Kijk je mee?

Memory Lane. Photodiary 17-23 juni

Het was mij het weekje wel. Zo kreeg ik een CT scan van mijn aorta en zaten we met Pip tot twee keer toe met spoed bij de dierenarts. Gelukkig waren er ook weer genoeg fijne, leuke, gezellige en mooie momenten!

Maandag

Maandag, rise and shine! Een nieuwe week is begonnen en eindelijk gaan we de zomer zien! Sarah heeft in elk geval zin in de nieuwe week.

Ook Pip is er klaar voor!

Terwijl Sarah naar school is duik ik even mijn bed in om wat bij te slapen. Daarna de keuken opruimen, stofzuigen en de kleine mevrouw weer van school halen. Thuis speelt ze eindeloos (naakt)slak…

Nou ja eindeloos…op een gegeven moment is ze gelukkig weer Saar en mag ze even op de Ipad met een fruitsalade erbij.

Voor het avondeten krijgen we nog even een modeshow van Sarah. Ze pakt petjes en mutsen en combineert er hakken bij. Kan prima dit!

Avondeten is heel makkelijk: macaroni met ham en kaas.

Dinsdag

Dinsdagochtend sport ik weer een uurtje bij mijn fysiotherapie om daarna even met Pip te wandelen en een lekkere salade te maken als lunch. Dit keer met kip, champignons en paprika,

‘Ja hoi ik staar je altijd heel lang aan maar je snapt mij niet’ ofzo. Dit en dat elke dag. Lastig zonder ondertiteling!

Omdat het al best warm is vul ik een oud zwembadje van Saar zodat Pip met water kan spelen. Nou echt spelen werd het niet, ze dronk wel bijna het hele badje leeg.

Avondeten: heerlijke bami met verse sate.

Oh en die fijne bidon voor het sporten? Die eh…kan ik weggooien. Thanks Pip 🙁 Gelukkig heb ik er nog een staan.

Woensdag

Woensdag gaat mijn wekker echt heel vroeg (7.00) omdat ik een CT scan ga krijgen in de ochtend. Mijn arts wil uitsluiten dat er geen trombose in mijn aorta zit die kleine stukjes trombose ‘loslaat’ die vervolgens in mijn vingers komen. Het zou de pijn kunnen verklaren. Mocht er niets bijzonders te zien zijn dat houdt de arts het op een symptoom van de APS en daarbij ‘dikke pech’.

Giorgio brengt Sarah dus naar school en wanneer ik terug ben slaap ik 1,5 uur voordat ik Sarah van school op haal. Ik neem een heel vrolijk meisje mee naar huis!

In de middag fietsen we in alle hitte even naar de Action om een luchtbed voor Sarah te halen, alvast voor de vakantie. En we nemen een lading bellenblaas mee. Kost geen drol, een hoop plezier. Sarah blies hier bellen naar de hemel ‘naar oma oom Siep en Shiva’.

Pip: net zo nieuwsgierig als ik. En we hebben allebei die genetische afwijking dat we eindeloos door kunnen eten. Gheghe 😉

Het avondeten: heerlijke lasagne met onder andere gehakt, spekjes en balsamico. Het recept staat inmiddels online!

Donderdag

Donderdagochtend….we schrikken ons kapot als we beneden komen. Pip haar gezicht was helemaal opgezwollen (hier op de foto was het al een heel stuk minder). Haar ogen zijn zo dik dat ze dicht zitten en ook haar neus is flink gezwollen. Ik bel in de ochtend na het sporten de dierenarts ook al is het alweer een stuk minder. We moeten gelijk komen, want het lijkt op een allergische reactie en dat kan ademhalingsproblemen geven als je er niets aan doet.

Na een flinke shot prednison mogen we weer naar huis. De arts hoorde en voelde ook al wat vocht bij haar luchtpijp, dus het was maar goed dat we zijn gegaan. Op de foto hier onder is de zwelling al zo goed als weg. Het was waarschijnlijk een wespensteek. Arme Pip!

Vrijdag

Vrijdagochtend worden we allemaal brak wakker, want Pip heeft ons vannacht wakker gehouden met blaffen. We gingen steeds naar beneden maar begrepen niet goed wat er was. Ze wilde niet naar buiten en had genoeg water. Wanneer we in de ochtend beneden komen zien we dat ze heeft overgegeven en diarree heeft gehad. Ze is nog niet lekker!

Pip slaapt veel maar drinkt gelukkig wel voldoende. In de middag ga ik met Saar en een vriendin met haar dochtertje even naar het centrum om een ijsje te eten en wat winkels te bekijken. Sarah ging voor aardbei, ik voor citroen! Mmm.

En we kochten dit petje/hoedje voor de komende warme dagen en voor schoolreisje. Goed je hoofd beschermen!

De andere dame is niet zichzelf. Haar oren worden dik, rond haar neus zit nog vocht en ze is veel te sloom. Giorgio beld wederom de dierenarts en mag weer meteen komen. Ik heb er een beetje buikpijn van…

Waarschijnlijk had de Prednison van gister niet de hele reactie weggenomen waardoor ze nog steeds last heeft van zwellingen, braken en diarree. Ze krijgt wederom Prednison en medicijnen tegen de misselijkheid. Eenmaal thuis is het alleen maar….slapen slapen.

Zaterdag

Hoera! In de ochtend worden we begroet door een blije pup die weer een beetje levendig is. Ze eet weer, geeft niet meer over en kijkt vrolijk uit haar ogen. Phieuw!

En omdat het vandaag slipper-weer is worden de tenen van de kleine mevrouw even opnieuw gekleurd. Ze koos zelf de kleur en volgorde uit.

Later ga ik aan de slag met voorbereidingen voor de barbecue van vanavond, bij mijn vader. Mijn vader zorgt voor vis en vlees, mijn zus voor salade en fruit en wij verzorgen het toetje. Heerlijk citroenijs met aardbei en chocola! Doordat de chocola hard wordt in de koelkast is het heerlijk als snack!

Lief, altijd dat handje! Ze komt ook nog steeds regelmatig lekker tegen mij aan zitten of bij mij liggen en dat is fijn!

Mevrouw langbeen zeurde weer om voer en kreeg een bak met fruit. Eindeloos veel honger deze dame. Maar ja, haar benen worden ook eindeloos lang!

Nog meer fruit bij de barbecue!

En lekkere forel, hamburgers, sate, brood, salade en sausjes. Dit is zomer!

En van zo’n leuke dag ga je heerlijk dromen <3

Zondag

De komende week wordt heet! En dus scoorde ik afgelopen vrijdag dit zwembad bij de Albert Heijn. Sarah sprong er meteen in en ook Pip heeft even een ‘duik’ genomen. De komende nachten overnacht ik hier!

Straks gaan we lekker pizza maken die we opeten op de bank en daarna duiken Saar en ik in bad met iets lekkers van Lush.

Een hele fijne week voor jullie!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment