Kijk je mee?

Memory Lane. Photodiary 18-24 februari.

Ohh het is alweer bijna maart, de maand waarin Sarah 5 wordt! Maar eerst nog een terugblik naar afgelopen week. Hij was zonnig, vol lentekriebels en leuke dingen. Zo genoten we van het zonnetje, stonden ik en mijn zus in de krant en genoten we weer van de lekkerste gerechten.

Maandag

Oeps…gister werd het een beetje laat toen we op bezoek waren in Noord Brabant bij Kelly en Yannick. Maar het was zo gezellig! Gelukkig hebben we de foto’s nog. Ja, ook serieuze foto’s. De recepten die we hebben gemaakt komen dit weekend voorbij!

Saar lag er heel laat in maar had toch zin om naar school te gaan gelukkig. En ik…ik ben onwijs moe, dus doe de hele dag lekker rustig aan. En Pip doet mee. Wel wil ze heel veel aandacht en dat laat ze gewoon merken 😉

Joehoe zie je mij?

De maandag zelf was dus heel rustig en ‘saai’, maar heerlijk. En er kwamen wat pakketjes, zoals deze nieuwe opzetborstels van Dr Dent. Ideaal elke drie maanden schone borstels door je brievenbus!

Saar heeft vandaag iets ontdekt: Google Earth! Vanaf de ruimte naar een land gaan en ‘rondwandelen’ met Street View. Of ons huis opzoeken en naar opa ‘lopen’. Wat een plezier! nbgb

Dinsdag

Dinsdagochtend ben ik ondanks de vermoeidheid wel wezen sporten. Daarna heb ik mijn achterzitje van Yepp te koop gezet en…in no time was deze weg!

Mijn lunch: uiteraard weer een salade met hete kip dit keer.

Nadat Saar uit was van school zijn we naar opa gefietst om haar rapport te laten zien. Want ja, dan krijg je ook geld! En uiteraard deed Saar weer lekker gek met opa.

Avondmaal: heerlijke en simpele macaroni met gehakt.

Naast gehakt en groenten doe ik er meestal Italiaanse kruiden doorheen, zoals deze van Euroma. Niet gesponsord maar gewoon heel erg fan. Aanrader, door alle pasta’s!

Woensdag

Woensdag was een spannende dag voor Saar aangezien ze met haar klas naar een Middelbare school ging om te leren metselen, boren en verven. Spannend!

En voordat er geverfd kan worden natuurlijk goed inpakken…

Saar haar nieuwe verslaving is salami. Maar elke dag salami eten is niet zo gezond, dus koop ik het af en toe. Saar wilde uit school twee broodjes salami en had het in no time op!

En voor mij een boeren omelet als lunch! Met wat overgebleven groenten van de macaroni. Ideaal en heel erg lekker.

Het avondeten: rijst met kip-kerrie, ananas en sperziebonen. Hier maak je mij echt gelukkig mee!

Donderdag

Donderdagochtend: wederom sporten! En daarna een blogje schrijven over Saar nadat we met de juf hebben gesproken over haar rapport en toets. Groep 2 overslaan kwam ter sprake maar na wat brainstormen kwamen we tot een keuze en die las je afgelopen week in een blog!

We aten afgelopen week echt veel pasta, maar dat vinden we allemaal niet erg. Voor een recept voor de blog maakte ik lasagne van volkoren lasagnebladen. Hij was heerlijk en ook dit recept staat online!

Afgelopen week stond ik met een interview in Trouw. Het ging over het dalende consumentenvertrouwen en het feit dat alles duurder lijkt te worden. De dag na dit interview stond mijn lieve zus met een artikel in Trouw over ’toetsenbordhelden’ die zelfs onder berichten van een dodelijk ongeluk (zoals bij mijn broer) meteen losgaan. Of gaan speculeren dat er ‘wel alcohol in het spel zou zijn geweest’. Het lezen waard!

Vrijdag

Jippie, na een halve dag school is het voorjaarsvakantie! Om school af te sluiten voor even kregen we een rondleiding langs alle werkjes van de klas rondom het thema ‘bouwen’ en werd er een video met foto’s getoond. Saar was supertrots en liet onder andere haar woonkamer zien!

En Pio? Pip groeit maar door. Ze is nu zo groot dat ze overal bij kan (keukenblad, eettafel) en ook steeds op de vensterbank staat om mensen in de gaten te houden. Lekker ding!

In de middag gaan we richting de kinderboerderij en de speeltuin voor een speeldate met een vriendin en haar dochtertje. Het weer was even iets minder, maar dat mocht de pret niet drukken. We genoten zelfs van een ijsje!

Saar en Pip zijn trouwens enorm dikke vriendinnen. Pip komt altijd gezellig bij Saar zitten of liggen en is echt enorm rustig als Saar om haar heen is. Ze spelen heel leuk samen en zijn echt twee handen (of poten) op 1 buik.

Tja, het ziet er een beetje gek uit maar dit is spaghetti met tomatensaus en wat leftover groenten en daarbij gebakken vis met een heerlijk sausje. Het recept van dit sausje volgt nog, het is een zelfgemaakte variant op de saus van Knorr. Erg lekker!

Zaterdag

Weekend! En natuurlijk vakantie. Dus blijven we lekker lang in pyjama rondlopen. En knuffelen we met Pip. ‘Mama Pip is mijn zusje en ik ben zo blij ik heb eindelijk een zusje’ <3.

Hmm. Bij de Action kocht ik dit piep-balletje maar ik heb er al een retour gebracht omdat hij in no time brak. Maar ook deze is niet echt veilig voor honden, want Pip kreeg hem zo kapot. Niet kopen dus!

Ik luierde lekker op de bank met de nieuwste Allerhande en zag dit. En nu wil ik dit al dagen…

In de middag lopen we met Pip richting mijn vader om er een hapje te eten. Mijn zus en neefje zijn er ook! En samen helpen ze opa in de keuken met wat snijwerk. Cuties samen!

Zondag

Ook vandaag zitten we niet stil, we krijgen gezellig bezoek van vrienden en hun dochtertje. Ik zorgde voor een lunch met lekkere broodjes en de kinderen hebben zich prima vermaakt.

En dat is onder andere hier te zien…

Gister bij mijn vader thuis zagen we wat oude foto’s op de Ipad, zoals deze uit 2005. Ik was blond! En zat nog in de zon, haha.

Nadat het bezoek weg is weer verder met chillen. En ineens zie ik hoe lang Sarah al is. Hoe kan het dat ze ooit 44 centimeter en 4 pond was?

We gaan nu heerlijk genieten van onze week vakantie! Hebben jouw kinderen nu ook vakantie? Of heb je het al gehad of moet je nog even wachten? Een hele fijne week!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment