Kijk je mee?

Memory Lane. 25 – 31 januari

De laatste week van januari is alweer achter de rug, bizar! Ook al waren de dagen nat, donker en grauw er waren weer genoeg lichtpuntjes deze week. Ik voelde mij redelijk fit en zat lekker in mijn vel.  Kijk maar mee waar ik van heb genoten deze week!

Zondag

De ideale manier om rustig wakker te worden in het weekend, is met z’n drietjes in het grote bed. Is dit geen plaatje? Ik kan hier zo van genieten. Sarah is meteen al lekker wakker en begint te kletsen, te spartelen en aan je oren te trekken. Goedemorgen!

sun

Bij het weekend hoort ook lekker eten en ik maakte deze brunch, een broodje ei en een salade.

sun1

Gister ben ik met een vriendin naar de stad geweest en hebben we ergens wat gegeten en gedronken. Zo leuk nieuws gehoord, ik word suikertante! Mijn lieve vriendin is zwanger en ik ben zo blij voor haar. Sarah krijgt er een vriendje of vriendinnetje bij.

Vandaag doen we het rustig aan en kijken we een film; Hartenstraat. Aanrader!

sun2

 

Als Sarah weer wakker wordt van haar slaapje is het tijd om een boek te lezen. Ook van dit uitzicht kan ik genieten.

sun3

 

Gister heb ik verse bloemen gehaald en probeerde ik de lente een beetje in huis te krijgen. Wijntje erbij en languit op de bank!

sun4

Maandag

Het gewone leven begint weer en ik merk dat ik mij goed voel. De ene week ben ik niks waard en is mijn bloeddruk erg laag. Mijn hart heeft dan ook veel overslagen waar ik mij vervelend bij voel. Dan ben ik niet vooruit te branden. Vandaag merk ik dat dit een goede week gaat worden, heerlijk! Hier wil ik er wel meer van.

Ik besluit een video op te nemen over een idee waar ik al langer mee rondliep. Het ging over verschillende soorten verantwoord broodbeleg voor je kindje. Het werd een korte, maar duidelijke video die goed werd ontvangen. Het is wel even wennen om jezelf te zien en te horen en ik moet nog veel oefenen (o.a wat harder praten) maar ik vind het leuk en enthousiasme is al heel belangrijk!

mon1

De rest van de dag is voor Sarah en zij helpt mij aan het einde van de middag met koken. Ik zet haar nu elke dag tijdens het koken bij mij in de keuken. Ze vindt het namelijk niet altijd even leuk als ik niet in beeld ben voor langere tijd. En dit is nog gezellig ook!

mon2

En omdat ik mij vandaag zo goed voel duik ik nog even de sportschool in. Heerlijk een uurtje gesport.

mon3Dinsdag

De dag dat Tony door de bus kwam….ohhh nee! We hadden van de postcodeloterij 2 repen gewonnen en die kwamen vandaag binnen. Ik heb al zo lang geen chocolade gehad dat ik mij voornam om ook dit keer niet toe te geven aan Tony. Ik wilde ze opbergen in de kast…

din

…Maar dat mislukte en dit was het resultaat. Ach, mag best een keer en ik heb er heel erg van genoten!

din1

Tony was niet het enige wat binnenkwam. Ik had een bestelling geplaatst bij Rituals en ik kocht een Hammam cadeaupakket en parfum voor Giorgio. Vanaf een bepaald bedrag kreeg je er een gratis geurkaas bij, hoe leuk! Dit is de geur ‘under a fig tree’  en hij ruikt heerlijk. De parfums ruiken trouwens ook heel erg lekker en ik heb al vele ochtenden genoten van de Hammam producten, lekker wakker worden!

din2

Vanavond maakte ik een zuurkoolschotel. Heel makkelijk: gehakt bakken met kerrie en paprika, dat op de bodem leggen van een ovenschaal. Zuurkool erboven en dan een laag aardappelpuree. Vervolgens met kaas en paneermeel bestrooien en even in de oven. Ik deed er ook mozarella op. Lekker!

din3

woensdag

Woensdag en dus gaat er vandaag gewerkt worden! Eerst breng ik Sarah naar het kinderdagverblijf en ik fiets vervolgens door naar het werk. Op de terugweg regende het enorm en we waren nat en koud. Ik had een voetenzak besteld van Bike-away met poncho maar deze was nog niet binnen. Arm meisje…

woe

Dus: natte kleren uit en lekker samen opwarmen onder een kleedje. Eenmaal ontdooit speelt Sarah nog even op de grond. Ze heeft weinig leuks op het KDV meegemaakt aangezien ze alleen maar geslapen heeft, haha.

woe1

En de lampen kunnen aan, want het is een verschrikking buiten. Getver ik wil lente!

woe2

Een tijd terug kochten we voor Sarah een stoel bij de Babydump (zo’ n meegroei stoel) waar we niet echt blij mee zijn. Het riempje om haar middel is zo moeilijk los te krijgen dat bij een mogelijke Heimlich-greep dit nog een uitdaging gaat worden om hem snel los te krijgen. Ook laten er allerlei elementen los, zoals dit stukje van de onderkant. Ik stond er bijna in met mijn voet. Ik denk dat we naar een andere gaan kijken, want deze is echt niet veilig.

woe3Donderdag

Goedemorgen! Sarah met haar out of bed hair.Vandaag eigenlijk geen afspraken, maar gewoon genieten van de dag en van elkaar.

donder

Het haar van Sarah wordt nu echt lang, maar ik wil het nog steeds niet knippen. Het worden mooie krullen en zolang het leuk staat is het goed. Ik maakte een vlechtje in het haar en deze bleef gewoon rechtop staan. Ze heeft zulk grappig haar!

donder2

Buiten is het guur en dus is het tijd voor warme chocolademelk. Mmm.

donder3

En ik geniet van een gezellig, schoon huis na een intensieve poetssessie. Fijn!

donder4Er kwam een lief pakketje binnen van Kelly, Sarah had namelijk iets moois van Fisher Price gewonnen en het is een schot in de roos. Dank je wel Kelly!

vrij1

Vrijdag

Gister was het de dag van pakketjes en ik besluit er een paar uit te pakken, waaronder de Bike-Away voetenzak van Deryan. Ideaal om je kindje op de fiets warm te houden. Ik ga er een artikel over maken waarin ik laat zien hoe het werkt en hoe dit eruit ziet. Goede kwaliteit voor een goede prijs.

vrij

Ik had goed geslapen vannacht, maar nadat ik bij de Trombosedienst was geweest om bloed te prikken was ik weer zo ontzettend moe. Ik moest daarna nog naar de bedrijfsarts en 3,5 uur werken. Na 3 koppen koffie ben ik alsnog op de fiets gestapt. Heel gek, als ik zo moe ben heb ik ook enorm branderige ogen. Ook gloeien mijn wangen vaak. Laatst vond ik op internet meer mensen met het Antifosfolipidensyndroom die deze klachten hebben.

frid

In de wachtkamer van de bedrijfsarts was er een TL buis kapot. Het flikkerde en zoemde enorm en ik moest een kwartier wachten. Als het iets langer had geduurd was ik naar buiten gegaan, ik werd er gewoon naar van. Wat kan dat irritant zijn!

frid1

Het gesprek zelf ging wel goed, er is toch een kleine verbetering te zien in mijn uithoudingsvermogen. Toch gaan we kijken of ik vervangend werk moet krijgen want de kans dat ik ooit weer mijn oude werk (verpleegkundige) kan gaan doen, is zeer klein. Hier had ik al wel rekening mee gehouden maar het blijft wreed, op je 29e je werk niet meer kunnen doen. En toen zij de brief voorlas van de Cardioloog besefte ik weer dat het hele verhaal over mij gaat. Bizar en confronterend om haar te horen lezen over verminderde pompkracht en al die medicijnen die daarbij horen. Ja, dit gaat over mij, slik…

Om 16.00 was ik thuis en ben ik in bed gekropen. Hierna was ik iets opgeknapt en kon ik weer mijn ogen open houden. Vervolgens hebben we Sarah opgehaald bij opa en oma en nam mijn man nog iets lekkers voor mij mee….proost!

frid2

Zaterdag

Plannen voor dit weekend? Verder gaan met genieten! Als gezinnetje naar het centrum, achter de laptop kruipen met warme chocolademelk en heel veel Sarah tijd. Als het lukt neem ik weer een video op, want ik heb Giorgio de opdracht gegeven om mijn hele styling te gaan doen (make-up, haar en kleding) en dat ken behoorlijk hilarisch worden. Nog even twee inspirerende teksten en dan wens ik jullie fijn weekend!

liefss

yess

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Sarah is zo’n schatje. Ik zou het ook niet over mijn hart krijgen om haar schattige haartjes te knippen. 😀

    Beantwoorden

Write a comment