Kijk je mee?

Photodiary. Memory Lane 28 december – 2 januari

De laatste week van 2015 is voorbij. Een week van vakantie, uitbuiken na kerst en een meisje in de pre-peuter-puberteit. Ons geduld werd behoorlijk op de proef gesteld, maar dat mocht de pret in de vakantie niet drukken.

Zondag

Giorgio heeft vakantie! Naast de grote boodschappen wil ik vandaag heel graag naar de Hema om wat spullen te kopen voor mijn zogenaamde ‘dagboek’ die ik elke dag bijhoud om in de gaten te houden hoe het gaat en hoe ik mij voel. Ik kwam thuis met een dik notitieboek, stempels (kerstuitverkoop bij de Hema is altijd leuk!), stickers en washitape. Ik kan er mee aan de slag. Hoe ik het ongeveer invul hebben jullie afgelopen week kunnen lezen.

IMG_1701

Ik ben trouwens zo blij als een kind met dit stuk kaas. Ja, met een stuk kaas! Bij de kaasboer vond ik kaas met minder zout. Hij is nog steeds lekker pittig en belegen, maar er zit duidelijk minder zout in. Ik ben onlangs ook online een winkel tegen gekomen die gerookte zalm zonder zout maakt! Deze is koud gerookt en schijnt heel lekker te zijn. Ik moet nog even uitzoeken hoe ik er aan kom en of ik hem snel kan proeven voor de blog. Wordt vervolgd!

zondagg

Ons muzikantje houdt van muziek maken en trommelen. Haar sambaballen zijn kapot gegaan (balletjes all over the place) en ik maakte daarom deze huis-tuin-keuken sambabal. Of samba-doosje, hoe je het ook wilt noemen. Als het maar geluid maakt als je schudt! Ritmegevoel heeft ze trouwens als de beste, zo leuk om te zien hoe ze met de muziek meegaat.

zondagg2

Vanaf morgen kun je elke zondag op de blog een wereldgerecht vinden die ik helemaal zelf maak, dus zonder pakje of zakje. Knorr heeft enorm veel gerechten in het assortiment, maar dat is eigenlijk een pakje zout met e-nummers. Eens kijken of ik het gezond na kan maken! Ik heb al enorm veel verzoekjes gehad voor gerechten dus ik kan mooi aan de slag. zondagg1Maandag

De eerste echte dag van Giorgio zijn vakantie is begonnen. We zijn moe, heel moe. Gelukkig slaapt Sarah enorm uit vanaf het weekend (gerust tot 10.00) dus kunnen we een beetje bijslapen. Overdag maken we wat schoon en slenteren we heerlijk door het centrum als gezin. Fijn om er even uit te zijn.

Eenmaal thuis is mijn kerstpakket aangekomen van het werk. Ik had twee flessen parfum verwacht maar kreeg 2 mini flesjes die niet eens verkocht mogen worden. Soort proefmonsters ofzo?

maandagg5

Vooral het linker flesje ruikt heel erg lekker! Maar ben wel een beetje teleurgesteld, haha. Vooral toen ik later in de week een brief kreeg van PostNL of ik even vijf euro wilde bijbetalen omdat het bedrijf onvoldoende frankering heeft gebruikt. Lekker dan.

maandagg2

En dit flesje zat er nog bij als verrassing. Ben benieuwd naar deze douche olie.

maandagg53

Aan het eind van de middag maakt Giorgio spaghetti, kaassaus, spekjes, champignons en kip. En er gaat ook een beetje kokos doorheen. Lijkt vreemd, smaakt heerlijk!

maandagg1

Ik kook altijd teveel pasta, mijn man weegt het altijd keurig af. Ik heb daar nooit zoveel zin in, dus mik gewoon wat in de pan. Altijd teveel dus.

maandagg4

maandagg

Dinsdag

Vandaag hebben we weer zin om uit huis te gaan. Sarah zit niet lekker in haar vel en is heel erg chagrijnig. Waarom weten we niet, maar ze krijst en gilt steeds alles bij elkaar. Ook heeft ze de ‘nee’ uitgevonden. Heel vermoeiend, maar toch nog wel ergens grappig. Een echte dame met een eigen wil.

Sarah groeit alweer uit haar schoenen en we willen even nieuwe voor haar kopen. Ook zijn we opzoek naar een matras en testen we wat lekkere bedjes in een beddenwinkel. Missie geslaagd! Twee paar schoenen in de sale bij Scapino en een heerlijk (en te duur) matras die volgende week wordt bezorgd. Eenmaal geslaagd strijken we neer in een leuk koffietentje voor de lunch. Sarah snoept van een croissantje met kaas en Giorgio en ik eten een heerlijke salade. Note to myself: in het nieuwe jaar vaker lunchen met een goedgevulde salade in plaats van brood!

dinsdaggh

Echt blij wordt Sarah niet van dit uitje trouwens…

dinsdaggg3

En op de terugweg is het niet veel beter…iets met puberteit?

dinsdaggg4

Thuis kan er gelukkig wel weer even gelachen worden! Met nieuwe schoenen! Het andere paar is donkerroze met klittenband. Helaas is onderstaand paar alweer kapot (en zit een scheurtje in aan de achterkant) maar zijn we de bon kwijt. Hopelijk accepteren ze een ruil met mijn pin bewijs. Jammer, want ik vind ze zo tof!

woensdagg

Kiekeboe!

dinsdagg

En dat bipsje in die broek….#liefde

di

Woensdag

Het plan was om vandaag naar de Primark te gaan in Arnhem, maar ik heb zo slecht geslapen dat ik daar geen energie voor heb. Sarah brengen we even naar mijn ouders in de middag en ik lig drie uur op bed. Zonder te slapen, want op de één of andere manier kom ik maar niet in slaap. Dus drie uur later sta ik nog net zo moe naast mijn bed.

Ik vertoef de rest van de dag in pyjama en mijn man zorgt voor het avondeten. Wanneer ik de zon zie schijnen en ik in de spiegel kijk zie ik dit…mijn haren die enorm glazen. Nice! Ook de kleur ziet er met de zon erop heel bijzonder uit.

woensdaggg

Ik haalde ooit bij het Kruidvat dit zakje met badkristallen. Vooral de titel sprak mij aan, haha. Hier stap ik vanavond lekker mee in bad! En dan komt alles goed.

woensdaggg3]

Sarah is nog steeds niet heel erg vrolijk. Uiterst serieus en aangebrand komt ze de dag door. We kunnen zo mooi alvast oefenen voor alle nee’s die we krijgen en de peuter-puberteit.

woensdaggg5

Afleiden is wel the key trouwens, dan is ze weer heel even vrolijk. Ik pak een doos en zet haar er in. Een paar keer rijd ik haar in sneltreinvaart door de kamer en ze heeft de grootste lol. Maar wanneer mama moe is breekt de hel los. Gelukkig vinden we een oplossing: tv kijken in de doos.

woensdaggg6

Er liggen voor oudejaarsavond 2 halve loten te wachten om gekust te worden. Niet dat we iets gaan winnen, maar je weet maar nooit…

woensdaggg54

Donderdag

Goedemorgen op de laatste morgen van 2015! Na een lekker lange nacht en uitslapen tot 10.00 zit hier een vrolijke meid aan tafel. Wel met ontploft haar, maar dat komt later wel goed. Mijn man is met Shiva naar de dierenarts en komt ook zo weer thuis.

donderdagg5

Na het brood vraagt Sarah bijna altijd om een kiwi, die vindt ze zo lekker. Hoe zuur ze soms ook zijn, ze heeft ze binnen no time op. Misschien doordat ik tijdens de zwangerschap elke dag twee kiwi’s naar binnen gewerkt heb?

donderdaggg7

Giorgio is oliebollen halen bij het kraampje voor onze Albert Heijn. Die oliebollen zijn elk jaar weer ontzettend lekker en komen heel goed uit de test. Hij appte een foto van de rij. Die stond tot bijna in de winkel.  Tja, je moet er wat voor over hebben.

donderdaggg

Maar eenmaal thuis heb je wel wat! Twee zakken vol die we nooit op krijgen. Ik eet er altijd een stuk of twee en dan vind ik het wel weer genoeg.

donderdagg

Even kussen, misschien brengt het geluk?

donderdagg4]

Aan het eind van de middag vertrekken we richting mijn ouders. We eten erwtensoep en ik breng sushi mee. De avond is gezellig maar ook raar en emotioneel. Ik heb ook niet buiten gestaan om te kijken of foto’s gemaakt. Maar het nieuwe jaar is een feit en ik heb er alle vertrouwen in (meestal dan, haha). Op naar veel dromen die mogen uitkomen! Rond 1.00 reden we weer naar huis en lieten Saartje bij mijn ouders liggen.

Vrijdag

Welkom in het nieuwe jaar! Vannacht begon lekker, want ze bleven buiten tot in de ochtend knallen. Ik was zo moe, maar deed geen oog dicht. Rond 8.00 ben ik maar naar beneden gegaan om wat thee te drinken en toen hield de herrie eindelijk op. Wat kun je daar chagrijnig van worden! Terug naar bed en we vielen als een blok in slaap, tot 13.00. En toen…koffie. Heel veel koffie.

vrijdagg

Een nieuwe dag in het nieuwe jaar. Voor nieuwe kansen, wensen en dromen. De maand december was pittig, maar gaf ons ook afleiding met alle feestelijkheden en lichtjes. Wat dat betreft is het ‘gat’ in januari misschien nog wel pittiger dan de feestmaand.

Wat gaat dit jaar allemaal brengen? En kunnen we op 31 december 2016 eindelijk zeggen dat het een goed en fijn jaar was? Laten we het hopen! Ik ben in elk geval braaf bezig met mijn ‘dagboekje’ in de hoop dat het snel beter gaat.

vrijdagg5

Tot nu toe scoor ik nog geen voldoende op een dag.

vrijdagg1

Wat ook helpt is een voorjaarsschoonmaak (ook al duurt het voorjaar nog wel even) en alle kerstspullen opruimen. Dit weekend wil ik flink aan de slag met de woonkamer en de zolder. Giorgio is nog een paar dagen vrij en die gaat de zolder leeghalen en veel zooi naar de stort brengen. Er staat zo ongelooflijk veel! Hopelijk kunnen we dan snel een werkkamer maken op de zolder.

Deze sponsjes waar al zeep in zit zijn trouwens een aanrader! Voor pannen, barbecue, gootsteen, pitjes van het gasfornuis, etc. Multifunctioneel en een recente ontdekking.

vrijdaggg

Het is vandaag verder heel somber buiten. Ik zie bij sommige mensen op de foto de zon schijnen, maar hier is het grauw en mistig.

vrijdaggg6

De rest van de dag doe ik weinig, ben ik druk met het openhouden van mijn ogen en giet ik af en toe een koffie achterover. Giorgio kookt en ik zet na het eten deze diary in elkaar. Straks misschien nog lekker even in bad!

Zaterdag

Vandaag is mijn lieve vader jarig! We gaan nog opzoek naar een cadeautje en gaan dan naar mijn ouders om er ook een hapje te eten. De dagen na oud&nieuw zijn altijd zo gek en op de één of andere manier best leeg.

Vandaag dus een verjaardag, morgen en maandag een grote schoonmaak. Ook ga ik onder het genot van vele kopjes thee brainstormen over nieuwe ideeën en plannen voor de blog en voor video’s op Youtube.

2016

Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend in het nieuwe jaar! En niet alleen alle goeds voor deze dagen, maar voor het hele jaar. Maak er wat moois van.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (7)

 • Ziet er weer gezellig uit meis. Begrijpelijk dat de jaarwisseling niet iets was waar je op zat te wachten. Wel geluk gehad in de Oudjaarsloterij 😉 ?

  Beantwoorden
 • Leuk zeg! En die schoenen waren echt heel weg schattig. Ik ben echt heel erg benieuwd naar die recepten zonder pakje, ik ga zeker kijken!

  Beantwoorden
 • Ik ben heel benieuwd naar de wereldrecepten zonder zout! En gefeliciteerd met je paps!

  Beantwoorden
 • Ik kijk altijd uit naar deze blog! 😀 En die spaghetti lijkt me trouwens erg lekker! Ik at veel komkommers in de laatste weken van mijn zwangerschap (met zout, foei!) dat vond ik zo heerlijk. Naomi vind komkommer ook best lekker, zonder zout natuurlijk! En wat betreft die jaarwisseling snap ik dat je er niet zo op zat te wachten. Heeft de kus op je oliebol nog gelukt gebracht in de vorm van het winnen van geld?

  Beantwoorden
 • Gegeliciteerd met je papa! We hebben hetzelfde voornemen, ik wil ook minder brood gaan eten. Hopelijk hou ik het vol!

  Beantwoorden
 • Voor jou ook een gelukkig nieuwjaar lieve Geertje. Ik hoop oprecht dat dit een rustiger jaar voor je mag worden met heel veel liefde. Herkenbaar hoor trouwens een kribbige peuter haha. Kleuter inmiddels. Soms zijn er van die dagen dat je gewoon niet weet wat je kan doen om het beter te maken, maar niets is goed. Ik merkte bij Senna trouwens dat hij gewoon zijn hele structuur kwijt was door de vakantie, hij had daar best een beetje moeite mee. Gefeliciteerd met je vader nog. Liefs!

  Beantwoorden
 • Gelukkig nieuwjaar! Hopelijk voor jullie een wat rustigr jaar. Geniet van je familie en vrienden, al doe je dat volgens mij altijd al volop! 😉

  Beantwoorden

Write a comment