Kijk je mee?

Memory Lane. 15-21 maart

Een week waarin we een beetje mochten snuffelen aan de lente, ik braaf naar de sportschool ging en heel goed nieuws kreeg van het ziekenhuis.

Zondag

Aangezien het vandaag niet zo heel lekker is buiten en we nogal in een luie stemming zijn, ploffen we vandaag meerdere keren op de bank. Na een kop koffie en een banaan sla ik het boek open dat ik onlangs bestelde bij bol.com. Ik ben nu ongeveer halverwege en er staan zeker interessante tips in. Leuk ook om te lezen dat er punten zijn waar ik vanaf het begin van mijn blog al rekening mee heb gehouden. Scheelt weer veel veranderen!

zondagjes

Na wat zelfstudie lees ik wat blogjes van anderen en daar hoort ook de dagelijkse blog bij van Mascha. Heerlijke ontspanning, elke dag weer. Het lijkt mij trouwens bijzonder hard werken als je elke dag vlogt en deze ook nog moet bewerken. Respect!

 

zondagjes2

In de middag neemt Giorgio Sarah mee onder de douche. Om de dag gaat Sarah in bad maar soms wisselen we af met een lekkere douche. Wanneer er niet zoveel tijd is of als Sarah heel erg moe is in de avond. In bad gaan vindt ze geweldig, maar ze geniet ook van een douche samen met papa. Grappig is dat haar haren altijd extra krullen als deze nat zijn. Als het haar droog is en je kamt het niet, blijven het krullen. Als je het wel gaat kammen krijgt ze een grote bos zwarte golven.

zondagjes1

Maandag

Het weekend is alweer voorbij! Vandaag wordt het mooi weer en daar gaan we van genieten. Vanaf volgende week ga ik ook de maandag werken, dus koesteren we nog even de maandag samen. Sarah is in ieder geval meteen in een goede bui. Goedemorgen!

maantjes

 

Er zijn nog wat opgeblazen balonnen van afgelopen zaterdag en ze vindt ze interessant, maar ook spannend. Na het ontbijt spelen we even met de balonnen die nog overal en nergens rondslingeren. Kijk dat meisje lachen op de foto, zo fotogeniek! Op het moment dat ik een foto wil maken van haar (en dat is vaak…) gaat ze er echt voor zitten en lacht ze vriendelijk. Duidelijk een ander meisje dan voor het weekend toen ze nog ziek was.

maantjes1

 

Op een gegeven moment ben ik Shiva kwijt. Ik had de achterdeur openstaan en zag achter in de tuin een hond in de zon liggen. Vindt ze lekker. In de zomer, als het 30 graden is, ligt deze koe ook te garen in de zon. Gek beest.

 

maantjes2

Straks gaan we nog even wandelen. Maar eerst moet er brood gegeten worden. Sinds Sarah dat zelf wil doen pakken we haar in  een afwasbaar schort. Deze is van de Xenos en heeft ook een opvangzak bij de buik. Handig voor al die stukjes en kruimels. Zo kan ze naar hartenlust knoeien en brood ontleden.

 

maantjes3

 

Daarna is het tijd om een stukje te wandelen. Wat kun je blij worden van een beetje zon en warmte! Het lijkt alsof heel Nederland uit zijn winterslaapje komt en mensen zien er een stuk vrolijker uit. Fijn om te zien.

maantjes4

Ondanks dat ik al een heel stuk heb gelopen vanmiddag besluit ik een uurtje te gaan sporten in de avond. Voelt goed als je toch weer geweest bent!

Dinsdag

Ik werk vandaag veel aan de site en wanneer ik een tijdje achter de computer zit vergeet ik vaak te eten. Totdat de man met de hamer komt en ik ineens zoveel trek krijg. Er is gelukkig niets in huis om te snaaien dus maak ik braaf een boterhammetje. Met ei, kipfilet, kaas en tomaat. Lekkerrr.

Oké….als ik ergens een hekel aan heb is een eitje pellen en vervolgens de helft van het ei weg moeten gooien omdat de schil er aan blijft hangen. Allemaal hapjes uit mijn ei! Een perfect gepeld eitje, daar word ik vrolijk van. Maar dit…

dinsdagjes2

dinsdagjes

Deze week is Sarah steeds meer gaan staan en ze trekt zich nu overal aan op. Overdag gaan dan ook de sokken uit zodat ze goed grip heeft. Voorzichtig schuift ze voetje voor voetje een stukje naar links of rechts. Wat gaat ze snel! Maar kijk dat kontje…daar wil je toch het liefst in bijten?

dinsdagjes1

 

Aan het eind van de middag word ik gebeld door mijn Cardioloog uit het UMCU. Ik heb een week geleden een echo van mijn hart gekregen en zij zou de uitslag laten weten. Ik hield rekening met geen verbetering en dat de pompkracht van mijn hart hetzelfde was gebleven. Tot mijn verbazing hoorde ik haar zeggen dat mijn pompkracht beter is geworden! Vijf tot tien procent verbetering en dat al na een jaar. De medicijnen doen dus goed hun best. Wat ben ik opgelucht en blij!

Woensdag

Vandaag werk ik van 10-16 en breng ik Sarah weer naar het KDV. Daar wordt niet gezwaaid maar gehuild. Toch eenkennig aan het worden? Ik weet dat ze snel weer vrolijk is en zich goed voelt, dat maakt het makkelijker om haar achter te laten. Het werken gaat goed maar is zeer vermoeiend door ook nog een korte nacht. Als ik klaar ben om 16.00 loop ik naar het fietsenhok en vraag ik mij af hoe ik in vredesnaam thuiskom. Zo moe, ik word er misselijk van. Toch ben ik thuisgekomen met Sarah. Hoera! Sarah heeft echter wel weer koorts, waarschijnlijk van een kies die door aan het komen is.

Eenmaal thuis is het dus chillen geblazen. Sarah laat even zien hoe dat moet.

woentje

 

Niet lang daarna komt Giorgio thuis en terwijl ik voor het eten zorg kijken zij samen naar filmpjes op de Ipad. Lief.

woentje1

 

Na het eten is het tijd voor wat gekkigheid. Hier zie je moeder Theresa.

woentje2

En ik duik na het eten in een heerlijk warm bad. Wijntje erbij, tijdschrift voor mijn neus en weken maar. Heerlijk. Het liefst ga ik in bad als ik heel erg moe ben en ik het daardoor steeds koud heb. Dan is een plons in het warme water extra lekker. Daarna ga ik vroeg naar bed.

woentje4

Donderdag

Mijn schoonmoeder heeft voor de verjaardag van Sarah een pakketje opgestuurd vanuit Amerika. Vol leuke kleding en andere spullen (kan ik in de volgende Memory Lane wel laten zien). We moeten natuurlijk wel even bellen om te bedanken voor de cadeautjes.

dontje

 

Dit meisje zit weer niet zo goed in haar vel vandaag. Na elk slaapje wordt ze wakker met een rode wang en ze heeft nog steeds koorts. Omdat het kwijlen terug is en het eten haar pijn doet denk ik dat en een kies in aantocht is. Uit het niets kan ze beginnen met huilen. Ik werk vandaag weinig aan de blog en speel heel veel met dit lieve meisje. Afleiding werkt in combinatie met heel veel knuffelen toch het best. Ik haal de bellenblaas tevoorschijn en Sarah mag de bellen vangen.

dontje1

 

Daarna begin ik aan het avondeten en Sarah kruipt een beetje om mij heen. Als ik naar beneden kijk zie ik haar met iets tussen haar vingers spelen wat lijkt op een draadje. Ze rolt er een balletje van. Wanneer ze het laat vallen zie ik dat ze zit te spelen met…..een spin. Ze heeft er ook alvast een pootje uitgetrokken. Ieuww!dontje2

 

Na het eten ga ik nog even een uurtje sporten. Ik sprak vorige week mijn fysiotherapeut en ik vertelde dat ik van de Cardioloog zwaarder mag trainen wat betreft Cardio. Ik kreeg een nieuwe schema mee naar huis waar ik mee aan de slag kan. Aanstaande maandag deel ik een update over mijn echo hart en mijn nieuwe revalidatieschema.  Eenmaal op de bank neergestreken komen er ineens veel ideeën voorbij  voor de blog. Ik schrijf ze meteen op, want ik vergeet ze anders.

pen

Vrijdag

Vandaag werk ik weer van 10 tot 16 en breng ik voor mijn werk Sarah naar mijn ouders. Vandaag is het weer opa en oma- dag!  Eerst kneed ik de haren van Sarah in model met wat wax. Ik moest daarna heel hard lachen want het was één grote wildernis geworden. Toch nog maar de haarlotion blijven gebruiken.

vrijtje`1

Daarna is mama aan de beurt om zich toonbaar te maken. Mijn make-up doe ik lekker beneden aan de eettafel. Zo zit Sarah niet alleen beneden en het is ook nog eens lekker warm. Tijdens het opmaken kijkt ze haar ogen uit. Je ziet haar denken…heb je dat echt allemaal nodig mam?

vrijtje2

Op het werk loop ik de eerste twee uren in uniform en help ik collega’s met bloeddrukken meten, bloedsuikers prikken, hartfilmpjes maken etc. Om 12 uur kleed ik mij om en duik ik achter de computer om wat taken te doen. De twee uurtjes op de werkvloer zelf zijn erg pittig, maar het is zo fijn om weer in het ‘wit’ te lopen. In de middag ben ik aan het puzzelen met alle kluisjes op de afdeling en zoek ik alle sleutels uit. Alle 150…

vrijtje

Het is 17 uur en ik ben thuis met Sarah. Ik waag mij aan een recept voor de Julia Challenge van aanstaande zondag. Het wordt Indiaanse kip. Het is een groter klusje dan ik had ingeschat maar ik ga toch braaf aan de kook. En het was zeker de moeite waard!    vrijtje3

kip

Zaterdag

Vandaag vieren we de verjaardag van Sarah. Zij werd een week geleden 1 jaar maar was die dag nog niet goed opgeknapt van de bronchitis. Vandaag doen we het dus dunnetjes over, gezellig! Ik maak in de ochtend 24 kleine appeltaartjes voor de visite straks.

taart

Hebben jullie plannen voor dit weekend? Ga je nog ergens naartoe? Laat het mij weten, vind ik leuk! Ik wens je alvast hele fijne dagen toe.

handtekening

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment