Kijk je mee?

Memory Lane. Photodiary 11-17 maart.

Wat een feestelijke week hebben we achter de rug! Over het weer praten we maar even niet, want we zijn elke dag wel een paar keer natgeregend. Maar hey, Sarah werd afgelopen donderdag 5 jaar en dat is wat telt. Kijk je mee naar onze gezellige, feestelijke week?

Maandag

Maandag….stilte voor de storm! Er vonden wat kleine voorbereidingen voor Saar haar verjaardag plaats en de maandag was voor mij vooral een rustige dag. Ik sliep overdag een paar uurtjes en schreef een recept uit.

Gister maakten we een paar foto’s met Saar in de kleding die haar oma uit Amerika had opgestuurd. Ze stuurde veel jurkjes op waaronder deze ’trouwjurk’ zoals Saar het noemt. Ze vindt hem prachtig en ik ook!

En deze broek en shirt zijn natuurlijk enorm stoer! Handig zo’n lieve oma die allemaal kleding opstuurt!

Ook kwam er een vegetarisch weekmenu online in het kader van ‘week zonder vlees’. Het zijn stuk voor stuk heerlijke gerechten die je in no time op tafel zet. Deed jij mee aan de week zonder vlees?

Zoals je ziet deden wij niet mee en aten gewoon vlees, zoals deze lunch met salade en pittige kip. Vind het gewoon te lekker!

Dinsdag

Dinsdag 12 maart kreeg ik zoals elk jaar weer even een flashback naar 12 maart 2014, twee dagen voordat Sarah werd geboren. Ik lag toen met mijn dikke buik (hier was hij scheef, Saar kroop steeds in een hoekje) in het ziekenhuis vanwege een hoge bloeddruk.

Ze zat toen nog heerlijk in mijn buik, maar niet meer voor lang.

Oh ik vind het toch steeds weer bizar dat mensen mijn recepten koken en lekker vinden! Zo zo bizar maar heel leuk en dankbaar werk!

Deze schat ging met mij wandelen in de regen. Vond zij niet erg, ik vond het minder leuk. Sowieso vond ik het afgelopen week verschrikkelijk. Elke dag natgeregend, geen zon zien….bleh. Maar het wordt beter!

En in de avond zit Pip gezellig bij ons op de bank. Of nou ja zitten…ze hangt soms gewoon in je nek. Kiekeboe <3

Woensdag

Oeh…Saar begint nu toch echt zenuwachtig te worden voor haar verjaardag morgen! Ze kreeg op woensdag al wat kaarten en daar was ze zo ontzettend gelukkig mee. Ze kon niet wachten om 5 te worden.

Ik zou vandaag een schoonmaakhulp krijgen via Helpling waar ik een samenwerking mee heb. Echter kwam deze niet opdagen, ze dacht dat het een week later zou zijn. Dan heb je aan mij een verkeerde, want zo’n eerste indruk vind ik echt heel slecht. Ik ga met Helpling kijken naar een andere schoonmaakhulp. Kunnen we meteen goed kritisch beoordelen!

Het avondeten was vandaag enorm simpel. Ovenfrietjes, sperziebonen en broccoli en een kipburger. Maar het was wel lekker!

En in de avond ben ik druk in de week met de traktatie van Saar voor op school. Ik bakte 24 cupcakes, tekende er met eetbare stift een ‘5’ op en stak er een leuk paraplu’tje in.

Overigens worden de papieren plu’s nog steeds op dezelfde manier gemaakt, namelijk met Chinees krantenpapier! Wie maakte ze vroeger ook open om te kijken>

Donderdag

Hoera! Sarah is jarig en is 5 jaar! Op deze leeftijd is het magisch om jarig te zijn en ze was dan ook heel vroeg wakker van de spanning. Beneden was het mooi versierd en er waren uiteraard cadeaus!

Saar kreeg nieuwe kleren aan en droeg onder andere deze leuke rok met gekleurde balletjes. Haar rok, shirtje en vest komen allemaal van de Zeeman!

Met nog een beetje kleine oogjes staat ze enorm jarig te zijn in haar nieuwe kleding. Hup, op naar school!

Een geweldig mooie muts op, een versierde stoel en vol in het middelpunt. Jarig zijn is leuk!

En helemaal als je ook mag kiezen wat je gaat eten. Je raadt het al, pannenkoeken. Gezellig samen met je neefje, hoera!

Aan het eind van de dag rode oren van vermoeidheid en alle indrukken <3

Vrijdag

The day after. Nog even een ochtend naar school en dan de hele middag spelen met je nieuwe cadeaus! Zoals dit spelletje met spaghetti en gehaktballetjes. Komt van de Action!

En haar nieuwe nagellak met nagelstickers moest uiteraard worden getest.

Pip werd ondertussen verwend door Saar en kreeg voor elke poot een kussen.

Vervolgens weer over op een spelletje Wie ben ik. Nostalgie!

En het avondeten was wederom makkelijk maar lekker: homemade tomaten-groentesoep met stokbrood.

Minder leuk: opnieuw pijnlijke vingertoppen, zoals ik een aantal maanden terug ook had. Maar dit keer aan de andere hand en het topje van mijn wijsvinger was ook wat blauw. Niet tof!

Maar ondanks dat ging ik toch aan de slag met 1 van de 2 taarten voor morgen, namelijk een verse appeltaart. Mmm!

Zaterdag

Vandaag is het weer feest, want er komen familie en vrienden een feestje vieren met Saar! Dus nog meer cadeautjes voor deze dame! Saar zit er al helemaal klaar voor in haar ’trouwjurk’.

Twee van de drie taarten bakte ik zelf, namelijk de appeltaart en de chocoladetaart met chocolate chip cookies. De appelkruimel hebben we gekocht.

Saar hielp mee met het maken van het chocoladetaartje en mocht de kaars er in zetten.

En toen hoorden we iets vallen op de grond en Pip speelde ermee. Wat het was? Een kies van Pip! Nog steeds lekker aan het wisselen.

Na de taart is het tijd voor wat hapjes en drankjes! Typisch Nederlands ook, toastjes, kaasjes en worstjes 😉

Zondag

Vandaag doen we HELEMAAL NIETS! Afgelopen dagen waren zo druk dat we vandaag echt moeten bijkomen. Saar speelt met haar cadeautjes, ik maak dit weekoverzicht en Giorgio draait wat wasjes.

Ik wens jullie een fijne en vooral zonnige, droge week toe!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Gefeliciteerd met je mooie grote dochter.
  Ze is gelijk met mij jarig, super leuk!

  Beantwoorden
  • Wat leuk, jij ook nog van harte!

   Beantwoorden
 • Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van jullie mooie dochter.
  Onze dochter was donderdag ook jarig, zij is 9 geworden. Dus ook hier een drukke en vermoeiende week achter de rug.

  Beantwoorden
  • Dank je wel, jij ook nog van harte!

   Beantwoorden
 • Nog een keertje gefeliciteerd met jullie mooie dochter! Wat een ontzettend leuke rok had Saar aan op haar verjaardag. Jammer dat onze dochters niet meer ‘klein’ zijn 😉

  Beantwoorden
  • Dank je wel!

   Beantwoorden

Write a comment