Kijk je mee?

Memory Lane. 22-28 februari

Op deze laatste dag van februari blik ik weer terug naar afgelopen week. Deze bestond vooral uit zere billen, slaap tekort en lentekriebels. Kijk mee naar mijn week van dag tot dag.

Zondag

Wasjes, stofzuigen, poetsen….je kent het wel. De zondag is vaak gevuld met dit soort klusjes. De wasmachine draait overuren en samen zijn we van boven naar beneden druk in huis. Maar er is ook tijd voor ontspanning en genieten van Sarah. Ik had voor de lol een haarband gepakt en die in het haar van Sarah gedaan. Ze liet het tot mijn verbazing zitten en het stond hartstikke leuk! Nu zie je pas hoeveel haar ze al heeft. Dat wordt haarbandjes shoppen!

zoentag

14 maart is Sarah jarig en wordt zij 1 jaar. Dat betekend ook cadeautjes verzinnen om te vragen voor haar verjaardag. Ik vind het nog best lastig omdat ze in een moeilijke leeftijd zit qua speelgoed. Knisperboekjes vindt ze niet meer zo leuk, blokjes wel maar daar heeft ze genoeg van. Daarom heb ik wat speelgoed gevraagd waar ze over een poosje mee kan gaan spelen. Zoals dit popje met een zacht lijfje. Van ons krijgt ze het keukentje van Ikea. Stiekem vindt mama dat ook erg leuk…

zoentagg

Op Instagram kondigde ik de geboorte aan van onze Andijvie. Na 4 dagen is daar eindelijk een teken van leven, hoera! De rest blijft nog lekker verstopt.

 

zoentaggg

In het weekend mag ik heel af en toe zondigen en ik genoot van deze heerlijke chocolade: cappucino van Verkade. De lekkerste als je het mij vraagt!

 

zoentagggg

Maandag

Vandaag legde we de laatste handen aan het filmpje wat afgelopen woensdag online kwam. Giorgio deed hier mijn make-up en haar. Tranen met tuiten heb ik gelachen en nog steeds als ik het terug zie. Tijdens het bewerken hadden we dan ook de grootste lol.

moendag

Ik had voor Sarah  een bestelling gedaan bij ZARA voor de lente en zomer. Maat 50-68 hadden we in overvloed (vooral ook heel veel gekregen) maar daarna werd het steeds minder. Voor aankomende lente/zomer lag er welgeteld 1 polo in de kast. Tijd om te shoppen voor deze kleine meid! Ik kocht 8 shirtjes en 8 broekjes in maat 86. Sarah zit nu in 74-80 en kleding van Zara valt wat klein, dus het moet tegen die tijd perfect passen. Ik ben dol op de felle pastelkleurtjes!

moendagg

 

En toen was het even slikken….fijn zo’n reminder door de brievenbus. Ik word in juni 30 jaar en daar hoort een bevolkingsonderzoek bij (uitstrijkje).

moendaggg

 

Sarah voelde zich vanaf vandaag niet lekker. Ze heeft veel last van dunne ontlasting en haar billen zijn kapot aan het gaan. Dit is trouwens de eerste keer dat ze er zo’n last van heeft. Ik verdenk een doorkomende kies. We gaan het zien! Op Instagram vroeg ik naar goede tips en het werd uiteindelijk een pakje maizena. Juist….dat spul waar je je sausjes mee bindt. Maar wat een wondermiddel! Inmiddels zijn haar billen bijna helemaal hersteld en heeft ze geen pijn. In tegenstelling dus tot maandag, toen schreeuwde en gilde ze het uit. Zo zielig.

moendagggg

Dinsdag

Als ik Sarah verschoon dan geef ik vaak iets om mee te spelen, anders weigert ze stil te liggen en komt ze steeds overeind. Vaak is het een tube tandpasta of een schoen. Ik ontdekte even later dat ze de dop van de tandpasta eraf had gekregen en ze zat heerlijk aan de tube te zuigen. Blijkbaar heeft het een lekker smaakje. O….en ik wil ook zulke wimpers zonder mascara…

toensdag

 

toensdag1

 

Ik had niet alleen wat koopjes gedaan bij Zara, maar ook bij make-up musthaves. Wat een heerlijke webwinkel is dat! Heel erg goedkoop en een hele snelle levering. Ik heb al wat getest en ik ben tevreden! Vooral met het blushpalette en de Ultra Eyeshadows.

toendag2

 

Kijk nou hoe mooi…daar word je toch blij van?

toendag3

Woensdag

Gemiddeld twee keer per jaar moeten we eraan geloven: een loopse hond. Shiva is een hele grote schoothond en alz zij loops is dan blijft het niet bij een paar drupjes. Als je haar zo rond laat lopen kun je de hele dag door blijven dweilen. Naast dat het veel werk is, vind ik het ook gewoon vies. Helemaal nu Sarah rondkruipt. Dit broekje hebben we een aantal jaar geleden bij de dierenwinkel gekocht en zit als gegoten (tevens een soort ’50 shades’ stofje). We doen er maandverband met vleugels in en klaar! Gelukkig houdt ze het broekje aan en is ze er helemaal aan gewend. Het staat eigenlijk wel heel grappig.

woendag

 

Ik schelden op mijn nieuwe tas dat ‘ie nu alweer kapot was….blijkt dat hij helemaal niet kapot is. Schijnt zo te horen dat de gespjes aan de buitenkant er helemaal af kunnen. Hoe dan ook, dit weekend wil ik een nieuwe tas kopen. Deze tas is namelijk zo groot (formaat weekendtas) dat ik niets kan vinden en ik hem amper onder mijn snelbinders krijg. Ik fiets namelijk niet meer met een tas om mijn arm/schouder sinds ik het kinderzitje op de fiets heb.

woendagg

 

Ook heb ik vannacht ontzettend slecht geslapen. Sarah is in de nacht nog wat onrustig vanwege haar kies en open billen. Daardoor slapen we steeds kleine beetjes. Desondanks een drukke dag op de planning. Eerst gaan we naar de Trombosedienst, vervolgens naar het Consultatiebureau waarna we Sarah afleveren op het kinderdagverblijf en ik 5 uurtjes ga werken. Ik ben kapot voordat ik nog moet beginnen met werken. De tijd kroop voorbij. Gelukkig was Sarah weer helemaal goedgekeurd en zit ze qua lengte en gewicht iets boven het gemiddelde. Ik had ook niet anders verwacht van ons vreetmonstertje. Ook kreeg ze twee prikjes waar ze tot nu toe weinig last van lijkt te hebben. Kortom: een drukke en vermoeiende dag.

De kip in de avond maakt mijn dag weer goed. Dit zijn naturel drumsticks die ik gekruid heb met de zoutarme kruiden van Jonnie Boer. Zo lekker!

 

woennndag

 

 

Na mijn andijvie zijn ook de veldsla, wortel en paprika gaan groeien! Hoera! Ik geef nog steeds dagelijks heel veel liefde aan deze potjes. Zou het wat worden?

 

woentafff

Donderdag

En omdat het gister zo’n vermoeiende dag was hielden Sarah en ik vandaag een pyjama-dag! Beetje spelen, knuffelen, bankhangen en muziekjes luisteren. We genoten er allebei van.

tonterrr

 

Ook genoot ik van het zonnetje buiten. Hoewel het nog erg koud is, komen er steeds meer lentekriebels tevoorschijn. O en let niet op de tuin, die moet echt op de schop dit voorjaar…wat een armoedig geheel.

tonder2

 

Zoals sommige van jullie weten staat er dit jaar een interview van mij in Baby’s eerste jaren. Een magazine die onder andere wordt uitgedeeld op de Negenmaanden beurs. Ik mocht het verhaal zelf schrijven en ben er heel erg trots op. Staan we toch mooi even drie pagina’s in een blad wat door veel mama’s gelezen wordt!

tonder

tonder1

Vrijdag

Tijd voor een goed ontbijtje voordat ik aan het werk ga. Ik maakte een omelet met verse spinazie en kruiden.

frit

Ik vind verse spinazie altijd zoveel lekkerder dan diepvries spinazie. Toch haal ik het niet vaak, omdat diepvries een stuk goedkoper is. Maar het is eigenlijk wel heel erg lekker. Vaker doen!

fritt

 

Ik breng Sarah naar mijn ouders en als ik klaar ben met werken tref ik dit tafereel aan….opa in zijn element…

fritttt

 

Vandaag komen mijn twee neefjes logeren bij opa en oma, zodat mijn broer en schoonzus even kunnen uitrusten en bijkomen. Het wordt dus een gezellige en drukke boel! Morgen gaan we ook weer even langs als alle kleinkinderen er zijn. Tijd voor een familie-kiekje! Mijn ouders hadden trouwens de lente alvast in huis gehaald.

frittttt

Zaterdag

Dit weekend gaan we dus even langs mijn ouders en brengen we een bezoekje aan de Ikea. Ook wil ik nog opzoek naar een fatsoenlijke tas. Zondag is het weer opruimdag en ga ik een shoplog opnemen van de aankopen voor Sarah.

Ik kwam deze quotes nog tegen die ik wil delen. Het beschrijft precies wat ik elke dag weer besef. Als je iets heel graag wilt, dan zal het gebeuren. Maar soms moet je wel in het diepe durven te springen…

blog blogg

 

Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend. Heb je nog leuke plannen?

handtekening

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Die make-up, wauw! Mooi zeg! Welke webshop is dat? Gewoon http://www.makeupmusthaves.nl ofzo?
    Hopelijk komt de kies snel door bij Sarah. Lijkt me zo vervelend als je kindje daar zo last van heeft.

    Beantwoorden
    • Ja makeupmusthaves.nl inderdaad, fijne service en je wordt zo hebberig haha. Is zielig hoor om je kindje zoveel pijn te zien hebben. Laten we het hopen!

      Beantwoorden

Write a comment