Kijk je mee?

Memory Lane. Photodiary 24-30 juni.

En zo is juni alweer voorbij, bizar! Afgelopen week was het bloedheet, maar het was wel een hele fijne week. Geen rampzalige dingen maar alleen maar leuke, positieve momenten. Zo ging ik mee op schoolreisje, nam mijn vader ons mee uit eten en hebben we een hele leuke aankondiging!

Maandag

Oei, het wordt wel heel erg warm vandaag! Maar dat mag de pret niet drukken, wij gaan op schoolreisje! Omdat we vorig jaar voor de zomervakantie op vakantie waren had Saar haar eerste schoolreisje gemist. Dus voor haar wordt dit het eerste schoolreisje. Ik ga mee als ouder om te helpen en we vetrekken rond 9.00 naar het Uilenbos. Een hele leuke speeltuin met kinderboerderij, terras en restaurant.

Ondanks de hitte spelen de kinderen de hele ochtend en een stuk van de middag. We lunchen met pannenkoeken, drinken heel veel en sluiten de dag af met een ijsje. Het was leuk!

En deze dame bleef thuis in gezelschap van de ventilator, een hoop drinken en de gordijnen dicht. Ze was blij dat we weer thuis waren, want na 6 uurtjes worden we toch wel gemist 😉

Ik was iets minder blij, want tijdens het schoolreisje ben ik in het zand van de speeltuin twee keer door mijn enkel gegaan. En daarna heb ik gewoon gelopen. Nu dus met een poot omhoog want ik kan amper lopen. En om mijn voet zit de koelband die we voor Pip hadden gekocht. Haar nek is te dik/te groot waardoor de koelband niet past. Nou ja, zo komt hij ook van pas!

Terwijl ik met mijn poot omhoog zit en Sarah zwemt bij de buurjongen shop ik deze ‘stoel’ voor Pip bij de Lidl. Hij is UV werend en doordat er ruimte zit tussen de hond en de grond is het koeler. Ideaal voor de vakantie!

Na het schoolreisje ben ik echt gesloopt. Niet zozeer lichamelijk, maar alle prikkels hebben mijn batterij leeggezogen. Ik doe dus in de avond helemaal niks meer.

Dinsdag

Dinsdagochtend ga ik normaal sporten, maar ik sla een keertje over vanwege de hitte. De airco was vorige week ook nog niet helemaal gemaakt. Ik sluit mijzelf lekker op in huis met de ventilator en ga er alleen uit om Saar te halen van school. Zij heeft trouwens een tropenrooster, dus begint vroeger en is eerder uit.

Mijn lunch na een klein dutje: salade met biefstukpuntjes.

Deze twee hebben elkaar duidelijk gemist toen Saar op school zat…

Grappig, deze boom hebben we vorig jaar helemaal klein gesnoeid tot er alleen een stompje boomstam over was. En kijk nu weer! Dit keer laten we hem nog even staan want er zit een nestje in met eitjes van een duif!

Pip weet wanneer het het einde van de dag is: waar blijft de baas?

Woensdag

Gelukkig is het vandaag al iets minder warm. Sarah ging op z’n Antilliaans naar school in een outfit die ze kreeg van familie op Curaçao. Mooi meisje!

Terwijl Saar op school zit knutsel ik een tropisch weekmenu in elkaar.

Zodra ze weer thuis is spelen we binnen spelletjes. Lekker koel en altijd leuk! Ik heb niet altijd zin om een spelletje mee te spelen maar meestal vind ik het vooral heel gezellig.

Deze hele week eten we lekker makkelijk en deel ik voor het eerst op Instagram wat we elke dag eten. Vandaag is het pasta met kip, paprika en kaassaus. Daarbij nog wat broccoli.

Donderdag

Whoehoe, we krijgen vandaag nieuwe raamdecoratie beneden! Eerst ga ik nog even snel sporten en ik ben net optijd thuis. We hadden na de nieuwe kozijnen tijdelijk gewone gordijnen maar wilden heel graag plissé. En vandaag wordt het eindelijk opgehangen.

Tadaaa! Helemaal blij! De gordijnen zijn niet helemaal wit maar meer grijs. Het middelste raam is een kiepraam en dat is met plissé geen probleem want het systeem zit in het kozijn.

Zo kun je het stofje wat beter zien. Het is niet verduisterend maar dat hoeft ook niet voor de woonkamer. Ook al zijn ze helemaal dicht, het blijft toch lekker licht in de kamer en we hebben weer privacy! Oh en dat gat in de radiator ombouw is van Pip…..

Ik heb nog een paar ‘Sarah-loze’ uurtjes en besluit even te gaan shoppen. Ik heb een nieuwe bikini nodig en nog wat shirtjes/hempjes. Ik neem onder andere deze mooie tops mee uit de sale bij Hunkemoller. Het broekje shopte ik gewoon los bij de H&M.

Avondeten: zalmstaart met ovenfriet en wat leftover groenten.

Vrijdag

Ik lunch of met gekookte eitjes of met een salade. Of met een beetje van allebei, zoals vandaag.

Saar heeft ook lekker weekend en is moe! Vanochtend had ze op school een ‘modderdag’ en mocht met oude kleding in de modder spelen. Feest natuurlijk! Straks gaan we naar een vriendin en haar dochtertje, dus eerst chillen we even.

En bij die vriendin zitten we lekker buiten! Voor de kids wordt ook het nodige uit de kast gehaald, haha.

Nostalgie in een ijsje. Brak jij hem altijd doormidden of niet?

Hun hondje is een beetje ziek en oud. Sarah houdt haar goed in de gaten.

Thuis is er foodpost! Ken je Ella’s Kitchen? Vast wel. Zij heeft nu ook deze Oddpops uitgebracht in diverse smaken. Heerlijke lichte chipjes die gepoft zijn waardoor er weinig vet in zit. Ook is het zoutgehalte lager en gaat 10% van de winst naar een goed doel dat zich inzet voor een gezonde leefstijl bij kinderen.

Zaterdag

Weekend! Vanavond lekker uit eten met opa. Maar eerst ziet onze dag er zo uit:

Opa nam ons lekker mee uit eten en daar zeggen we geen nee tegen! We zitten heerlijk buiten en Saar vermaakt zicht met een enorme bank die tussen de tafels staat. En kijk dat haar…het heeft zo’n mooie kleur!

En de dames gaan samen ook nog even op de foto, aangezien we best wel matchen!

Kijk dat koppie van Sarah!

Dit was trouwens mijn voorgerecht. Carpaccio…altijd goed!

En dit was een heerlijk visje (Dorade).

Als toetje koos ik voor een ‘klein’ dessert, de brownie!

Zondag

We hadden Sarah belooft om dit weekend naar de Mac Donalds te gaan. Maar het werd net even anders: we aten Mc Donalds thuis! Althans, Saar. Ze genoot met volle teugen van een Happy Meal en was dolgelukkig. Dat krijg je ervan als je niet zo vaak Mc Donalds eet, haha.

Er wordt even later druk gewerkt met Spirograph. Deed jij dat vroeger ook?

Ik eet trouwens heel braaf mijn salade met zalm. Verschil moet er wezen (even balansen na gister ;)) Ik vind dit overigens echt geen straf, want ik ben dol op salades.

Na het eten gaan de dames uiteraard weer in bad. Wel een lauw bad, want het is al warm zat buiten.

Ik moest denken aan een foto van mij vroeger….haha.

Aankondiging: The Chocolate Family!

Sommigen hadden het al op Instagram voorbij zien komen: vanaf september zijn wij elke week te zien met een weekvlog als ‘The Chocolate Family!’ Gewoon op mijn huidige, bestaande Youtube kanaal. Ik houd jullie op de hoogte!

Ik wens jullie een heerlijke nieuwe week toe!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment