Kijk je mee?

Memory Lane. 7-14 maart.

Afgelopen week was lente, veel zon, een verdrietig meisje en een vermoeide mama. Maar hé, zelfs dan zien we lichtpuntjes! Kijk mee naar mijn week van dag tot dag.

Zondag

zonnnnndag

Zoals een heel groot deel van Nederland waren wij vandaag buiten te vinden. De eerste echte lentedag brachten wij door op de hei voorbij Ede. Dit is onze vaste wandelplek waar Shiva ook heel blij van wordt. Het was echter heel druk (logisch!) en we moesten daarom aan de weg parkeren. Heerlijk was het en we hebben een fijn stukje kunnen wandelen in de zon. De stralen op je gezicht voelen, de wind door je haren en in de verte het voorjaar kunnen ruiken. Love it!

Ik kreeg ook de foto’s binnen van de fotoshoot die mijn man en ik hadden in Amsterdam bij Nicky thuis (www.mommyonline.nl). Omdat ik mama van het jaar was geworden won ik naast een geweldig groot prijzenpakket en een beker, ook een fotoshoot. Kijk nou hoe lief Sarah er op staat! Ze was best moe op dat moment en had niet altijd even veel zin, toch wisten we haar weer aan het lachen te krijgen.zonnnnndagggggg

 

En nog één met mama!zonnnnnndagggg

En papa en mama samen….♥

IMG_4312

Maandag

Giorgio weer aan het werk, Sarah en ik een dagje samen. Deze week begin ik met het afbouwen van de Nutrilon. Weer een mijlpaal! Ik start met het vervangen van de Nutrilon door soyamelk in haar pap ’s ochtends. Aan het einde van de week vervang ik ook de melkfles voor het slapen door dit goedje. Sarah vindt het gelukkig lekker en merkt er weinig van.

maaaaaaaaaaandag

Als ik haar uit bed haal zie ik wat knipjes liggen in het mandje op de commode. Voor de gein steek ik er één in haar haren en zoals ik had verwacht staat het nog leuk ook! Eigenwijs ding. Ze laat hem er wel inzitten maar toch vind ik het een beetje griezelig, vooral omdat het zo’n klein knipje is. Ik haal hem er dan ook weer uit. Nog even geduld!

maaaandagg

Niet lang daarna raakt Sarah aan de diarree (door de antibiotica kuur) en krijgt ze andere kleren aan. We gaan voor lief en ik pas nog even haar hoedje voor de zomer. Ik kocht deze vorig jaar maar toen was hij veel te groot, nu past hij perfect!

maaaaaaaaandag

In de avond vind ik het weer tijd voor een guilty pleasure…ik begin ernstig verslaafd te raken aan sushi. Misschien moet ik mij maar eens gaan aanmelden bij de ASo’s (anonieme sushivreters).

maaandag

Dinsdag

Sinds deze week ontwaakt kleine mevrouw niet om 8.00, maar rond 6.30. Ik denk dat het te maken heeft met het feit dat het vroeger licht wordt. Ik neem haar nog even bij mij in bed maar echt slapen doen we niet. Ik maak wel even een foto van een lief handje wat licht geeft.

dinsdaaaaaaaggg

 

Ik had onlangs een bestelling gedaan en vandaag kwam het binnen: wax tarts van Yankee Candle. Heel lang heb ik waxtarts gehad uit Amerika of van de Xenos, maar deze gingen niet heel lang mee. Ik hoorde goede verhalen over Yankee en besloot wat geurtjes te bestellen. Vooral de zwarte (midnight summer) is zo lekker!

dinsdaaaaag

 

Er kwam ook post over een onderwerp wat ik altijd een ‘ver van mijn bed show’ noem, het pensioen. Omdat ik bijna een jaar in de ziektewet zit gaat mijn loon straks omlaag en dus ook mijn pensioen. Hierover werd ik ingelicht en ik kreeg informatie over de mogelijkheden om het pensioen zelf aan te vullen. Ver van je bed of niet, het is wel belangrijk!

dinsdaaaagggggg

 

Kijk deze jongens gezellig samen in een zakje chillen! Ik kreeg een handjevol rode pepers van mijn ouders en deze komen altijd op. Je kunt ze prima drogen en alsnog gebruiken door het eten. Hier eten we altijd veel rode pepers. Nu Sarah echt met de pot mee eet wat minder, maar toch wil ik haar eraan laten wennen.

dinsdaaaaggggggggggggg

Woensdag

Woensdag is een dag dat ik altijd werk. Vannacht was een ramp met slapen: Sarah huilerig, ik hoestte als een zeehond (weer verkouden) en Shiva aan de diarree en overgeven. Zij moest er dus elke keer uit. Ik gok dat ik ongeveer 3 uurtjes heb geslapen. Vroeger had ik het met wat koffie extra echt wel gered, nu weet ik gewoon dat dat niet meer het geval is. Ik kom amper de dag door als ik thuis ben, laat staat als ik Sarah weg moet brengen naar het KDV en daarna door moet fietsen voor een dag werk. Ik meldde mij af en Giorgio bracht Sarah naar het KDV. Ik sliep een gat in de dag en was daarna fit genoeg om haar weer op te halen. Balen, maar het was niet anders. Op de achtergrond een zielig hoopje hond.

woensdaggggggg

Project moestuin vordert overigens gestaag. Helaas gaan de potjes waar de aarde inzit een beetje schimmelen hier en daar. Nog meer mensen die er last van hebben? Tot de tijd is aangebroken dat ik ze kan verpoten spreek ik ze moed in om door te groeien. Of zou ik moeten dansen?

donderdaggggggggg

donderdagggggggggggg

 

Ondanks dat Sarah niet lekker in haar vel zit (buikpijn, huilerig, overstuur) kan ze op commando nog steeds lachen. Ze is overigens als een speer gaan kruipen door de kamer en gaat heel makkelijk zelf staan. Nog even en ze loopt langs de tafel en de bank op. Of straks met behulp van papa en mama…het gaat zo snel! Nog een paar dagen dan wordt madame 1 jaar.

woensdagggggggggg

Donderdag

Hoera! De laatste dag voor de antibiotica is aangebroken. Ik kijk uit naar de dag dat ik mijn dochter weer terug krijg. Diarree tot in haar nek (sorry, too much information..), kramp, slecht eten en heel veel huilen maken het er niet leuker op. Vanmiddag gaan we even naar de huisarts om te laten luisteren en te beoordelen of de bronchitis helemaal weg is.

dundddddd

Wij merken dat Sarah steeds meer contact zoekt met Shiva. Nu ze alle kanten op kan kruipen is ze vaak rond de mand van Shiva te vinden. Ze kruipt er gelukkig nog niet bij. Ik hou de twee altijd goed in de gaten. Ook al weet ik dat Shiva een goedzak is, toch zal ik er altijd bij blijven. Saar test nog even de elasticiteit uit van de oren van Shiva.

dund

 

Vandaag kwam er een blogje online over het hechtingsproces tussen Sarah en mij. Doordat we in het begin veel van elkaar gescheiden zijn is dat heel moeizaam verlopen. Gelukkig is uiteindelijk alles weer goedgekomen. Ik kreeg heel veel lieve reacties op het artikel en het werd ontzettend veel gelezen.

dunddd

 

Ik bestelde vandaag ook het Wetboek voor Bloggers, van Charlotte Meindersma. Zij is jurist en heeft een fijn boek geschreven  over het bloggen en waar je zoal rekening mee moet houden . Hoe gaat dat nou, online publiceren? Hoe zorg je dat je publicaties zo optimaal mogelijk worden ontvangen en met welke regels heb je te maken? Ik heb er veel goeds over gehoord en ben dan ook heel erg benieuwd!

dundddd

Voordat we naar de huisarts gaan maken we nog een wandeling samen. Het is wederom heerlijk weer en de zon zal ons allebei goed doen. Ik vond nog een heel leuk zomerjasje in haar kast. Echter is dit maat 68 en eigenlijk veel te klein. Sarah zit net in maat 80. Maar omdat er geen andere zomerjas in huis ligt trekken we deze gewoon aan. Niemand die het ziet 😉

dundddddd1

Vrijdag

Goedemorgen! Na een wederom korte nacht (lees: om 5.30 wakker) worden we verwerkomt door de zon en een blauwe lucht. Dat maakt veel goeds, ondanks de kleine oogjes. Ik breng Sarah naar mijn ouders en fiets door naar mijn werk.

vrijdaaaaaaaag

Op mijn werk worden mijn agena en ik weer herrenigd. Ik heb urenlang naar dat ding lopen zoeken thuis en was in de veronderstelling dat Sarah hem ergens had verstopt. Uiteindelijk lag hij gewoon in mijn postvakje, ik had hem vorige week op mijn werk laten liggen. Niet handig!

vrijdaaaa

Als ik thuiskom liggen er 2 leuke kaarten voor Sarah op de mat. Toch wel gek dat ze alweer 1 jaar wordt, maar ook heel erg leuk! Sarah is vanaf morgen geen baby meer…

vrijdaaaaggg

Ik kom tijdens het koken erachter dat ik geen één foto heb geplaatst wat met eten te maken heeft (alleen de sushi). Bij deze besloot ik ons uiterst spannende avondmaaltijd op de gevoelige plaat te zetten. Rijst, brocolli en tartaar. Hoe exotisch!

 

vrojkdaaaag

Tijdens het eten wordt de brocolli in elk geval goed gedeeld.

vrijdaaaaaaagg

Zaterdag

Vandaag is het feest in huize Boekhouder! Heel groot vieren we het niet aangezien wij allemaal nog niet zo fit zijn. We hebben daarom besloten het feestje te verplaatsen naar volgende week. Het is voor iedereen fijner als ze zich wat fitter voelen. Wel eten we een klein taartje en komen mijn ouders op bezoek. En natuurlijk komen er balonnen en slingers!

IMG_1530

 

Ik wens jullie allemaal een heel fijn en gezellig weekend!

handtekening

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Hier gaat het ook goed met de noestuintjes. Ik ben heel benieuwd wat we er straks van kunnen eten haha.
    Dat boek van Charlotte, ik ben er erg nieuwsgierig naar haha. Ben benieuwd wat je er van vind :).

    Beantwoorden

Write a comment