Kijk je mee?

Memory Lane. 5 – 11 april

Het was een heerlijke week met zon, uit eten, een mini-vakantie in het vooruitzicht en plannen om het huis voorjaars-proof te maken. Kijk je weer mee naar mijn week?

Zondag

Eerste paasdag. Voor ons niet heel bijzonder dit jaar, aangezien we allebei een dieet handhaven van rijstwafels en bananen. We zijn allebei ziek en hebben een combinatie van gewone griep en buikgriep. No fun! Vandaag wordt het dus niet gourmetten, maar hopen dat het eten binnen blijft. Sarah heeft trouwens nergens last van, behalve wat hoesten en snotteren. Gelukkig! De gourmetschotel leggen we dus maar even in de vriezer…

zundah

En de rest van de dag doen we weinig. Ik duik voor een aantal uur mijn bed in en kom er iets beter weer uit.

zundagggg

 

Vader en dochter houden een chill-sessie op de bank. Zo lief hoe Sarah altijd haar handjes achter haar hoofd doet. Ook als ze in bed ligt of slaapt. Haar manier van ontspannen liggen!En dan de benen ook nog over elkaar heen, haha.

zundagggggg

Maar dan is het wel weer genoeg en gaat ze weer op onderzoek uit. Sinds ze heeft ontdekt dat je kan lopen met je benen trekt ze zich overal aan op en staat ze de hele dag. Ook benut ze elke kans om te lopen met ons of met het loopwagentje. Leuk om te zien!

Oh ja….en een lekker kontje…zunday

Ik kijk op weeronline en zie dat het geweldig weer gaat worden. Hoe heerlijk is dit! Dit zijn ook echte geluksmomentjes, zo fijn.

 

zundagg

Maandag

Tweede paasdag; we zijn al wat meer opgeknapt en gaan lekker eten bij mijn ouders. Gelukkig smaakt het weer en kunnen we er van genieten.  Sarah geniet eerst nog even van een banaan. Twee keer knipperen met je ogen en hij is weg. Lekker proppen!

mantag

Daarna is het tijd om aan te kleden (slimme mama, na de banaan de kleren aan) maar blijkbaar heeft ze er niet veel zin in. Als ik haar even laat staan om haar broek op te trekken en haar vervolgens weer laat zitten gaat het mis. Zitten is voor baby’s mama, ik wil staan. Alleen maar staan. Juist.

mantagg

Snaphet dan!mantaggggg

En bij mama duwen we er nog even een paracetamolletje in. Ik heb al een paar dagen hoofdpijn, waarschijnlijk van de griep. Soms heb ik dagen dat ik bijna leef op deze dingen.

montagg

Dinsdag

Eerst vertrekken Sarah en ik snel even op de fiets richting de Trombosedienst. Ik moet na drie weken weer geprikt worden voor een nieuwe dosering bloedverdunners. Ik was bang dat ik weer te hoog of te laag zat, maar eindelijk lijk ik stabiel te zijn. De bloeduitslag was prima, keurig binnen de goede waarden. Geeft mij wat meer vertrouwen! Over 4 weken moet ik weer terugkomen.

Aangezien papa komend weekend jarig is moet er geknutseld worden. Sarah zal op het KDV ook wel wat maken, maar toch gaan we aan de slag met papier en stickertjes. Ik kan niet wachten tot Sarah zelf aan de slag kan met verf, klei en papier. Nu kijkt ze vooral nog toe maar het is natuurlijk veel leuker als ze straks het allemaal zelf doet. Oh ja, haar beker ligt trouwens altijd op de grond, vindt ze leuk…

tindag

Na het knutselen laat ik dit monstertje weer los en na een aantal minuten lijkt het alsof er een verwoestende orkaan is langs geweest.

tindahh

 

Dus……

 

tindayy

Ik maak voor vanavond gebakken vis met wortels en gebakken aardappels. Of wij ooit gewone gekookte aardappels eten? Bijna nooit. Het zijn of frietjes of puree of gebakken aardappels. Gewoon gekookt is zo…gewoon. Ik vind het maar een droge hap als ze alleen maar gekookt zijn en jus vind ik niet lekker.

tindagg

En het is dinsdag, dus halen we de weekboodschappen in huis! Voor ons altijd een heel gezellig uitje.

tindayyh

Woensdag

Vandaag de laatste werkdag voor mijn kleine vakantie. Ik moet voor mijn eerste bevolkingsonderzoek en dus brengt Giorgio Sarah naar het KDV. Na dit onderzoek fiets ik door naar het werk om aan het einde van de dag Sarah weer op te halen. Op het werk blus ik eerst wat brandjes tijdens een BHV cursus en vervolgens hijs ik mij in een wit pak. Fijn gewerkt, maar zo ontzettend moe als ik thuis kom.

Ik trek een pyjama aan en doe hetzelfde bij Sarah. Daarna hebben we mooi even de tijd om naar de jongens op het veld te kijken. Sarah got swag hahaha!

woentje

Dit is trouwens altijd zo’n leuk gezicht in de ochtend: Sarah en Shiva die met smart op Giorgio wachten. Wanneer kom je nou beneden?

woentjeh

Look what I found! Toen we het nieuwe autostoeltje voor Sarah kochten kregen we er een gratis pocket bij om een beker in te plaatsen. Handig voor op vakantie in juni! We hebben besloten dat we gaan kamperen in Frankrijk. Een huisje is het makkelijkste als we Shiva ook meenemen. Lekker met zijn vieren op reis, ik heb er zoveel zin in!

woentjehh

 

In de avond typ ik nog een blogje en voordat ik het kan opslaan ontstaan er ineens een foutmelding. Een fout in de databaseverbinding? Nog nooit gehad. Gelukkig heeft WordPress mijn artikel toch in de tussentijd een keer opgeslagen als concept, waardoor ik niet zoveel tekst kwijt ben. Gek, want ik hoorde het de afgelopen week ineens bij meer bloggers.

woentjess

Oke, even jullie mening. Welke kleur is dit? Mahonie-bruin? Het heeft zo’n mooie gloed in de zon! Na het wassen zijn de krullen extra klein, mooi gezicht.

woentjessss

Donderdag

Onze eerste vakantiedag!En kijk eens wat een weertje!

toendert

Na een heerlijke nacht slaap vertrekken we naar de bouwmarkt. Ik wil met dit mooie weer een soort make-over van de huiskamer. Alles moet opnieuw gewit worden (zie de muur achter de spullen…van de kinderwagen die er tegenaan staat of vlekjes van Shiva). Ook ga ik aan de slag met het lakken van het dressoir en een side-table. Deze wordt wit met taupe accenten.

toender

Dit is het tafeltje, hij is van mijn opa en oma geweest. Ik vind hem heel leuk en hij is vrij strak, maar de kleur is echt heel oudbollig en past niet bij ons lichte interieur. Ik ga dus aan de slag met spuitbussen verf. Het resultaat gaan jullie zeker zien!

toendertad

Vanmiddag brengen we Sarah naar opa en oma en gaan we lekker met zijn tweeën uit eten en naar de film. Lang geleden! We hebben heerlijk gegeten bij de Heksenketel in Ede. Vooraf had ik Carpaccio en Giorgio genoot van garnalen in knoflookolie. Het was qua zout prima te doen op mijn bordje!

toendertje

 

Het hoofdgerecht (biefstuk met Rozemarijnolie, rucola en parmezaanse kaas) ben ik vergeten op de foto te zetten. Het zag er ook zo lekker uit (en het smaakte ook heerlijk) dat ik een foto totaal onbelangrijk vond. Daarna was er nog plek voor een toetje! Giorgio ging voor de brownie en ik at kaneelijs met spekkoek. Goddelijke combinatie!

 

toendertjesss

Vervolgens zijn we naar de bioscoop gereden en hebben we Fast & Furious 7 gezien. Heerlijke film met actie. Normaal houd ik niet van actie, maar deze films met een verhaal vind ik leuk en spannend. Het einde vond ik ook mooi, er was nog een eerbetoon aan Paul Walker.

Deze liefjes kwamen trouwens per post uit Amerika. Mijn schoonmoeder had een doos vol lekkernijen gestuurd voor pasen, maar kwamen vandaag pas aan. Een doos vol kleurstoffen eigenlijk, haha. Heerlijke marshmallow chicks, chocolade, lolly´s, etc. Lekker!

toendertd

Vrijdag

Sarah is logeren bij opa en oma en dus kunnen we uitslapen. Gisteravond is het door de film laat geworden en we worden om 10.00 wakker. Rustig koffie drinken en ontbijten, toch wel gek! Geen brabbelende Saar om je heen.

frietjuh

Aan het einde van de ochtend vertrekken we richting het centrum waar we nog wat winkelen. Ik kocht een tas en wat accessoires bij de Action en Giorgio een ophangbeugel voor de televisie. Hij wil deze graag aan de muur bevestigen en het liefst voordat we de muren gaan witten morgen. Zo gezegd zo gedaan. Ook genieten we even van ons eerstje drankje op het terras.

frietje

De buit…

friet

Het is vandaag voor het eerst blote armen-weer en ik trek een shirtje aan met korte mouwen. Ik zie nu pas hoe slecht ik ben geprikt afgelopen dinsdag bij de Trombosedienst.  Ook zie je aardig wat littekenvorming. Als mensen maar niet gaan denken dat ik een junk ben…Zie je Shiva trouwens? Haha.

frietjesss

Kijk nou toch, wat een mijlpaal! De verwarming staat uit en nog is het 19 graden in de kamer. Hoera!

frietjuhhss

 

Zaterdag

Morgen is Giorgio jarig en vandaag ga ik aan de slag met een lekkere taart, een bijzondere Mediterraanse versie van de appeltaart. Morgen komt het recept op de blog te staan. Verder gaan we hard aan de slag met het verven in huis en gaat er een grote schoonmaak plaatsvinden. Veel weggooien, opruimen en poetsen. Heerlijk!

Gister kochten we trouwens ook wat verzorging voor de haren van Sarah. Een 2 in 1 shampoo en een haarlotion. Ik ga ze testen en ben benieuwd of het goed werkt voor de haren van Sarah!

haar

Ik wens jullie een heel fijn en gezellig weekend toe! Heb je nog leuke plannen? Laat het mij weten!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Wat leuk om te zien allemaal. Zo schattig dat Sarah en Shiva aan de trap zitten te wachten, haha! Wat een heerlijk weertje was het hé?

    Beantwoorden
    • Ja lief gezicht hè haha. Het was heerlijk…komende week weer!

      Beantwoorden

Write a comment