond: televisie kijken en werken aan een blog. Vroeg naar bed, want er gaat weer een wekker!

Dinsdag

Dinsdag is de enige dag dat Saar niet overblijft. Mijn vader wil haar gelukkig wel even ophalen om te lunchen en weer terugbrengen. Vindt Saar niet erg!

Ik lig even heerlijk in bed tussen de middag en wanneer ik wakker word komt er een pakketje. Een heel leuk en inspirerend kookboek voor het hele gezin! Ik ben heel erg benieuwd en zal hem eens uitgebreid doorspitten. Ik laat zeker weten wat mijn indrukken zijn en ervaring.

Sarah is na een dag school en lunchen bij opa een beetje op. Mama ook, dus we zijn gezellig samen ‘op’.

Vandaag kwam er een heerlijk recept online, gebasseerd op de Iglo ‘ping en klaar’ maaltijden. De originele ‘ping en klaar’  schijnt niet te eten te zijn, maar als je het vers maakt is het echt heerlijk! Rosti, gegrilde kip, bessensaus, sperziebonen en een groene pepersaus. Mmm!

Maar in werkelijkheid eet ik nu dit: een salade met gegrilde kip. Geeft niet, want dat lekkers heb ik gisteravond als avondeten gehad!

Er kwam ook een tweede blog online: een hele toffe samenwerking met Dr Dent. De mannen achter Dr Dent hebben een geweldig handig concept voor wat betreft tandenborstels. Ik ben in ieder geval fan!

Woensdag

Ik sta op en bedenk mij….’28 maart, wat was er ook alweer?’ Al snel weet ik het: 4 jaar geleden werd ik op deze dag zo ziek dat ik naar de Intensive Care moest voor beademing. Een week lang was het allemaal enorm spannend en hing mijn leven aan een zijden draadje. Zo’n dag (en datum) krijgt dan toch een bittere nasmaak.

Over tot de orde van de dag: vandaag heeft Saar een paaslunch op school. Alle kindjes nemen wat hapjes mee zodat er een goed gevulde tafel is om van te eten. Ik maak wat spiesjes en bak worstenbroodjes af.

De tafel op school wordt steeds voller!

En Saar maakt op school dit vogelnestje met eitjes. Zo cute al die werkjes.

In de avond komt mijn vader eten en ik maak lasagne met courgette en gerookte zalm. Een heerlijk maaltje!

Een foto van precies vier jaar geleden, voordat ik naar de IC moest. Ik was hier al zo ziek en benauwd, maar wilde toch even huid op huid contact met Saar.

Donderdag

De laatste dag voor Saar voordat er een lang weekend voor de deur staat! Vandaag blijft ze weer over, dus ik kan het weer even rustig aan doen.

Ik schrijf wat, lees wat en maak mijn lunch: gebakken zalm en brocolli. Fitgirl waardig of niet?

Saar is weer thuis. Vandaag kwam de schoolfotograaf en ze ging gelukkig op de foto voordat ze ging buitenspelen. Haar hele broek is namelijk groen en zwart.

Avondeten: de lemongrass, coconut en chili wokpaste van Conimex, zonder Conimex. Goedgekeurd door Saar! Zeker niet te pittig, maar als je helemaal geen pit wilt kun je de peper er prima uit laten.

Donderdagavond laat Giorgio zijn oor zien….er lijkt een waterpok te komen. Het zal toch niet?

Vrijdag

Giorgio voelt zich ziek en niet goed, dus hij blijft nog even in bed liggen terwijl Saar en ik ontbijten. Dat is grappig, ik zie je op de kop!

En dit doen we de hele dag, knuffelen!

Giorgio is beneden. Zielig en al….Het kan dan wel een man zijn, maar hij is echt niet lekker. Er komen meer en meer waterpokken en het is duidelijk dat hij ze heeft gekregen van Saar. Als kind heeft hij ze al gehad, maar nu dus weer. Had zijn moeder ook trouwens! Hier zit hij nog niet helemaal onder, maar de dagen hierna zat hij werkelijk van top tot teen onder de dikke bulten.

Saar wil dit boekje steeds lezen en vindt dat de oma op haar oma lijkt. Klopt helemaal!

Tussendoortje: met ei en vegetarische filet.

Dit is het recept waar we gisteravond zo van smulden. Hij is lekker!

In de avond liggen we allebei op de bank. Giorgio heeft de hele dag geslapen en voelt zich erg beroerd. Ik lepel een half emmertje Ben en Jerry’s leeg.

Zaterdag

Vroeg dag…maar wel zonnig! De bos bloemen kreeg ik afgelopen woensdag (28 maart) trouwens van mijn vader. Mooi he?

Saar kreeg dit voor haar verjaardag, figuurtjes maken met parels. Wanneer je ze nat maakt en laat drogen wordt het een geheel. Soort strijkkralen maar dan anders!

Het lukt haar aardig! Alleen na het nat maken en na het drogen is het niet enorm stevig, jammer. Je kunt het wel bewaren maar er bijvoorbeeld niet mee spelen.

Trots, zo trots! Dit was mijn doel deze maand en heb gewoon de 40.000 unieke bezoekers gehaald in 1 maand. Kun je nagaal als ze allemaal thuis bij je op bezoek komen!

Saar lepelt een eitje uit na dansles. Geen gewoon eitje, maar eentje van chocolade. Mmm!

Oh ja, side effects…

Ik doe in de middag boodschappen met mijn vader omdat Giorgio echt te ziek is. Omdat hij geen trek heeft maken Saar en ik pizza samen. Ze mag haar pizza zelf beleggen en dat gebeurt dus met salami en veel kaas. Dit zijn trouwens bloemkool-bodems (37%).

En ik beleg die van mij met gerookte zalm, ui en kaas.

Zondag

Eerste paasdag is een beetje gek hier in huis met een zieke vent. We eten wel lekker afbakbroodjes, maar hij blijft vandaag thuis en gaat niet mee naar mijn vader om te gourmetten. Arme hij!

Ik maak mij klaar om met Saar te gaan. Douchen, plamuren en haren doen!

Bij mijn vader wordt er lekker buiten gespeeld. Saar zoekt met Thijs (neefje) naar beestjes. Later knippen ze het gras met een schaartje (hilarisch toch?)

Wat wij doen met Pasen? Gourmetten! Lekker origineel….maar zo lekker en gezellig!

Zondagavond ligt Saar laat op bed en ik ben op. Giorgio en ik duiken er vroeg in en daarom komt dit weekoverzicht wat later dan normaal. Ik hoop dat jullie heerlijke dagen hebben! En wat een fijn vooruitzicht…einde van de week wordt het dan echt lente!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment