Kijk je mee?

Memory Lane 15 – 21 Februari

Valentijnsdag is net achter de rug en het is aftellen naar de eerste verjaardag van Sarah. De tweede week van februari is voorbij! Een week van gezelligheid, niet op je gewicht letten en een zieke echtgenoot.

 

Zondag

zondagg

Vandaag hadden we afgesproken bij vrienden in Amersfoort. Zij hebben ook een dochtertje en we gingen daar heerlijk lunchen. De tafel stond vol met croissantjes, broodjes en lekker beleg. Vandaag zagen we Sarah voor het eerst echt kruipen op de grond, zo leuk! Sarah had daarvoor heerlijk geslapen dus we waren klaar om te gaan.

zondag

 

Maar eerst moeten we er naartoe rijden natuurlijk. Sarah besteed haar tijd goed en slaapt gewoon weer verder in de auto.zondag1

Leg je een kleedje neer om op te spelen, is het zonder kleedje veel leuker. Vooral eronder kruipen is hier favoriet. Je merkt nog wel dat ze het kruipen best zwaar vindt omdat de vloer glad is. regelmatig doen we dan ook haar broek of maillot uit, zodat ze meer grip heeft.

Eenmaal thuis doen we makkelijk met het avondeten en eten we wat restjes (gehaktballetjes en pizza) en maak ik een groentesoep met kip. Deze had ik gemaakt van de zoutarme bouillonblokjes maar getsie, dat was geen succes. De rest was lekker! En let niet op onze eettafel, die wordt met de dag kaler. Tijd om eens opzoek te gaan naar een nieuwe.

 

zondag2

Maandag

De week is weer begonnen en papa is naar het werk. Ik werk alvast wat vooruit op de site en speel veel met Sarah. Op Facebook heb ik een discussie in een besloten groep van patiënten met Trombose. Het blijkt dat lang niet iedereen met het Antifosfolipidensyndroom weet dat zelfmeten met een meter thuis, bij dit syndroom niet altijd veilig is. Er kan een onjuiste waarde worden gemeten op het apparaat. Het is een ingewikkeld verhaal en ga het niet allemaal uitleggen. Gelukkig zijn alle belangrijke artsen en patiëntenverenigingen gemaild met deze vraag en we willen er graag duidelijkheid over. Niet zo fijn als je weet dat je risico kan lopen als je thuis je eigen bloed controleert. Het stond trouwens ook gewoon beschreven in de gebruiksaanwijzing van de strips die bij het apparaat horen. Ik blijf het vreemd vinden dat we daar niet van op de hoogte zijn gesteld.

maandag

Duidelijker kan niet…

Hoe leuk zijn deze slofjes? Ik weet niet meer van wie we ze hebben gekregen (volgens mij uit Amerika, van mijn schoonouders) maar ik vind ze zo leuk! De band bovenaan is wel wat wijd dus ze gaan ook makkelijk weer uit (te makkelijk).

maandag1

 

In de middag slaapt Sarah heel erg lang en op een gegeven moment besluit ik toch maar te gaan kijken. Blijkt ze bezig te zijn met een innig gesprek met Meneer Wortel. Lief!maandag2

 

Er is nog wat stokbrood over en die doe ik in de oven, om er vervolgens een lekkere lunch van de maken.  Kipfilet, eitje en komkokker. Meer is niet nodig!maandag3

 

Sarah besluit niet meer te gaan liggen of zitten vandaag. Staan, dat is wat we willen. Als je haar op haar billen neerzet om te zitten, huilt ze alles bij elkaar. Dat is dus duidelijk, een eigen willetje die ze waarschijnlijk (lees: zeker) heeft geërfd van haar mama.maandag4

In de avond ga ik nog even een uurtje sporten en plof ik moe maar voldaan op de bank. Het ging best goed vanavond!

Dinsdag

Giorgio mijn man blijft vandaag thuis, hij voelt zich niet lekker en is grieperig. Is ook wel weer gezellig vinden Sarah en ik. Dit loopstoeltje komt van mijn zus en is een nieuwe uitdaging voor Sarah. De wielen zijn nog stroef dus hij rijdt niet hard weg. Je ziet op de achtergrond trouwens de mand van Shiva. Inclusief een flostouw en een trui vol gaten. Die trui is haar fetisch, ze slaapt ermee, speelt ermee en is haar grootste vriend. Dus…

dinsdag

Ondanks dat Giorgio ziek is, gaan we toch even de grote boodschappen doen voor de hele week. Ik was vergeten dat er een ‘moestuin’actie is bij Albert Heijn. Eenmaal thuis begin ik zo blij als een kind mijn plantjes te zaaien. Heerlijk ontspannend vind ik dat. Het duurt nog wel even voordat er iets te zien is. Ik ben heel benieuwd!

dinsdag4

 

 

Na de boodschappen is het tijd om lekker op de bank te ploffen en een dutje te doen. Hoe schattig is deze foto?

 

dinsdag1

 

O nee…de nieuwe catalogus van de H&M wordt bezorgd met de nieuwe collectie voor kinderen. Als ik dit zie word ik zo hebberig…het ziet er allemaal veel te leuk uit.

 

dinsdag2

Woensdag

Vandaag werk ik weer een paar uurtjes en samen met mijn man breng ik sarah naar het kinderdagverblijf. Ik weet niet of het kwam doordat mijn man een keer mee was met wegbrengen, maar als we vertrekken begint Sarah ineens te huilen. Gelukkig heeft ze uiteindelijk toch een leuke dag en halen we aan het eind van de middag weer een vrolijk meisje op.

Op het werk doe ik rustig aan wat klusjes en werk ik mijn mail door. Er is niet heel veel te doen, dus even met iedereen bijkletsen kan prima.

woen

Heb ik jullie deze plant wel eens laten zien? Dit is een ‘kindje op moeders schoot’, die ik kreeg na de geboorte van Sarah. Mijn ouders gaven ons een stekje als een symbolisch cadeau. Het eerste stekje heeft het niet gered, dus dit is een ’tweede leg’. Dit keer gaat het wel goed en hij staat vrolijk bij ons in de keuken.

woens

 

Er kwam nog een Valentijnskaart binnen voor Sarah, van haar opa en oma uit Amerika (de ouders van Giorgio). Haar eerste Valentijnskaart ooit! Welk meisje van nog geen 1 jaar kan nou zeggen dat ze al een Valentijnskaart heeft gehad?

woensdag

 

Dit tafeltje is al erg oud en van mijn opa en oma. Het is opzich een redelijk strak vormgegeven side-table maar de kleur is wat ouderwets. Komende lente wil ik hem gaan verven en ik denk dat het gewoon een matte kleur wit gaat worden, of iets met accenten van taupe. Tegen die tijd laat ik het zeker zien! Het tafeltje gebruiken we als ‘gezellig hoekje’ en staat vol met kaarsen. Ook liggen er onderop wat tijdschriften.Misschien dat een mandje onderop ook wel erg leuk is…ik hou je op de hoogte van de metarmorfose!

woensdagg

 

Donderdag

Vandaag een rustige dag, we zijn alleen maar even wat boodschappen wezen doen en in de avond ben ik gaan sporten. We hadden onder andere een nieuwe vulling nodig voor de luieremmer. Wij hebben de luieremmer van de Hema en daar horen deze navulcassettes bij. Heel fijn, want je hebt echt geen last van nare luchtjes op de kamer!

donderdag

Het is ook een dag van veel producten testen, want vorige week werd en een doos met artikelen van de Albert Heijn bezorgd. De snackemmertjes met groenten en fruit waren al heel snel op en sarah heeft gesmult van het knijpfruit.

En terwijl Giorgio deze Limoen siroop door de Wodka (?) doet…

don

 

Probeer ik de boerenkoolchips uit waar ik wel even aan moet wennen. Maar al snel begin ik het lekker te vinden. En terwijl ik het zakje leeg eet…

don1

 

Vermaken mijn ouders, pure chocolade addicts,  zich met dit juweeltje. Mijn vader wil nooit meer andere chocolade, aldus een kenner.

don2

 

En hier ben ik dan lovend enthousiast over: de kruidenmixen van Jonnie Boer. Heerlijk van smaak, geen toegevoegd zout dus helemaal top!

don3

donderdadd

Vrijdag

Papa haalt Sarah uit bed en naast haar kleding outfit uitkiezen is hij ook zeer geschikt in het vormgeven van kapsels.

vrijjj

Ik werk vandaag weer 5 uurtjes en samen brengen wij Sarah naar mijn ouders. Ook al is Giorgio vrij, mijn ouders passen op. Ze genieten er erg van en het is voor ons ook wel even lekker om tijd voor onszelf te hebben. Giorgio haalt mij weer op van mijn werk om 15.00 en samen halen we Sarah rond 17.00 op bij mijn ouders. Voordat ik bij hen op de stoep sta, giet ik er nog even een espresso in. Moeheid is toegeslagen…

vrijd

In de avond maak ik Burrito’s. Dit vinden we allebei erg lekker, maar het kant en klare pakje van Knorr bevat heel veel zout. Ik besluit het gewoon na te maken en met wat chilli, kruiden van Jonnie Boer en zoutarme Cajun kruiden kwam ik een heel eind. Later voegde ik er nog een klein beetje tomatensaus bij.

vrijdag

Op de Burrito’s van Knorr zit ook altijd Sour Cream met kruiden. Ik deed er de kruiden van Verstegen doorgeen; zoutarme viskruiden. Resultaat: de Burrito’s smaakten bijna identiek aan die van het pakket van Knorr, alleen dan zonder zout. Lekker dat ze waren! Ik kan altijd genieten van een goed resultaat als ik een recept maak of een maaltijd namaak en het eindresultaat is goed!

vrijdagg

vrijdag1

 

Zaterdag

Dit weekend gaan we nergens naartoe. Giorgio is nog steeds niet helemaal lekker en Sarah heeft een drukke week achter de rug. Wel wil ik wat dingen in huis gaan doen zoals de badkamer schoonmaken en kleren van Sarah in de verkoop zetten (20 pakketten…help!)Het filmpje waarin Giorgio mijn make-up en haar doet komt woensdag online, hij is bijna af. Bewerken kost toch meer tijd dan je van te voren zou denken, vooral als er redelijk wat geknipt moet worden. Maar hilarisch is het wel…

Vorige week maakte ik nog een heerlijke havermoutcake met appel, kaneel en banaan. Wie weet maak ik hem weer, het was zo lekker!

zatt

Ik wens jullie allemaal een ontzettend leuk weekend toe!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

Write a comment