Lifestyle

Memory Lane. Photodiary 26 augustus-1 september.

We zijn weer thuis! Na drie heerlijke weken aan de westkust van Frankrijk zit de vakantie er weer op en is het echte leven inmiddels weer een paar dagen begonnen. Kijk je mee naar vorige week? Toen we van de laatste dagen vakantie genoten en weer thuis kwamen. Ook wel weer fijn!

Maandag

Maandag was onze laatste dag op de camping aan de westkust van Frankrijk. Een heerlijke plek waar we over het algemeen prachtig weer hebben gehad. Pip vond het ook heerlijk om de hele dag lekker buiten te zijn met de kinderen.

En uiteraard genoten we van lekker eten. Ik heb niet veel croissants en stokbrood op, maar heb wel genoten van lekker uit eten en de lekkerste toetjes. Saar ook zoals je ziet, die op deze foto net een chocoladetoetje achter de kiezen heeft. Letterlijk 😉

Op de laatste dag mochten neef en nicht een ijsje kopen op de camping en ze kozen allebei voor een ijsje met gummybears er in. Uiteraard!

En er werd ook heel veel gespeeld en gezwommen. Hier maken ze Oobleck, een scheikundig mengseltje met maizena en water. Als je er in kneed of hard op slaat dan is het hard. Maar leg je het op je handen dan wordt het zo vloeibaar dat het tussen je vingers doorloopt. Super leuk! Google er maar eens op en je krijgt heel veel instruciefilmpjes.

Mooi beest met mooie ogen. Ze deed het zo enorm goed op vakantie! Lange autoritten vond ze geen probleem en ze ging gewoon mee naar een terrasje of een restaurant. Top!

Dinsdag

Nog even een blik op onze tent gisteravond: wat een ding he? Vandaag vertrekken we en ik werd ’s nachts wakker van een enorme regenbui en onweer. Niet tof, want de tent willen we natuurlijk droog inpakken en er was geen regen voorspelt…

Gelukkig wordt het in de ochtend droger en komt zelfs voorzichtig de zon door. Oh, en ik mis dit uitzicht!

In het begin van de middag kunnen we vertrekken met een droge tent. Saar voelt zich niet helemaal lekker in de auto en heeft buikpijn. Na een dutje spuugt ze vervolgens de auto onder. Geeft niks, we rijden in twee dagen en hoeven vandaag maar een uurtje of vier te rijden.

Eenmaal in het hotel douche ik haar lekker en ze is weer de oude. Ze heeft soms snel last van wagenziekte en voelt zich buiten de auto weer helemaal top. Tijd dus om in het restaurant een hapje te eten!

Voor de kinderen is er deze leuke kleurplaat. Kijk nou hoe lief, ze heeft Pip ook getekend.

Woensdag

Na een redelijke nacht ontbijten we met croissantjes, yoghurt en veel espresso. Klaar om nog een kilometer of 600 te rijden en dan zijn we thuis!

611 kilometer om precies te zijn. Klinkt veel, maar de reis is mij enorm meegevallen en Saar was gelukkig niet meer misselijk in de auto.

Elke twee uur stoppen we even om wat te eten en te drinken, benen te strekken en met Pip te lopen.

Nog even een mooie foto tussendoor van de vakantie. Deze maakte mijn zus en het licht was er echt prachtig! Je ziet een blij ei die elke dag heerlijk lang heeft gewandeld en gerend.

Nog een foto van de vakantie: zo zag onze siesta er uit elke middag. Luchtbedden buiten en chillen maar!

Niet alleen Saar en ik kunnen geweldig goed chillen, ook Pip is er een ster in. Ze probeerde in het hotel meteen het bed even uit.

Jippie, we zijn bijna thuis! Op een uurtje rijden van huis rijden we nog even langs de Mac Donalds om een soort van avond te eten en ik kies voor een Old Dutch burger. Een hamburger op een hard broodje met Old Amsterdam kaas. Enorm lekker!

Hilarisch….we bestelden maandag op de camping alvast boodschappen bij Picnic en deze zouden rond 17.30 worden bezorgd. Dat moesten we wel redden! En wat denk je? Op de minuut na treffen we elkaar bij de parkeerplaats voor ons huis. We hadden ook geen minuut later moeten zijn, haha!

Donderdag

Na weken in de buitenlucht te hebben geleefd mag je best nog een dag in je onderbroek lopen, toch? Saar showde even haar kunstwerk. Ze was door het dolle heen toen we weer thuis waren, want al haar speelgoed had ze enorm gemist!

Blij ei is het ook, ze lacht de hele dag door (op wat momenten na). Deze foto vind ik ook zo leuk, op de boulevard bij Royan. Royan is echt een van mijn favoriete vakantieplekken.

Vrijdag

Net als gister zijn we nog een beetje brak van de reis, maar we zijn verder druk met opruimen en veel wasjes draaien. Vakantie is heerlijk maar weer thuis zijn is ook heel fijn! We zijn allemaal goed uitgerust en kunnen er weer tegenaan.

Saar is ook moe van de reis maar heeft het net als Pip heel goed volgehouden.

Vriendjes voor altijd!

En nog meer vriendjes! Ook de buurjongen had ze heel erg gemist. In de middag gingen ze op stap richting de kinderboerderij en speeltuin.

En weer een foto van tijdens de vakantie. Deze vind ik zo komisch, ze kijkt precies zoals ik wanneer ik selfies van mijzelf bekijk. Haha!

Zaterdag

Nog een paar dagen en school begint weer voor Sarah. Haar beker en trommel van vorig jaar zijn een beetje gaar en versleten dus we gingen op pad voor nieuwe trommels en een beker. Uiteraard alles in het roze.

Pip heeft in Frankrijk heerlijk kunnen graven op het strand, maar mist het strand zodanig dat onze tuin de klos is. En diep graven, ja dat kan ze!

Ik heb mijn keuken echt enorm gemist, vooral de ruimte. Ik ging weer heerlijk aan de slag en maakte deze kip in een saus van witte wijn, crème fraîche en appelcider. Heerlijk! Daarbij lekkere focaccia.

Er kwam overigens een leuk pakketje door de bus met de jutterstas van Iglo! Deze tas kun je nu sparen met drie verpakkingen vissticks. Het verhaal achter deze tas? Een schonere zee met minder plastic. Iglo deelt een hoop ‘minder plastic’ tips op de website en hoopt met deze tas het aantal plastic in de zee terug te dringen. Je kunt hem keer op keer gebruiken om mee naar de winkel te nemen of om zwerfafval in te verzamelen. Goed initiatief!

En de tas is gewoon heel leuk en praktisch.

In het centrum moest ik een foto maken van Saar bij een kunstwerk. Ze vraagt regelmatig of ik foto’s van haar wil maken en ze poseert maar al te graag. Ook filmpjes maken van zichzelf en dan met de slappe lach terugkijken…dat wordt nog wat!

Zondag

Zondag is een letterlijke rustdag. Met stapels wasjes wegwerken, opruimen, chillen en koken. En deze lieverd moet erg wennen aan het weer binnen zijn, want dat buiten zijn vond ze wel wat! We lopen dus lekkere lange rondjes met haar en laten haar op afgesloten stukken lekker rennen.

Mmm een ouderwetse Nederlandse boterham met hagelslag en pindakaas is toch wel enorm lekker na al dat stokbrood en de croissantjes!

Ik heb in de vakantie ook elke dag met een salade geluncht en thuis doe ik niet anders. Heerlijk!

Even je nieuwe pen showen van de Hema…Ook echt een pen voor deze ijsjes-fan!

Ik heb mijn oven ook zo enorm gemist, vandaar de lasagne op het menu van vandaag. Zalig.

Hopelijk hebben jullie weer genoten van een nieuw weekoverzicht! Ik wens jullie een hele fijne week toe.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment