Kijk je mee?

Memory Lane. Photodiary 2-8 april

Eindelijk was het dan zover….lente! Volop genieten was het, ondanks het feit dat ik zelf ook een beetje ziek werd en een onverklaarbare uitslag kreeg na bloedonderzoek. Verder voelde Giorgio zich ook steeds beter, aten we weer heerlijke dingen en genoten we van het eerste ijsje!

Maandag

In de vorige Memory Lane konden jullie zien wat wij Eerste Paasdag deden. Vandaag, Tweede Paasdag, gingen we bij mijn zus in Houten eten. Eerst ging ik in de middag even slapen om wat energie op te doen en daarna reden we richting Houten.

Terwijl zij wat voorwerk deed aan snijden gingen mijn vader en ik met de kinderen lekker naar buiten naar de speeltuin. Zonder Giorgio, want die was nog steeds flink ziek.

De kids genoten van de zandbak en de glijbaan, ik snoof de lente op. Overal komt er van alles tot bloei, heerlijk! Even alles om je heen afsluiten en volop genieten. Kun jij dat?

We gingen kaasfonduen bij mijn zus, heerlijk! Ze had een paar heerlijke kaasjes in de oven gezet waardoor deze gingen smelten en we konden dippen.

Er stond genoeg lekkers op tafel om mee te dippen en dat zagen de kleintjes ook. Je ziet ze kijken…’gaan we al eten?’

Daar weten we wel raad mee! Rauwkost, aardappeltjes, gehaktballetjes, stokbrood, witlof en brocolli, soepstengels…komt goed!

Met een volle buik rijden we weer terug naar Ede. Het was gezellig en zalig! Thuis tref ik een nog steeds zieke vent aan, die helemaal van top tot teen onder de blaasjes zit. Alles doet zo’ n zeer en hij is echt zielig. Morgen maar even de huisarts bellen, ook in verband met de hoge koorts.

Dinsdag

Een beetje een gekke dag, want Saar ging vandaag gewoon weer naar school. Zij zou tussen de middag door mijn vader worden opgehaald voor een boterham maar hij ging met Giorgio naar de huisarts. Gelukkig kon hij tussendoor Saar oppikken en weer meenemen naar huis. Daar zat ik te wachten en op het huis te passen omdat er ‘ketel mensen’ bezig waren op zolder. Snap jij het nog?

In ieder geval: Giorgio was bij de arts geweest en heeft verdovende gel en pijnstillers gekregen en is weer thuis. Ik eet met Saar een broodje bij mijn vader en breng daarna Saar weer naar school.

Bizar trouwens: vannacht droomde ik over de kleur paars. En bij mijn vader zag ik in een mooi boekje dit staan toen ik het opensloeg:

Dit soort dingen vind ik altijd zo raar, maar toch heel mooi! Toeval bestaat niet…

Nadat het broodje op is en voordat ik Saar weer naar school bracht maakte ik nog even deze foto….liefde!

Er kwam vandaag een heerlijk en makkelijk recept online van Chinese tomatensoep. Heb jij hem al geproefd?

Terwijl ik weer naar huis fiets fiets ik langs het park bij mijn ouders. Het is pas opgeknapt en er drijven nu leuke ‘eilandjes’ in het water waar vogels en eenden op kunnen zitten. Zo leuk!

In de middag maak ik even de keuken schoon en haal ik Saar weer op van school. Dan is mijn energie op en hang ik lekker op de bank.

Woensdag

Planning van vandaag: naar de notaris, bloedprikken bij de Trombosedienst en richting het UMC Utrecht voor een 3 maandelijkse APK van mijn SLE. Saar was heel vroeg wakker vandaag en is een halve dag naar school geweest. Dit was dus de situatie op de terugweg:

Update van de controle: alles ziet er rustig uit, ik ga wel op proef stoppen met een medicijn voor de SLE omdat ik nog steeds veel buikklachten heb. Misschien is het een bijwerking van de medicatie. Verder bleek na het bloedprikken dat mijn ontstekingswaarde erg hoog is. Volgende week word ik door de arts gebeld.

Vandaag kwam er een artikel online over marketing en de invloed van producten met kinderhelden. Laat jij je beinvloeden? Ik ben open en eerlijk en geef het een en ander toe…

Eenmaal weer thuis eten we wat en Saar eet haar cracker met smeerworst alsof het een ijsje is. Ze heeft duidelijk zin in het nieuwe seizoen!

Mijn bloed was trouwens ook door de Trombosedienst gecontroleerd (vanwege de antistolling dosering) en mijn bloed bleek ook wat aan de dunne kant te zijn. Nu is dat in conbinatie met de verhoogde ontstekingswaarde wel goed te verklaren….Helaas!

Donderdag

Voor Saar een gewone schooldag! Ik begin zelf wat verkouden te worden en slaap daardoor slecht. Nadat ik Saar naar school heb gebracht maak ik een ontbijtje en duik ik mijn bed weer in. Ze blijft over vandaag en dus kan ik even heerlijk slapen. Giorgio is ook nog thuis en gaat elke dag met stapjes vooruit.

Het recept dat vandaag online kwam was er een van Aviko: een maaltijdpannetje met runderreepjes, aardappeltjes en een milde curry met groenten. Aanrader!

Vandaag kwam mijn vader weer een hapje mee-eten. Je kunt denk ik wel zien dat deze twee hele dikke vriendjes zijn!

En na een dag school en spelen met opa is de batterij helemaal leeg. Tijd om op te laden! <3

Vrijdag

Ik word wakker als Willy one-eye doordat mijn oog is ontstoken. Ik moest hem letterlijk open bikken met natte wattenschijfjes. Goedemorgen!

Nadat ik weer wat kan zien breng ik Saar naar school, die gaat vandaag weer een halve dag (altijd op vrijdag). Ziet ze er niet uit om door een ringetje te halen?

Wanneer ik weer thuis ben maak ik een recept voor de pittige kip-kerrie salade van Johma. Hij is zo lekker dat ik er gelijk mee ontbijt!

Wanneer Saar weer thuis is eten we samen een broodje en daarna gaat ze aan de slag met een soort Spirograph, ken jij dat nog van vroeger? Het is even oefenen voor haar, maar ze heeft het al snel door. Zo leuk!

‘Kijk mama, dit vind oom Siep en oma heel leuk dat Sky en Rubble er ook zijn’.

In de middag breng ik haar naar mijn vader, want haar neefje is daar en samen gaan ze opa helpen in de tuin en daarna pannenkoeken eten.  Giorgio en ik eten courgetti met zuivelspread, spinazie en gerookte kip.

Mopje is weer thuis! En nog heel even heb ik uitzicht op deze lieve (grote) voeten voordat ze naar bed gaat.

Zaterdag

Ik heb een vreselijke nacht gehad met heel veel hoestbuiten en voel mij alles behalve lekker. Toch ga ik mee om Saar weg te brengen naar dansles en na dansles eten we een ijsje. Ons eerste ijsje! Helaas was de ijssalon nog niet open en moesten we ruim een kwartier wachten. Dat was niet erg, want het was heerlijk buiten.

Wachten duurt lang!

Maar dan heb je ook wat….heerlijk! Sarah wilde ijs met Oreo koekjes, ik nam er een met citroen en Giorgio had rum-rozijn. Onze ijssalon is echt de beste in heel Nederland, wat een lekker ijs en wat veel smaken (Kinderbueno, Red velvet cake, Bosschebollen, etc).

Nadat we weer thuis zijn duik ik weer lekker mijn bedje in. Ik moet bijtanken, helemaal met slechte nachten. Eenmaal wakker ga ik met Saar even wat boodschappen doen en daarna maak ik Mexicaanse wraps voor het avondeten, mmm!

En ik drink veel, heel veel van dit. Thee met citroen, gember, kurkuma en honing. Aangezien ik niets van hoestdrank mag is dit mijn enige hoop.

Zondag

En weer word ik wakker met ontstoken ogen, dit keer zitten ze allebei helemaal dicht en heb ik er eentje open moeten ’trekken’ om de weg naar de badkamer te vinden. Blegh!

Na het ontbijt werkt Giorgio heel wat wasjes weg en ik vermaak mij met Saar met kleien en een boodschappenlijstje maken.

Sarah wil haar naam heel graag oefenen, dus dat doen we! Zo grappig en schattig om te zien.

In de middag, wanneer Sarah en Giorgio de grote boodschappen doen, ga ik weer slapen. Saai zo’n week, maar mijn lijf heeft het nodig. En wanneer ik weer wakker word staat de koelkast weer vol en is het buiten heerlijk! Oh wat heb ik dit gemist. En je ziet iedereen meteen zo vrolijk!

De groene blaadjes die mijn moeder zo graag nog een keer wilde zien….daar zijn ze dan <3

Saar vermaakt zich verder met het knippen van folders. Maar toen ze moest opruimen ‘ mama dat duurt nog dagen!’ Vast heel herkenbaar…

In de avond eten we gezellig bij mijn vader. Hij maakte een heerlijke quiche met verschillende kazen, brocolli, tomaat en bacon. Daarna plof ik op de bank en schrijf ik dit weekoverzicht af. Wel een klein beetje benauwd en veel hoesten. Als het morgen nog zo is even langs de huisarts.

Ik wens jullie een heerlijke zonnige week toe!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

 • Hee Geertje,
  Ik volgde je op instagram en nu zag ik dat ik je ineens niet meer volg. Maar ik kan je niet meer terugvinden!

  Beantwoorden
  • Ha! Heb even in mijn volg-app gekeken en zie dat je mij gister ontvolgd hebt.
   De app blokkeerd dan de ontvolger, omdat ik zoveel volg-ontvolg-volg-ontvolg mensen heb. Ik heb je gedeblokkeerd en je kunt mij als het goed is weer vinden! Xx

   Beantwoorden

Write a comment