Kijk je mee?

Memory Lane 8-14 februari

Het was een best spannende maar ook drukke week. Zo moest ik maandag naar het UMC voor controle en werkte ik deze week op de poli in het ziekenhuis in plaats van op mijn eigen afdeling. Maar weer heb ik genoten van alle dagen. Kijk je mee?

Zondag

Pyjamadag! Maar ook de dag van een heerlijk ontbijtje en nagenieten van gister. We zijn heel even naar het centrum geweest om wat spullen te halen en gingen even ergens wat drinken en een taartje eten. Sarah genoot hier erg van en zette het even op een brullen toen de appeltaart op was.

zentag

 

zentag1

Ik maakte vandaag een ontbijtje van havermout pannenkoekjes met warme appel/kaneel. Sarah kreeg haar dagelijkse pap en er kon zowaar een lach vanaf voor ze had ontbeten 😉

zentag2

De pannenkoekjes zijn heel makkelijk te maken: 90 gram havermout, beetje melk erbij en een eitje. Dan de pannenkoekjes bakken. De appel in stukjes met wat kaneel en suiker laten karameliseren, that’s all!

 

zentag3

Zooo lekker….

zentag4

 

Maandag

Vandaag had ik twee afspraken staan in het UMC, het verhaal kon je afgelopen week lezen. We hebben er maar een dagje uit van gemaakt en liepen er rond van 10.00 tot 14.00,

mentag

 

Tussen de afspraken door maar even wat eten in het gezellige restaurantje van het UMC. Voor het feit dat het een ziekenhuis restaurant is, is het eten heel goed.

mentag1

Eenmaal thuis maakte ik heerlijke nasi met wederom….een gebakken ei. Vandaag is het gewoon ei-dag! Ik wilde in de avond nog gaan sporten maar het bezoekje had mij meer uitgeput dan ik had voorzien, zelfs na even geslapen te hebben.

mentag2

Tijdens het koken keek ik met Sarah even naar de mensen en de vogels buiten en probeerde ik haar lieve snoetje op de gevoelige plaat te leggen. Geen makkelijke klus met een zeer beweeglijk meisje.

extra

Dinsdag

Even bijkomen na gisteren. Ik breng vandaag veel door met Sarah die niet echt lekker in haar vel lijkt te zitten. Ze kan wel lachen, maar piept en huilt ook regelmatig. En dan is het zo lastig dat ze nog niet kunnen praten om duidelijk te maken wat er is. Samen fietsten we even naar de apotheek en trombosedienst voor controle. Eenmaal thuis, gaan de sloffen weer een en die doen we ook niet meer uit.

tens

Dit vind ik zo knap en lief van Shiva. Zij is dol op ballen, maar op het moment dat Sarah ermee speelt, houdt zij zich toch in. Zelfs als Sarah heel verleidelijk de bal voor haar neus houdt. Lieve lobbes is het.

tens1

 

Afgelopen weekend printte ik dit schoonmaakschema uit en heb ik hem ingelijst in de keuken gezet. Zou het mij gaan helpen meer structuur te krijgen? De koelkast is in ieder geval helemaal onder handen genomen, net als de keukenkastjes, kookplaat en afzuigkap. Voelt zo fijn! Let niet op onze lege koelkast, dit was de dag voordat de grote boodschappen weer zouden worden gedaan.

tens2

 

Ik had nog een beetje witte wijn over en daarmee marineerde ik de zalm voor het avondeten, om hem vervolgens op de grill te leggen. Mmm…

tens3

Woensdag

Zo verlaat je heel even je spelende kind om naar het toilet te gaan en zo ben je je kind bijna kwijt. Bedolven onder de folders en de boeken was Sarah zich aan het vermaken. Papier kreuken, scheuren, weggooien en stukjes in de mond stoppen. Papier hier….

wets

Papa was trots dat Topgear ook tussen het leesvoer zat.

wets1

Na deze ravage was het tijd om Sarah naar het kinderdagverblijf te brengen zodat ik een paar uurtjes kon gaan werken. In plaats van wat klusjes op mijn eigen afdeling te doen, liep ik vandaag mee op de poli om hartfilmpjes te maken bij patiënten. Voor mij niets nieuws, alleen het systeem op de poli moet je even zien en doorkrijgen. Wie weet kunnen ze mij gebruiken om de gaatjes op te vullen bij ziekmeldingen. Het was heel leuk en leerzaam, maar ook ontzettend vermoeiend. Het viel tegen hoe inspannend het is om een paar uurtjes vooral staand werk te doen. Ik kwam bijna niet meer thuis, maar heb het toch gered.

Eenmaal thuis lag er een leuk kaartje uit Curaçao op de deurmat. Familie van mijn man gaat in april trouwen en heeft ons uitgenodigd om daarbij te zijn. Jammer dat het niet om de hoek is…

wets2

 

Het was niet alleen een vermoeiende dag voor mij, maar ook voor Sarah. De indrukken die zij op het kinderdagverblijf opdoet, zijn erg vermoeiend. Vanavond maar heerlijk op tijd naar bed.  Giorgio, mijn man, deed nog even de grote boodschappen vanavond. De dames hadden hier geen energie meer voor en kropen gezellig op de bank.

wets3

Donderdag

Gister stond er een DIY op de site en liet ik zien hoe je van een verwaarloosde lipstick een verzorgende lippenbalsem maakt. Hoewel hij erg roze lijkt, is dit kleurtje heel subtiel. Grappig detail is dat manlief hem nu ook wel eens gebruikt.

dens

 

Ik maakte een snapchat account aan, wel eens van gehoord? Ik hoorde er steeds meer mensen over en werd nieuwsgierig. Mijn naam is Geertje1985, voeg mij gerust toe! Ik vind het wel een grappig medium, hoewel Instagram nog steeds mijn nummer 1 blijft. dens1

Afgelopen week had ik mij aangemeld bij Francesca om mee te doen met een actie van haar blog en Albert Heijn. Het is een hele leuke samenwerking en betreft het uitproberen en testen van de nieuwe verrassende producten van Albert Heijn. Hoe leuk is dat!

dens2

 

Ik kookte in de avond Chili Con Carne waar ik later op de avond nog van genoot door een left over op te warmen en voor de televisie te eten. Heerlijk!

dens3

Vrijdag

Vandaag begon niet leuk want ik werd in de ochtend ineens niet lekker. Ik zakte weg in de stoel en ben dat moment ook even kwijt. Ik had koffie in mijn handen en liet dit vallen. Daarna bleef ik mij slap en misselijk voelen. Giorgio wilde niet dat ik alleen thuis bleef dus ben ik naar mijn ouders gegaan met Sarah. Daar heb ik lekker rustig aan gedaan en heerlijk geslapen. Ondertussen vermaakte Sarah zich met opa en oma.

fret4

Eenmaal weer thuis ging het wat beter en werd ik blij verrast met het pakket van de Albert Heijn. Deze werd vers afgeleverd met koelelementen erin. Wat een lekkere producten zitten hier tussen! Even was ik bang dat ik de kruidenmixen niet mocht hebben in verband met het zout, maar na wat studie blijkt dat hier geen toegevoegd zout in zit. Heerlijk!

fret2

 

fret

 

In de avond aten we pannenkoeken en ik maakte er natuurlijk weer veel te veel. Dat vind ik het nadeel van een pakje. Ik heb wel eens een fles gehaald met pannenkoekenmix, maar dat is vaak weer net te weinig. Dan maar leftovers eten de volgende dag 😉

fret3

Voor Sarah haalde ik even voor het gemak een potje van Olvarit. Gepureerde pannenkoek is niet heel lekker (gok ik). En af en toe is een potje helemaal niet erg, dit is nog maar het 3e potje sinds haar geboorte. Sarah vond deze heel erg lekker!

 

fret5

Zaterdag

Vandaag weinig plannen. Morgen gaan we bij vrienden op bezoek in Amersfoort en proberen we het filmpje te bewerken waarin Giorgio mijn haar en make-up doet. Ook willen we de woonkamer kindjes-proof gaan maken aangezien Sarah nu door de hele kamer schuift/kruipt en zich optrekt aan allerlei meubels. Bij de Babydump hebben we een kitje gekocht met alle benodigdheden.

zat

Ik wens jullie allemaal een heerlijk weekend toe! Hebben jullie nog leuke dingen op de planning en in het bijzonder voor Valentijnsdag?

valentijn

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment