Kijk je mee?

Memory Lane. 22 – 28 maart

Na lekker gemaakt te zijn door het zonnetje en de geur van de lente was het de afgelopen week afkicken geblazen met harde wind en regen. Ik breidde deze week mijn uren verder uit op het werk, fietste met Saar door weer en wind en verstuurde én ontving een heel leuk pakket. Kijk mee naar mijn week van dag tot dag!

Zondag

Gister vierden wij de verjaardag van Sarah. Een kamer gevuld met familie en vrienden, balonnen aan de muur en een kaarsje in de taartjes. Het was een feest! Mijn vader schoot die dag mooie foto’s om deze mijlpaal vast te leggen. Waarschijnlijk hebben jullie in het artikel van donderdag al een paar foto’s voorbij zien komen.

DSC_0355

Sarah droeg die dag een overhemd-jurkje van de nieuwe collectie van Hennes en Maurits. Het is een maatje 86 maar het paste al prima. Het jurkje staat haar zo mooi.

DSC_0255

Deze foto en de foto hieronder werd op haar verjaardag zelf gemaakt, een week eerder. Opa en oma kwamen even een cadeautje brengen en taart eten. Het cadeaupapier was trouwens ontzettend interessant.

DSC_0258

zondai

De zondag erna deden we rustig aan. We gingen een stuk wandelen op de hei met Shiva en ik bakte daarna heerlijke pannenkoeken. Dat ging minder vlot dan verwacht, aangezien ik net te weinig melk had (oke…gewoon de helft te weinig). In Ede zijn alle winkels op zondag gesloten dus ging Giorgio melk halen in Wageningen. Toch wel handig als een supermarkt open is op zondag, al is het maar een paar uurtjes.

Terwijl Giorgio even weg was bereidde ik het eten verder voor. Ik maak altijd een gehaktvulling voor in de pannenkoeken. Ik bak dan gehakt met knoflook, kruiden en taugé. Je krijgt dan een soort loempia vulling, heerlijk! Sarah speelde onder de tafel en even kijk ik wat ze aan het doen is. Ik zie enkel een rompje onder de stoel maar geen hoofd. Mevrouw zat met haar hoofd in de bodem van de stoel vast. Ik probeer mijn lach in te houden en bevrijd Sarah uit haar benarde positie. Tijd voor een foto heb ik niet, hoe hilarisch dit er ook uitzag…

zondaiii

Maandag

Vandaag werk ik voor het eerst ook op maandag. Ik begin deze week met twee uurtjes en breid zo elke week een uurtje uit. Voor die paar uurtjes breng ik Sarah naar de opvang. Ideaal zo’n flexopvang waarbij je geen hele dagdelen hoeft af te nemen.

mundaj

Ik breng Sarah op de fiets en eenmaal aangekomen heeft ze haar voeten losgewurmd uit de voetensteuntjes. Ze vindt het maar niks wanneer haar voeten worden vastgemaakt.

Na 3 uurtjes zijn we weer thuis en plof ik op de bank met de nieuwste uitgave van H&M magazine. De nieuwe collectie valt mij tegen en ik sla hem snel weer dicht. Alleen de kinderkleding ziet er goed uit maar aangezien Sarah nu alles heeft voor de zomer ga ik niets meer bestellen.

mundaiiiii

Sarah besluit er ook een tijdschrift bij te pakken en trekt de hele bak van tafel. Haar favoriete bezigheid. Het liefst alle tijdschriften verspreiden over de vloer en er overheen kruipen.

mundaii

Als avondeten vanavond lekker makkelijk: aardappels (gebakken) met sperziebonen en grillburgers. Deze grilburgers van de Albert Heijn vind ik net iets lekkerder dan hamburgers. Ze zijn minder zout, magerder en sneller klaar. De aardappels bakken we na het koken even in de wok.

mundaiiiii4

Dinsdag

Een vrije dag en ik besluit met Sarah al vroeg een wandeling te gaan maken naar het winkelcentrum bij ons in de buurt. Ik heb weinig geslapen dus ben verschrikkelijk moe, maar even lopen is toch wel lekker. Ook heb ik nog wat cadeautjes nodig voor mijn voorjaarsswap. Mijn voorjaars-watte? Ik doe via Instagram mee met de voorjaarsswap. Iemand organiseert het en regelt voor jou een swap-maatje van Instagram. De bedoeling is dat je een doosje vult met kleinigheidjes en creatieve spullen. We sturen het allemaal op dezelfde dag naar elkaar toe en mogen de cadeautjes 1 april openmaken. Best lastig, cadeautjes uitzoeken voor iemand die je niet kent. Ik heb het Instagram account van mijn maatje eens goed doorgeplozen en in de mail stonden ook wat eigenschappen en wensen. Ik vind het een heel leuk idee!

Meer eerst….heerlijk wandelen.

dintje

 

Voor Sarah zag ik bij de Zeeman nog een hele leuke zomerjas. Van mijn lieve vriendin kreeg zij met haar verjaardag al een mooi spijkerjasje en samen met deze jas moet het goedkomen van de zomer! Voor €8.99, geen geld toch?

dintjes

 

Even showen…dintjesss

In de middag gaan we allebei even slapen en als ik wakker word ga ik verder aan de slag met mijn pakket voor de voorjaarsswap. Ik kocht ook wat Washitape waar ik de doos een beetje mee opvrolijkte.

dintjesssss

Woensdag

Goedemorgen! We beginnen de dag met het vullen van een luier met volle mond. Een hele prestatie kan ik je vertellen.

 

hahahahaha

Vandaag heb ik weer gewerkt en ging Sarah naar het kinderdagverblijf. In de stromende regen trotseerde wij de storm, wat een heldinnen! De poncho van Bike-away hebben we uitgebreid kunnen testen in dit hondenweer. De muts blijft goed zitten en Sarah blijft lekker droog.

held

 

Op mijn werk hangt een kalender met mooie spreuken. Deze hing er vandaag…Denken dat je iets niet kan brengt je tot niets. Doen wat je denkt dat je niet kan daarentegen wel. Gewoon doen…dus 😉

held1

 

Ik had de haren van Sarah bij thuiskomst even flink doorgeborsteld. Het resulteerde in een soort Bea-kapsel. Wat heeft ze toch grappig haar, je kunt er alle kanten mee op. Van kleine krullen tot grove slagen. Ik wil wel opzoek naar een goede 2 in 1 shampoo voor kroeshaar. Eentje waar een goede conditioner in zit. Een fijne wax of kokosolie lijkt mij ook fijn. De haarlotion van Zwitsal is fijn, maar doet weinig voor haar haren. Kokosvet maakt het weer te snel te vet.  Als iemand tips heeft? Welkom!

held2

 

Vanavond aten wij wokvlees met paksoi en rijst. Ik maakte voor Sarah apart een pannetje aangezien wij er woksaus doorheen gooien en het lekker scherp maken. Ze vond het heerlijk!

held4

 

Veel pasen is er trouwens in huis niet te vinden, maar wat accenten zijn altijd wel leuk. Deze eitjes vond ik nog in de kast en besloot ze in een nutteloos vaasje te doen. Best leuk, toch?

held5

 

Donderdag

Kijk ze groeien, mijn lieve Radijsjes. De rest van de plantjes groeien ook redelijk, sommige zijn helaas al overleden. Maar radijsjes zijn bikkels en gaan gewoon door! Binnekort geef ik een etentje 😛

dontjes

Vanmiddag kwam mijn Beautybox binnen. Altijd een feestje! De spray van Rituals heb ik afgelopen nacht al op mijn kussen gesprayt. Het zou kalmerend en relaxend werken. Oordeel? Ik lag de halve nacht wakker en heb op een gegeven moment maar de hoes van mijn kussen eraf gehaald. Ik viel vervolgens als een blok in slaap *proest*

dontjess

Ik had ook een foto gemaakt van mijn Swap-doos die binnenkwam. Ik wilde mijn adres eraf knippen bij het fotobewerkings-programma van WordPress maar ik heb er constant ruzie mee. In het overzicht is de foto bijgeknipt maar zet je hem in het artikel, dan staat hij weer als originele foto erin. Grrr…

Sarah kreeg een heerlijk plakje ontbijtkoek. Ik denk niet dat ik dit elke dag ga doen, hoe lekker ze het ook vindt. Er belandt meer op de bank dan in haar giegeltje en werkelijk overal vind je de kruimels terug…haha

dontjessss

 

Mocht je je kindje Jip en Janneke willen voorlezen, kijk goed uit wat hij/zij onthoudt. Je vrouw slaan na een lang huwelijk is niet heel gek. Ehh…haha.

 

dontje

 

Vrijdag

Om 7.30 gaat mijn wekker en wordt Sarah ook wakker. Giorgio vertrekt om 8.00 naar zijn werk en helpt vaak nog even mee met het ontbijt maken of Sarah aankleden. Vandaag kreeg Sarah een bijzonder kapsel aangemeten, namelijk een pony.

fritje

Werk aan de winkel! Eerst drop ik Sarah bij mijn ouders en vervolgens fiets ik door naar het werk. Heerlijk gewerkt vandaag en moe maar voldaan begin ik om 16.00 aan mijn weekend. Ik fietste nog even langs de Albert Heijn om verse sushi te halen voor vanavond waarna ik Sarah ophaalde bij opa en oma.

Het avondeten achter de kiezen en het weekend kan echt beginnen. Voordat ik deze diary afmaak steek ik alvast wat kaarsjes aan. Het is tenslotte een soort van herfst!

fritjes

 

Als je goed kijkt zie je onze auto buiten staan. Arm ding, in de regen en de kou..

fritjessss

 

Zaterdag

Geef Sarah een kwast en ze stoft het hele huis af. De achterkant gaat in haar mond (soms iets te ver richting huig…) en de haartjes zijn handig om te stoffen.

Dit weekend hebben we weinig plannen. We gaan even naar het centrum om een jasje in een grotere maat te ruilen en om even wat rond te neuzen. Het is verder echt een relaxt weekend waarin we heerlijk kunnen uitrusten en Netflix kunnen misbruiken.

Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment