Kijk je mee? Random

Memory Lane. Photodiary 11-17 februari

Wat een week…Heel veel leuke dingen, afspraakjes, een heerlijke zon maar ook een verdrietige dag, een spoedritje naar de dierenarts en wederom ’te dik’ bloed bij mij. Veel leesplezier en een goede, nieuwe week!

Maandag

De week begon vrij rustig en gewoon. Op maandag genoot ik met Pip tijdens een rondje van een klein beetje lente. Zo fijn dat het in de ochtend al een stuk lichter is en de bloemen en bomen ontwaken!

De zon scheen overdag uitbundig en eenmaal binnen genoten we verder. Pip vond het heerlijk in de warme zon!

Na overdag wat te hebben schoongemaakt en een blogje te hebben geschreven is het tijd voor avondeten maken: nasi met verse sate en wat extra groenten!

Dinsdag

Vandaag is het 12 februari, dat betekent de sterfdag van mijn moeder. Alweer een jaar geleden dat ze overleed! Deze dag hebben mijn vader, zus en ik tot ‘mamadag’ gebombadeerd. Elk jaar gaan we lekker op pad, herinneringen ophalen en een hapje eten bijvoorbeeld.

We reden vandaag naar Nijmegen waar mijn ouders, zus en broer hebben gewoond voordat ik geboren werd. Leuk om alle verhalen te horen en door de wijk te lopen.

Daarna door het centrum slenteren, langs de waal lopen en een lekker broodje eten met de lunch!

Nijmegen is echt prachtig en ik besef weer ineens dat we er vaker naartoe moeten, want je kunt er ook heerlijk winkelen.

Even deze fijne dag vastleggen! Wat was het koud in de ochtend, maar o zo lekker warm toen het zonnetje door kwam en tijdens het eten naar binnen scheen. Een fijne dag!

Woensdag

Ik fiets nadat ik Saar naar school heb gebracht richting de Trombosedienst voor de maandelijkse controle en tussen de middag wandel ik lekker met Pip een rondje om de vijver.

Helaas…de uitslag van de Trombosedienst is niet zo goed en mijn bloed is wederom te dik. Ik moet gaan bijspuiten tot na het weekend en extra tabletjes nemen. Zucht.

Blijkbaar heb ik Pip wel moe gemaakt met het rondje lopen….

In de avond kook ik wraps voor een recept op de blog, namelijk die van ‘wraps met een twist frisse peper’ van Maggi, maar dan zonder Maggi. En wat was het lekker!

Donderdag

Goedemorgen! Het begint al licht te worden om 7.30 en met een uiterst goed humeur starten we de dag.

Zodra Saar op school zit ga ik met mijn vader richting de sportschool. Ja, we houden het tot nu toe goed vol en het is fijn!

En we genieten ook vandaag van de heerlijke zon, binnen en buiten!

Terwijl Saar op school zit slaap ik na het sporten even en schrijf ik een recept uit. En zodra Saar weer thuis is en ik even in de keuken ben, gebeuren dit soort dingen <3

Saar en ik haalden deze donuts voor Valentijnsdag bij de Albert Heijn. Saar wilde namelijk ook ‘vadertijnsdag’ vieren. En ze waren heerlijk!

Vrijdag

Vrijdag begon zo gewoon met een ontbijt met salami en smeerworst…

En na school kwam Sanne met haar kinderen gezellig langs om Pip te ontmoeten en bij te kletsen. Omdat het zo lekker was buiten gingen we ook even richting de kinderboerderij en de speeltuin. Zonder jas!

Genieten dit!

Eenmaal weer thuis bleken er twee krentenbollen te missen uit de tas van Sanne. En…het zakje lag in de bench van Pip. Ze voelde zich nogal betrapt toen we binnenkwamen en ze met de tas van Sanne om haar nek zat.

Je raadt het al, Pip had de krentenbollen gegeten! En omdat rozijnen enorm giftig kunnen zijn voor honden (veroorzaakt nier- en leverfalen) belden we met de dierenarts. Zij belde weer met het gifcentrum en we moesten meteen komen om Pip te laten braken. Na een hele berg brokjes en krentenbollen eruit te hebben gegooid mochten we weer naar huis. Pfff….schrikken!

Een beetje laat door het bezoek aan de dierenarts begin ik aan een heerlijke soep gebasseerd op een verse soep van de Albert Heijn: die van rode linzen, pompoen, kokos en limoen. Heel makkelijk om te maken, super lekker en wanneer je het zelf maakt een stuk goedkoper. Het recept volgt!

Zaterdag

Zaterdagochtend stap ik wederom de sportschool in aangezien afgelopen dinsdag niet door kon gaan. Zo hebben we toch nog twee keer gesport afgelopen week!

En blijkbaar heeft Pip weinig geleerd van het voorval gister, want vanochtend had ze mijn tas om haar nek toen we beneden kwamen. Gelukkig zat er niets eetbaars in.

Voordat ik ging sporten maakte ik nog een flink ontbijtje met havermout en appel. Kom maar energie!

In de middag kwam er bezoek van de nichtjes van Saar. Ze hebben de hele middag gezellig gespeeld, foto’s gemaakt en gekletst.

En….gek doen met klei!

Omdat het voor mij bergen met energie kost om bezoek te hebben met veel lawaai, ‘vlucht’ ik even het huis uit voor wat boodschappen. En eenmaal weer thuis is Pip wat rustiger (ze was zo enthousiast en eindeloos blij met het bezoek) en heeft ze dikke vrienden gemaakt.

Zondag

Heerlijk….ik mocht uitslapen tot 10.00! En dat kon ik ook wel gebruiken na afgelopen week. Deze ochtend starten we rustig op en doen we grote boodschappen. Vanmiddag gaan we richting Kelly, Yannick en de kinderen om er lekker te koken en te eten. En waarom precies dat horen jullie nog.

Ik wens jullie een hele fijne week!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment