Kijk je mee?

Memory Lane. Photodiary 25 februari – 3 maart

Afgelopen week hadden we voorjaarsvakantie en wat hadden we geluk met het heerlijke weer! Ondanks al dat genieten moest ik ook naar de huisarts voor een hondenbeet en was mijn bloed wederom veel te dik. Maar we lieten onze week vakantie er niet door verpesten!

Maandag

Maandag, de eerste echte vakantiedag! Het zonnetje scheen al lekker en we maakten er een luie dag van, aangezien het weekend best druk was. Hier stonden ze allebei op de uitkijk naar mensen die langs het huis liepen.

Aan het eind van de ochtend ga ik met Saar mee met een vriendin naar een schoonheidsspecialiste en daarna wordt Saar opgehaald door mijn vader om te gaan zwemmen.

Ik baal een beetje, want de Action heeft veel hondenspeeltjes maar de kwaliteit is echt om te huilen. Deze piep-bal heb ik al eerder teruggebracht nadat ik er thuis achter kwam dat hij al kapot was. En deze nieuwe was na 1 dag doormidden gebroken en kapot. Niet echt geschikt speelgoed voor hondjes!

Maar kijk nou…onze ‘niet meer zo kleine’ pup. Met inmiddels een aantal volwassen tanden in de bek. Dat tongetje steekt er wel vaker uit tijdens het slapen en er kwam ook een filmpje voorbij op mijn Instagram stories!

Dinsdag

Ohhh…wat is het zalig weer! Op de vraag wat Sarah wilde gaan doen was het antwoord meteen ‘picknicken!’ En dus deden we dat. Ze wilde graag twee boterhammen, een gekookt eitje en sap mee. Geen poespas, leuke vormpjes van brood of wat dan ook. Ze zal zich later het moment zelf herinneren en niet wat ze in haar trommel had.

En wat is het heerlijk bij het parkje aan de andere kant van de weg. Er is een mooie grote vijver, veel bloemen, bankjes, gras, mensen die muziek maken of luisteren…heerlijk!

We genieten en kletsen en lachen…

Eenmaal terug blijven de deuren van de keuken open vanwege het heerlijke weer en dus is Pip ook veel in de tuin te vinden. Hier ziet ze de buurvrouw in de schuur…alle mensen zijn zo leuk!

Het avondeten is vrij eenvoudig maar heel lekker: broodje hotdog op verzoek van Sarah! Lekker vullen met sausjes en eventueel gebakken uitjes en/of sla.

Oh ja en augurk uiteraard!

Woensdag

Tijd voor een bezoek aan de Trombosedienst! En tot mijn schrik was mijn bloed nu echt veel te dik (INR waarde te laag) waardoor mijn dosering omhoog moet en ik meteen moet gaan bijspuiten met bloedverdunners tot de waarde weer veilig is. Wat een gedoe en dat na bijna vijf jaar nog.

Dikke dikke vriendinnetjes en twee poten op 1 buik!

En eindeloos met Pip op de foto willen, haha!

Op de vraag wat ze vandaag wilde gaan doen gaf ze aan: een cola ijsje eten! Zo fietsten we stad en land af voor een winkel of snackbar die losse ijsjes verkoopt. Wat denk je? Nergens. Gewoon nergens! Dus we fietsten uiteindelijk naar de Albert Heijn voor een heel pak cola ijsjes en gingen gewoon in het gras zitten voor de winkel.

Mensen keken ons een beetje gek aan maar who cares. Mijn meisje wil een ijsje eten buiten dus dan doen we dat 😉 We hadden trouwens ook nog bezoek van een nieuwsgierige kat! Die zelfs in de boodschappentas ging vroeten en mijn handen met nog meer krassen versierde.

Eenmaal thuis: een spelletje Jenga! Oma Amerika stuurde weer een mooie doos met kleren op en daar zat ook de echte Jenga bij. Zoals je kunt zien vindt ze het enorm spannend omdat hij bijna gaat omvallen.

In de avond ga ik een uurtje sporten, dit kon niet overdag vanwege Saar haar vakantie. Maar ook in de avond is het heerlijk om te sporten (ja, dit zeg ik echt!)

Donderdag

Vanmiddag gaat Sarah naar mijn vader om te logeren maar eerst spelen we spelletjes en kijken we televisie. Ook speelt Saar lekker boven op haar kamer. En ja, dat is te zien….proest.

Tijdens het spelen met Pip hapt Pip per ongeluk in mijn neus en het bloed flink. Er zit een rafelig sneetje bij mijn neustussenschot. Na een half uur bloed het gelukkig niet meer.

Ja kijk maar zo onschuldig haha! Tijdens het spelen kan ze ineens zo enthousiast zijn dat ze hapt naar je gezicht of handen. Met Saar kijken we altijd extra goed uit, maar dat moeten we zelf dus ook maar gaan doen 😉

Omdat Saar uit logeren is eten we vandaag rijst, dat vindt ze toch niet lekker. Heerlijk met gewokte runderreepjes en groenten!

In de avond mag Pip altijd gezellig op de bank komen liggen.

Vrijdag

Ik kan uitslapen! En dat doe ik dan ook braaf, tot 10 uur. Pip is lekker rustig en stil beneden en toen ik beneden kwam wist ik waarom. Ze had wat spulletjes en speelgoed uit het keukentje van Sarah gepakt en onder andere een klein schilderijtje opgegeten….

Ondertussen met opa: neef en nicht op bezoek bij een boerderij met ezels en mooie paarden!

Saar wilde er wel op, ondanks de hoogte. Daarna de paarden borstelen en lekker warme chocolademelk drinken.

Ik belde toch nog even met de huisarts in verband met de beet gister in mijn neus. Omdat deze in het gezicht heeft plaatsgevonden moet ik toch een Tetanus booster en een preventieve antibiotica kuur. Helaas….maar alles beter dan er ziek van worden!

Er kwam een heerlijk recept online vandaag….die van de ovenschotel kip piri piri van Albert Heijn. Maar dan zonder meneer Albert Heijn!

Mijn vader komt eten en we eten noedels met kip en groenten. En die maken we uiteraard nog een beetje extra spicy.

Zaterdag

Weekend! En meteen ook de laatste dagen van de vakantie. Ik nam afgelopen week bij de Action dit vlinderhuisje mee die je zelf kunt verven en versieren. Super leuk en voor een klein prijsje.

Er wordt al twee dagen ijverig aan gewerkt en nog even dan kan hij worden opgehangen.

Straks hebben we een verjaardag en nadat ik twee uurtjes heb geslapen (ik werd zo moe wakker vanochtend) beginnen we met tutten. Saar wilde behalve lippenstift ook poeder en glans.

Eh ja…heel veel poeder.

Na het overtollige te hebben verwijderd spelen we nog even met wat leuke filters voordat we gaan! Saar staat ook alles…

Maaltje van vandaag: de ovenschotel met ham en kaassaus, spruitjes en aardappelschijfjes van mijn eigen website (klik hier). Ik kook zo nu en dan lekker een eigen recept!

Zondag

Vandaag is….lui. Pyjama aanhouden, spelletjes doen, samen in bad…En mama pleegt even groot onderhoud met onder andere deze heerlijke producten van Bondi Sands die ik kreeg afgelopen week. Ik ben erg benieuwd naar de tanning oil en de milk nadat ik al heel erg enthousiast ben van de zelfbruinende mousse! Ken jij Bondi Sands al?

En deze man doet wasjes en bakt Antilliaanse pasteitjes!

Nog een hele fijne zondag en een goede nieuwe week!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment