Kijk je mee?

Memory Lane. 26 april – 2 mei

En de week is weer voorbij! Terwijl ik deze diary afmaak staat mijn hoofd scheef op mijn lijf. Waarom lees je verderop in dit weekoverzicht. Mijn week viel wat tegen, maar had ook weer genoeg hoogtepunten. Kijk je mee?

Zondag

Ik had met een vriendin afgesproken om lekker te gaan lunchen, maar ze voelde zich niet heel erg lekker. Giorgio en ik besloten last minute uit huis te gaan om lekker te lunchen, dat was lang geleden!

Sarah steelt zoals gewoonlijk de show en zoekt contact met de mensen om haar heen. Zo nieuwsgierig…

zuntjessss

Ik heb wat broodjes voor haar gesmeerd en meegenomen, maar ik bestel ook een speciaal kinderlunch voor haar. Broodlolly’s met chocoladepasta, pindakaas en jam. Ik had verwacht dat het boterhammen waren, maar het bleken stokbroodjes te zijn. Ze kreeg de broodjes moeilijk weg, maar zonder korst ging het prima. Daarna at ze alsnog de gesmeerde broodjes op.

zuntje

 

Onze lunch was ook heerlijk. Giorgio had een dubbele hamburger met spek, ei en kaas. Ik nam een broodje Carpaccio met pesto en pijnboompitten. Altijd lekker.

zuntjess

Einde van de middag vertrekken we richting mijn ouders om heerlijk asperges te gaan eten. Het asperge seizoen is aangebroken, hoera!

Maandag

Vorige week was zo fijn. Ik had energie en lichamelijk weinig klachten. Maar ja, hoogtepunten moeten nou eenmaal worden afgewisseld met dieptepunten. Het is Koningsdag maar ik voel me alles behalve koning. Moe, slap, duizelig en veel overslagen van mijn hart. Ik pak een dekbed en omhels Tony.

mantje

Tony helpt altijd om je wat beter te voelen. Maar er is een beter recept die altijd werk: een lachende Sarah. Ze komt er gezellig bij zitten.

mantje1

De rest van de dag doen we rustig aan en kijken we heerlijk films. Maar er moet ook gegeten worden en Sarah geniet van een banaan. Als je ‘banaan’ roept of laat zien, dan gaat ze helemaal spartelen. Zo leuk om te zien! Ze is er echt dol op.

mantjes

Ik voel mij aan het einde van de middag al een stuk beter en ik probeer een nieuw recept uit: viskoekjes met paksoi. Lekker, maar niet heel bijzonder. Ik vind hem dan ook niet bijzonder genoeg om op mijn blog te delen. In de blender ging kabeljauw en rode curry. Hier maak je viskoekjes van die je bakt in een koekenpan.

mentje

 

Ik deed er nog wat witlof bij. Nieuwe ontdekking: gewokte witlof is ook heel erg lekker!

montje
Dinsdag

Ik slaap heerlijk maar word wat benauwd wakker. Wat is dit nou weer? Ik neem voor de zekerheid een extra plaspil maar merk er vrij weinig van. Ik betwijfel ook steeds meer of dit vocht is waar ik last van heb of dat het iets anders is. Uit de longfunctietest kwam niets bijzonders. Mijn Cardioloog weet ervan maar kan het niet plaatsen. Zijn er meer mensen met APS die soms pijn hebben met ademen en daarbij wat benauwd zijn? Het duurt vaak maar een paar dagen. Ik krijg ook geen duidelijk antwoord of het van de beademing kan komen. Indien je dit herkent mag je mij contacten!

Via The Insiders ga ik dit keer Tuna with a twist testen. The Insiders maakt het mogelijk om producten die nieuw op de markt zijn te testen. Je kunt je daarvoor aanmelden zodat je kunt proeven en ervaren (heel vervelend). Je moet dan wel berichtjes en foto’s maken met je mening en je creaties. Dit keer ging ik voor een boterham met tonijn en een eitje. Lekker makkelijk.

zoentje

Na dit broodje besluit ik de woonkamer eens onder handen te nemen. Stofzuigen, vloer stomen, soppen…

dintjer

…De vaatwasser uitruimen…

dintjerr

 

En nog een sopje maken….

dintjus

Bling bling kitchen!

dinttjes

En bling bling woonkamer…

dintjesres

En dan ben ik moe en besluit ik niets meer te doen. Bovenstaande foto is gemaakt op het moment dat de koningin des huizes op één oor ligt. Toen ze eenmaal weer beneden was zag het plaatje er anders uit. Van deze ravage heb ik geen foto van gemaakt..
Woensdag

Na een lang weekend moet er weer gewerkt worden! Ik heb goed geslapen en ga vol goede moed naar het werk. Het gaat goed en loop enkele uurtjes in mijn uniform. De laatste uren doe ik hem uit en ga ik aan de slag met wat klusjes achter de computer. Ondanks dat ik mij deze week wat minder voel, merk ik nog steeds vooruitgang in het werk en mijn conditie daarbij. Hoera!

Voordat ik Sarah aankleed moet mama nog wel heel even krabben…

woenjess

Ik breng Sarah naar mijn moeder die vandaag oppast en geniet nog heel even van een blij meisje voordat ik naar mijn werk vertrek.

 

woenje

Eenmaal thuis in de middag wacht er een pakketje op mij van de Wehkamp. De shoplog hebben jullie gisteren kunnen zien! Het was allemaal prima en paste goed, dus er hoeft niets terug.

woenjessss

woenjesss

In de avond eten we optijd omdat we naar het Gemeentehuis moeten om een paspoort voor Sarah aan te vragen. Sinds ze kruipt kan ze nog geen halve dag dezelfde broek aan. Voordat we gaan verkleden we haar maar weer. Alleen…zitten alle lange broeken in de was. Deze combinatie is dan ook niet alledaags, maar staat nog best leuk!

woenjes
Donderdag

Goedemorgen! Vandaag een dagje samen vrij. Sarah wordt wakker met een lach, mama niet. Na een slechte nacht voel ik gewoon dat dit niet mijn dag wordt. Heb je dat ook wel eens? Je voelt gewoon dat je het beste op één plek kunt blijven zitten en wachten tot je weer naar bed kan. Werkelijk alles is stom. Nou dat dus…

dontjes1

 

Alles….behalve deze dame natuurlijk.

Ondanks dat het een ‘stomme’ dag is, zorg ik toch wel een beetje voor mijzelf. Met de tonijn uit het pakket maak ik een salade voor de lunch. Met fetakaas!

dontjes2

Ik ben blij als Giorgio weer thuis komt zodat hij de zorg voor Sarah even over kan nemen. Voordat ‘de baas’ thuiskomt wachten twee meiden altijd vol verwachting tot de voordeur opent..

dontjes4

 

Ik ga koken en maak een makkelijke maar o zo lekkere macaroni. Hier had ik de hele dag zin in! En ballen draaien lijkt nog een therapeutische werking te hebben ook.

 

dontjes3
Vrijdag
Terwijl ik mijn haren sta te fohnen voel ik een spier in mijn nek verschieten. Ik fohn mijn haar altijd op zijn kop en als ik overeind kom staat mijn hoofd scheef. Zie je het voor je? Draaien met mijn nek lukt niet meer en ineens is hij pijnlijk en stijf. Shit ook dat nog. Ik haal Sarah uit bed terwijl ik op mijn tanden bijt in de hoop dat de pijn snel weer vertrekt.

Op mijn werk doe ik het wat rustiger aan, maar de pijn is echt vermoeiend.Herkennen jullie de rand van het bekertje? Dat doe ik nou altijd met kartonnen bekertjes…in de rand bijten. En het liefst een heel patroontje maken. Haha.

vrijtje3

Toch werk ik door tot het einde en haal ik Sarah op bij het KDV. Mijn eerste geknutselde moederdagcadeau is een feit! Nu nog geduld hebben tot 10 mei. Ik vind het zo leuk!

vrijtje

Het KDV is vlakbij de Hema (niet goed voor mijn portemonnee) en ik haal nog even wat spulletjes. Naast een notebook en sticky notes kom ik ook deze slippertjes tegen voor Sarah. Ik vind ze zo leuk, ik zou ze ook willen hebben in een grotere maat. Dan matchen we ook nog eens samen.

vrijtje1

En als we eenmaal weer aankomen thuis zijn de haren van Sarah flink verwaaid. Wat een heerlijke bos met krullen heeft ze zo!

vrijtje2

Vervolgens maken Giorgio en ik samen eten en wandelen we na het eten nog even naar de winkel voor wat boodschapjes. Ondanks de pijn in mijn nek en de vermoeidheid is het toch een fijne afsluiter van de dag en de week! Terwijl ik deze diary afmaak en inplan staat er sushi voor mij te wachten beneden in de koelkast. Hoor je ze roepen? Geeeeeertjeee….

Zaterdag

Giorgio heeft nieuwe schoenen nodig en we willen nog een schelp voor in de tuin kopen, zo één waar je zand en water in kunt doen. Verder zien we wel wat we gaan doen. Dat zijn de beste weekenden!

yes

 

Hebben jullie leuke plannen voor de komende dagen? En wat vond je van dit weekoverzicht? Laat je reactie achter, vind ik leuk! Ik wens je een heel gezellig weekend toe.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment