Kijk je mee?

Memory Lane. 3-9 mei

Met een redelijk volle batterij kwam ik de week door. Hij was fijn, druk maar vooral heel gezellig. Kijk maar weer mee!

Zondag

Goedemorgen! Na een lekkere nacht te hebben geslapen is het eerst tijd voor ontbijt en maak ik voor deze mevrouw pap klaar. Gaat er altijd in als de beste. Na de pap nog even haar out of bed look temmen met een beetje haarlotion.

zonie

Zodra de camera tevoorschijn komt gaat ze er soms echt voor zitten. En die komt vaak tevoorschijn…haha. Kijk haar poseren…

zonie1

Giorgio had gister wat lekkers gehaald bij de Albert Heijn, namelijk deze chocolate chip cookies. Ze waren enorm en ik gok dat ze minstens 2000 calorieën bevatten. Kan het beter direct op mijn heupen plakken.

zonie2

Het was al weer heel lang geleden dat we samen op de foto gingen. Sarah heeft hier alleen meer aandacht voor haar banaan, wat ik zeer begrijpelijk vind.

donie2

Vandaag zijn we naar de Ikea geweest en hebben we wat lampen gekocht en accessoires. Eenmaal thuis richten we de boel in. Verderop in de diary zie je wat we zoal gekocht hebben. Voordat de lampen aan de muur werden bevestigd hadden we nog een muurtje te witten. Zo heerlijk om het huis wat op te frissen als er een nieuw seizoen start!

Ik zag trouwens dat het volgende week heerlijk weer gaat worden. Vooral maandag! Dat wordt genieten…

 

zonie3

 

 

 

Ik maak in de avond het heerlijke recept wat ook online is gekomen afgelopen zondag, namelijk de kerrierijst met makreel. Aanrader!

knofvoor

Maandag

Een dag werken voor de boeg! Mijn werkdag verloopt heel erg goed en ik werk weer 6 uur, waarvan 4 uur op de afdeling in uniform. Ik help collega’s en doe wat hand en spandiensten. Maar toch, het zijn al zoveel stappen meer! Eenmaal thuis snel boodschappen doen voordat de winkels sluiten, het is namelijk 4 mei. Na de boodschappen ploffen we allebei op de bank en komen we bij van een drukke dag.

monie

 

Dit is trouwens één van onze aankopen bij de Ikea, een staande lamp. Hij is mooi strak en geeft geweldig licht. Er moet alleen een andere lamp in, omdat het nog vrij fel licht is. Maar hij staat zo mooi!En ja, er ontbreekt nog een stukje plint om de kabels weg te werken. Met de oude lamp die er eerst stond konden we dat mooi verbergen haha.

monie1

En we kochten twee nieuwe kussens…

monie2

En een nieuw lampje voor in de vensterbank….

monie3

Ik zet vandaag mijn pillen uit voor de hele week. Ik word alleen erg chagrijnig van de plastabletjes die ik moet halveren. Ik heb sinds een paar weken tabletjes van een ander fabrikant en deze verkruimelen of breken op de raarste plekken als ik ze wil halveren met het snijdertje. Lekker goedkoop alternatief dit, not!

kak

Dinsdag

Vandaag is mijn man ook vrij omdat het bevrijdingsdag is. Hij wilde eerst meelopen als Veteraan in Wageningen, maar besloot in verband met het weer en een pijnlijke knie om toch niet te gaan. Rustig ontbijten dus en zien wat de dag ons brengt. Sarah is aboluut niet nieuwsgierig.

dinie

Gek doen kan vooral met je vader. Ik gooi Sarah wel eens in de lucht of draai heel hard rondjes, maar kan dat niet lang volhouden. Daarom is het zo leuk om met papa te spelen!

dinie1

 

Even je haren in fatsoen en dan gaan we naar mijn ouders om even een bakje koffie te drinken. Verder doen we eigenlijk niet zo heel veel vandaag. Het weer is ook niet geweldig, helaas.

dinie2

Eenmaal thuis wordt er weer heel veel speelgoed geplundert. Zo zag het er nog redelijk netjes uit…

dinie3

 

Maar na een wervelwind ziet het er al snel zo uit…

dinie4

Helaas is de Albert Heijn open en moet er sushi worden gehaald. Ik kan er nog steeds niet aan wennen, haha. Ik geniet er heel erg van en dit zijn echt geluksmomentjes.Dit is trouwens iets minder dan de helft van het totaal. En ik kreeg alles op….in mijn eentje…

dinie5

Woensdag

Een dag met werken op de planning en vanavond het paspoort van Sarah ophalen. Terwijl ik mijn boterham en espresso naar binnen werk kom ik een geweldig goede uitspraak tegen. Soort van omdenken…

woenie5

Mijn werkdag verliep verder prima en ik fiets snel naar huis voordat de hel losbreekt. Omdat het zo’n slecht weer is halen mijn man en ik Sarah samen op van het KDV met de auto. En gelukkig maar, want onderweg begon het enorm te regenen.

Ik kook een recept wat ik vroeger veel kreeg bij mijn ouders: macaroni met bamigroenten noemden we het altijd. Het is macaroni, bamikruiden en groenten en gehaktballetjes of kipfilet. Ook deden we er rozijnen in. Het was heel erg lekker en zeker het proberen waard.

woenie11

Omdat Sarah zich nog wel eens verslikt doen we het avondeten altijd nog heel kort in de blender. Scheelt weer huigje schrapen.

woenie33

En daarna is het tijd om Sarah haar paspoort op te halen. Wat een mijlpaal! Zo gek om ineens drie paspoorten in huis te hebben. Maar ook zo leuk.

 

Donderdag

Een dagje vrij samen met het zonnetje in huis. Na een lading pap storten we ons twee uurtjes later op het fruit. Banaan met kiwi vandaag. Het is duidelijk the day after het KDV, want Sarah is niet te genieten. Ze huilt heel veel en lijkt duidelijk heel erg moe.

donie5

Ze mikt van woede haar schaaltje fruit de lucht in. Nee, mijn dochter is niet zichzelf vandaag. De hond is er wel blij mee trouwens.

donie6

Ik breng Sarah na het fruit al naar bed zodat ze twee slaapjes kan doen en een beetje tot rust kan komen. Terwijl ze op bed ligt maak ik een lekker broodje en tik ik wat blogjes. Ook beantwoord ik wat mail, aangezien ik bezig ben met een interview in het blad Hartbrug. Het gaat over werk in combinatie met een hartaandoening. Blijkbaar is mijn verhaal interessant. Ik weet nog niet precies wanneer het blad uitkomt, maar ik krijg wel een exemplaar toegestuurd.

donie1

Als Sarah weer wakker is (en een beetje vrolijker) maak ik in plaats van 2 boterhammen, 1 boterham en een omeletje. Ik doe er champignons door en verse spinazie. Heerlijk vond ze het! Ga ik vaker voor haar maken.

donie3

 

donie4

In de middag voelt Sarah zich duidelijk beter en gaan we boekjes lezen, spelen, verstoppertje spelen en tekenen. Krassen met een pen op papier is duidelijk een hit.

donieee

Vrijdag

Morning! Het eerste wat ik elke ochtend doe is controleren of mijn artikel online is gekomen. Jammer dat het moet, maar het is al vaker mis gegaan. En inderdaad, hij staat er weer niet op. Mijn artikelen plan ik van tevoren in zodat ik er niet meer aan hoef te denken. Op de één of andere manier gaat het af en toe fout. Heel irritant. De tijd veranderen helpt ook niet, het enige wat helpt is een nieuw bericht te maken en alle tekst en foto’s te kopieëren en te plakken en opnieuw publiceren. Als iemand weet wat dit is, dan hoor ik het graag. Ik mail mijn hosting zoiezo dit weekend, aangezien ik ook verkeerde foto”s bij de artikelen op Facebook krijg. Ook zo raar…

frie2

Mijn schoonmoeder stuurde schoenen op voor Sarah uit Amerika. Helaas zijn ze te klein (Sarah heeft nogal brede voeten) en zullen we er iemand anders blij mee maken. Ze zijn wel heel erg leuk!

frie

Om 16.00 ben ik klaar met werken en stap ik moe maar voldaan op mijn fiets. Dit zijn trouwens mijn leuke klompen van het werk.

frie1

Dit weekend maak ik voor de Julia Challenge zoutarme pesto en tomatentappenade. Ik ben zo benieuwd of het gaat lukken! Jullie zien het resultaat aanstaande woensdag. De geur alleen al van een basilicumplantje, heerlijk!  frie4

En voor vanavond wilde ik sushi halen, maar de lekkerste varianten waren al op. Dus namen we dit doosje mee. Af en toe een beetje zout mag best, dus hier gaan we van genieten.

frie5

Zaterdag

Het is weekend! Vandaag lunch ik met een vriendin in de stad en ga ik op pad voor een moederdag cadeautje. Ik vind dit altijd zo moeilijk. Maar volgens mij ben ik niet de enige die hier moeite mee heeft. Het liefst koop ik een onwijs origineel cadeautje, maar dat valt nog niet mee. Zondag is het natuurlijk moederdag en gaan we bij mijn ouders eten. Dan mag ik ook het cadeautje openmaken dat Sarah op het KDV heeft gemaakt. Misschien nog wel het leukste cadeautje wat ik kan bedenken!

 

Gaan jullie nog moederdag vieren? En zo ja, op welke manier? Ik hoor het graag! Ik wens jullie een heel gezellig weekend.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

  • Leuk om te zien. Je kindje is echt te schattig voor woorden!
    En heel herkenbaar; soms pakt wordpress de ingeplande berichten niet; heel irritant!

    Beantwoorden
  • Wat een schattige foto op haar paspoort! En wat leuk om te bekijken.. x

    Beantwoorden

Write a comment