Kijk je mee?

Memory Lane. Photodiary 15-21 juli

Vorige week was fijn! Sarah kreeg vakantie, we staken opnieuw de barbecue aan en genoten van lekker eten. Maar we kregen ook een geweldig goed rapport voor ogen, deden aankopen voor de vakantie en hadden de woonkamer vol dozen staan!

Maandag

Nog een paar dagen en dan heeft Sarah vakantie! Woensdag is haar laatste dag en dan zal ze met haar klas naar Monkeytown gaan. Nu ze nog op school zit geniet ik even van de rust en werk ik wat aan mijn blog en Instagram. En maak onder andere een paar foto’s van deze mooie producten die ik opgestuurd kreeg!

Het zijn de nieuwste BB-creams van L’oréal met nog een paar extra producten om je huid te voorzien van extra glow. En glans, ja daar houd ik van! Je kunt het resultaat wel een beetje zien op deze foto. De BB-creams zijn ideaal voor op vakantie. Subtiel, verzorgend en met een goede SPF. Deze gaan mee naar Frankrijk!

Het avondeten vandaag was niet heel spectaculair: broccoli, ovenfrietjes en een pitabroodje met kipshoarma en een kwak saus. Meer kan ik er niet van maken (maar lekker was het wel).

Niet scherp, wel een hele leuke en lieve foto. Drie dames op 1 foto!

Pip is overigens niet altijd onschuldig en lief. Ze graaft elke keer onze tuin een stukje dieper. Ze vindt graven heerlijk dus ze kan haar gang gaan op het strand straks op vakantie! En deze tuin gaat na de vakantie eindelijk flink aangepakt worden.

Dinsdag

Vorige week zag ik Sarah haar rapport al tijdens het 10 minutengesprek. En wat een fantastisch rapport heeft ze! Ze scoorde bij bijna alles maximaal, behalve bij een onderdeel met klanken. Ik ben enorm trots op haar, ook als ze minder goed zou scoren. Ze heeft het zo enorm leuk op school en wil heel graag leren. De tekening in het rapport was hilarisch trouwens: ze tekende wat ze zelf het liefste deed. Slapen 😉

Eenmaal weer thuis van school: knuffelen!

Ze kreeg ook nog een cadeautje mee van haar juffen, lief!

En na school doen we spelletjes, want dat blijft toch wel favoriet naast slapen!

Als avondeten maak ik Mexicaanse rijst volgens het pakje van Knorr, maar dan zonder Knorr. Hij is heerlijk en het recept staat inmiddels online! Ik ben flink vooruit aan het koken zodat er genoeg recepten online komen in de vakantie.

Woensdag

Een blij ei hier: vandaag gaat ze naar Monkeytown! Geen school meer dus, maar lekker klimmen en klauteren.

Aan het eind van de ochtend haal ik haar weer op en ze heeft VAKANTIE! En ze mag meteen onze nieuwe stoelenvoor de vakantie  uitproberen.

Mijn lunch: hoe kan het ook anders, salade! Dit keer met een stukje zalm.

En uiteraard doen we weer spelletjes!

Sarah haar lievelingseten vandaag: spaghetti met tomatensaus en balletjes.

Maar dat was blijkbaar niet genoeg, want mevrouw had in bed weer honger. Ze zit weer in een groeispurt denk ik…

Donderdag

Wist je nog dat onze Ipad na 7 jaar toch echt heel erg kapot was? We hebben inmiddels een nieuwe en er zit meteen een stevige hoes omheen. Deze kun je ook gebruiken om je Ipad neer te zetten of te dragen. Ideaal!

Sarah had kwark op en dat lust Pip ook wel. Dikke kus!

Eh….Saar? Dit is de zoveelste natte wc rol die ik uit de wastafel vis bij het toilet. Ze legt steeds de rol er in na het handenwassen terwijl de kraan niet zo goed dicht is gedaan…Herkenbaar?

We gaan nog even samen naar de winkel voor wat boodschappen. En we hebben voor vandaag bananen nodig, maar ze zijn allemaal enorm groen. Of juist allemaal enorm rijp. Ach, ik vind het denk ik erger dat er zo’n bult plastic ligt.

Vrijdag

Door al die campingspullen die zijn gekomen hebben we veel dozen in huis (buiten mijzelf om ;)) en dat vindt Sarah heel leuk! Ze bouwt er tenten van en woont sindsdien ook in een vierkante doos.

Samen kijken of papa er al is.

Vanochtend haalden we Sarah haar zwempakje alvast op die ze gaat gebruiken voor zwemles. Zo kunnen we in de vakantie oefenen! Naast het zwembad zit een kringloopwinkel en daar kochten we wat boekjes en een spel op cd-rom. Dat spel wilde Sarah perse hebben en was 25 cent, maar was zo oud dat de laptop steeds foutmeldingen gaf. Jammer!

Daarna even een rondje lopen met Pip om de grote vijver. Dit is de buit van Saar, ze verzameld kilo’s steentjes en veren.

Ons avondeten was zeker niet verkeerd: vis in een jasje! Het is gebasseerd op het meergranen lekkerbekje met oergranen van Iglo, maar dan zonder Iglo. Aanrader! Het recept staat al online.

Zaterdag

Weekend! En vandaag krijgen we in de middag gezellig vrienden over de vloer. Er stond dus veel lekkers op tafel en het was heel gezellig. Pip en Saar konden vandaag wederom niet zonder elkaar <3

Het was ook bizar weer: hagelstenen zo groot als tafeltennis ballen! En een minuut later weer een blauwe lucht.

Ook vanavond kookte ik voor de blog en dit recept volgt nog. Het is een remake van de Indiase kip Jalfrezi van Knorr, maar dan zonder Knorr.

Zondag

Vandaag is een beetje onze rustdag, op een gezellige barbecue na! Sarah wordt op haar wenken bediend met vers fruit. Ze is dol op aardbeien en kersen, alleen zijn die pitten altijd zo vervelend. Tijd voor pitloze kersen 😉

Ik maak mij klaar voor de barbecue en trek een nieuw hempje aan, die overigens een klein beetje choked. Maar goed, is alleen maar handig voor de lijn als je constant een beetje misselijk bent (grapje hoor, viel wel mee).

Eerst nog even foto’s maken voor de blog…

En ik doe wat voorbereidingen voordat we richting mijn vader gaan voor de barbecue. Ik maak fruitsalade en zalmtartaar.

Mijn paps zorgde voor het vlees en stokbrood, mijn zus voor salade en ijs!

Deze zalmtartaar is echt geweldig lekker en maakte ik volgens het recept van keukenliefde.nl.

We ‘oefenen’ ook even met de tent (van mijn zus) opzetten en de kids kijken heel serieus toe…

Na een gezellige en lekkere barbecue op naar huis en lekker naar bed!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment